Friday, July 31, 2009

Kattunger

Her kommer et skikkelig bilde-innlegg! Er hjemme på østlandet en tur - og hjemme ventet det fire utrolig søte kattunger :) man må jo bare elske dem, så her skal dere få en "liten" titt..



Wednesday, July 29, 2009

Kinosommer

Hva har jeg gjort denne sommeren lurer du kanskje på? Har jo begynt tidlig på jobb nesten hver dag, så det har vært nødvendig å finne aktiviteter som innebærer å gå ut av huset, uten å komme bedugget hjem klokka fire om natta. Skremmende å gå inn på filmweb i dag og innse at jeg har faktisk sett nesten alle filmene som går på kino denne sommeren:

-Bruno
Skikkelig guttefilm. Gledet meg til å se oppfølgeren til Borat, men de scenene i Borat jeg syntes ble for drøye, er akkurat det de har bygget opp Bruno på. Var mye jeg lo av altså, men jeg må innrømme at jeg følte meg ganske støtt av den filmen. Det var veldig mye som var waaay over the top. Hadde med en pose med sjokolade og bon aqua uten bobler.

- Hangover
Guttefilm, men faktisk sinnsykt morsom likevel. Kanskje den beste humorfilmen siden Old School, og gjett hvem som har produsert den? Samme person. Temaet er det samme som i mange andre, men jeg digget skuespillerne, hendelsene og det var akkurat sånn på kanten mellom humor og usannsynlig. I like!

- Engler og Demoner
Mye bedre enn boka! Definitivt. Og jeg digget boka. Syntes den klarte slutten kjempe mye bedre, det ble plutselig halvveis troverdig. Kanskje den filmen jeg har likt best i sommer, og etter å se listen min, sier det tydeligvis litt. Olden med bringebær ble med :)

- Ghosts of girlfriends past
Klissefilm, og antagelig laget for de som er fem/seks år yngre enn meg. Når det er sagt, er jeg jo utrolig svak for klissefilmer, så hvis man overser hele den reise i tid/hilse på gamle kjærester greia, så syntes jeg egentlig den var ganske søt. Haribo snop og Olden med bringebær.

- Harry Potter
Første filmen jeg har sett der jeg ikke hadde lest boka. Kjente jeg ble litt stressa av å prøve å finne ut hva jeg gikk glipp av. Filmen er for så vidt bra, jeg syntes den har fått urettferdig mye kritikk i avisene. Om filmen egentlig var bra klarer jeg ikke helt å bestemme meg for. Den ga meg egentlig ikke så mye, gikk vel mest for å få "neste episode". Ingen snop, men Lars og jeg drakk milkshake og smoothie før vi gikk inn

- Istid 3
Skuffelse. Jeg syntes dette var mye mer barnefilm enn de to forrige. Dagfinn Lyngbø er jo en helt fantastisk Sidd, og jeg kommer til å se filmen når den er blitt DVD bare takket være ham, men ellers er jeg ikke så imponert altså. Så den i 3D også, og det dro den også langt ned. Merket ingen forskjell. Husker ikke helt hva for snop vi hadde på istid, men lurer på om det bare ble med en imsdal med pære

- Jeg har elsket deg så lenge
Gratisfilm. Vi fikk billetter til førpremiere med kinosonen, og akkurat den dagen sluttet Morten tidlig, så vi rakk det så vidt. Følte meg voksen når jeg så den filmen altså. Skikkelig voksendrama fra Frankrike. Tenkefilm, ga meg ikke så mye, men jeg fikk sett trailer til Coco før Chanel. Og ja, den skal jeg se. Filmen ble reddeet av at vi investerte i Hariboblanding, som gjorde livet fantastisk ;)

- Public Enemies
Mafiafilm ble jeg fortalt. Og mange ble drept. Deriblant Johnny Depp, men siden han var med, var filmen verdt å se. Han har de samme morsomme komentarene som fra Pirates, og jeg likte det ganske godt, bortsett fra hver gang noen ble drept. Ikke hadde jeg snop heller, men akkurat under denne tror jeg det var bra det bare var med en flaske Bon Aqua uten bobler, for det var mye blod og gørr.

Etter maaange filmer denne sommeren er det en ting jeg har irritert meg grenseløst over. Hvorfor har de plutselig begynt med en greie at de venter til filmen de skulle ha begynt før de starter reklamen? Selve filmen begynner jo plutselig ikke før den skulle ha gått i tjue minutter.
Big no no!

Tuesday, July 28, 2009

Slutten på jobbingen

Nå har jeg bare to vakter igjen, før jeg kan nyte ferien i august. Det skal bli kjempe deilig med ferie, nå som jeg har jobbet så mye hele sommeren. Endelig skal jeg kunne ligge ute i sola hele dagen og være den som har tropisk juice og paraplydrinker med meg på taket.

Denne måneden har jeg tjent digg mye penger, så selv om det har gått utover fargen, regner jeg med det vil føles verdt det når lønningen tikker inn. Det skal bli kjempe deilig å reise til Kina og tro det eller ei, så har jeg etterhvert begynt å glede meg litt til skolen begynner. Etter ferien selvfølgelig ;)

Hvis det er noe som ønskes fra den andre siden av verden, gjelder det å si ifra as soon as possible, jeg pakker snart undertøyet og reiser!

Akkurat nå har jeg besøk fra østlandet av Lars, en kompis fra gode gamle dager. Vi skal på kino, se dårlige filmer og slappe av masse. Kanskje en tur på byen eller to, men stort sett tror jeg det er snakk om feriemodus. Very nice!

Kjekt å kunne vise frem den nye leiligheten min, og tilstanden ellers til noen jeg ikke har sett på år og dag. Kafe, kino, fint vær, reker kanskje... Ellers er det ikke så mye å melde. Heldigvis, for det betyr at livet er ganske bedagelig, slik det skal være nå om sommeren.

Sunday, July 26, 2009

Mops = ELSK

I det siste har Morten og jeg gått og drømt om å finne oss en skikkelig hjerteknuser. En vi kan gå tur med, og ha på fanget når vi ser på TV. Jeg vokste jo opp med en collie, men tror nok jeg vil ha en liten mini hund hvis jeg skal ha min egen noen gang.
Jeg ønsker meg en MOPS, har alltid gjort det siden jeg så den Donald reklamen da jeg var liten.

Men jeg er jo allergisk mot alt, og jeg vet nå ikke helt om jeg er klar for å ha en liten tass mens jeg studerer. Likevel tenker jeg at det er jo egentlig nå jeg har tid til å bli ordentlig kjent med en valp. For når jeg kommer ut i fulltidsjobb etterhvert, kommer jeg jo til å være borte ni timer av dagen. Det må jo være kjekkere for en valp å være liten når jeg er mer hjemme. Leser til eksamen og tar en pausetur, går lang tur midt på dagen den hvis det ikke er forelesning.
Drømmer litt om en sånn her en da, kanskje til sommeren igjen, når jeg kommer tilbake fra Tyskland.
Hvis jeg reiser :p Se så søte de er da, man må jo elske dem!



Lillebror er isolasjonsnær

I går var lillebror på nyhetene, fordi han er på 4H leir. 55 ungdommer er visst på isolat fordi det har spredd seg som.... Sykdom i gjørme.. Det er rart at det plutselig er blitt så mye fuzz om denne influensaen, selv om det virker som om ingen egentlig er særlig syke. Bildene fra leiren viser 55 ungdommer som henger ut av et vindu og ler og kjeder seg om hverandre.

Rart at vi i Norge kan bli smittet og være så friske som disse ungdommene er, mens det er folk som dør av det samme andre steder i verden. Håper virkelig det ikke er så ille som alle stresser det opp til å være, men jeg klarer ikke helt å forstå at det kan være så farlig. Selvsagt er det ille med epidemier, men vi var livredde for Fugleinfluensaen for to år siden også.

Kanskje det er fordi vi ikke kjenner det ordentlig på kroppen selv. Vi slipper alltid så billig unna her hos oss. Medisinene ligger og venter, og staten har allerede investert i vaksiner - før de er laget.

Håper broren min kommer seg hjem i alle fall, imens får vi krysse tær og fingre. Ikke glem bena også jenter ;)

Thursday, July 23, 2009

Gratulerer med dagen!

Som høyrejente er jeg veldig opptatt av å feire alle typer friheter, og i dag er det 60 år siden skorasjoneringen ble opphevet her i Norge. La oss alle trekke et langt åndedrag og sette pris på kunsten ;)

For seksti år siden i dag sluttet damene å gå i fiskeskinn og lærtøfler, og jeg må innrømme jeg er glad det ikke er det som fyller skoskapet mitt hjemme.


Nå har alle jenter i Norge i 60 år kunnet nyte godt av ukomfortable, alt for høye og ubeskrivelig nydelige sko. Gucci, Manolo, Friis, hæler, ballerina, sneekers, flipflipper, sandaler, Goretex, Sherox, Snow Joggs, Uggs, I LOVE THEM!



Jeg har alltid elsket at Carrie tok seg råd til å kjøpe sko når hun ikke fikk nok til husleia. Selv om jeg ikke er sååå skogal selv, er hun mitt idol når det kommer til sko. Dessverre er det ikke så lett å gå i høye hæler i denne vakre byen jeg befinner meg i, men jeg prøver innbitt å finne anledninger der det er mulig å kle seg i vakre sko. Med stadig flere gnagesår som bevis.

Gratulerer med dagen alle sammen, dette må feires!

Wednesday, July 22, 2009

livets store problemer..

I dag tror jeg gladmaten har stjålet alle menneskene som skulle vært på Arkeologisk museum. Det er helt stille, så jeg har fått låne pulten til Idunn for å blogge litt, mens jeg følger med ut av vinduet for å se om det kommer noen. No luck so far...

Idunn varter meg opp som en gudinne med brownies mellom de besøkende, så jeg lider ingen direkte nød.. Sunnhetsforsettet mitt derimot, det om bare å konsumere en type usunn ting om dagen, er i ferd med å måtte gi tapt, siden jeg skal ned på Gladmaten etter jobb.. Får være flinkere i morgen eller noe..

Hva er gladmaten spør du kanskje? Jo, det skal jeg fortelle deg! Det er Norges mest geniale festival. Da dekkes alle Stavangers ledige bord til nede i Vågen, med alle mulige flotte retter, og det er underholdning og aktiviterer i hele sentrum. Helt fantastisk! Gleder meg til marinerte reker, ovnsbakt kylling og det som enda mer fantastisk måtte være. Og det varer HELT TIL lørdag.

Ingen bekjent av meg slipper unna, det blir GREAT! Men over til viktigere saker.. Mitt store verdensproblem for dagen. Nå har jeg gått siden april og hatt kjempe lyst til å farge håret. Er det noen som har noen innvendinger i denne sammenheng? Jeg klarer ikke å bestemme meg. En del av meg har veldig lyst til å bli platinablond, mens en annen del vil bli brunette.

Undertegnede har jo aldri farget håret i sitt liv, så nå er det umulig å bestemme seg. Begge deler har sine fordeler, jeg liker blondt hår, mens jeg føler jeg kanskje blir seende litt mer voksen ut med mørke brunt? Vanskelig.. Dette er et dilemma jeg er redd er alt for lite til at det fortjener for mye plass på verdensveven, men et stort skritt for meg i så fall. Litt motsatt av Neil Armstrong anyways.

Innvendinger taes imot med takk..
XoXo, miss hårfiksert

Sunday, July 19, 2009

byen eller sofaen?

Det er ikke ofte det frister like mye, men i dag er jeg rett og slett usikker på om jeg vil ligge under dyna foran TVen, eller gå ut og ta noen drinker på "billig på byen"søndag. To helt forskjellige kvelder, to fullstendig forskjellige morgener å våkne til..

Vanligvis er det to helt forskjellige moduser å befinne seg i, enten skikkelig festklar, eller sofahumør, men i morgen er den siste fridagen min før august, så jeg har egentlig utrolig lyst til å nyte kvelden med noen drinker. Det hadde bare vært så deilig å være i god form i morgen......

Kjenner noen som ville påstått at jeg bare kunne tatt "en" pils, men jeg er mer på boblevann og dans på bordet hvis jeg først skal drikke. Med en pils kunne jeg hatt det mye kjekkere på kafe, jeg har aldri helt forstått poenget med å kose seg med øl. For det første er det dyrt å drikke alkohol når det ikke har effekt, dessuten syntes jeg ikke øl er noe særlig.

Livet er vanskelig om dagen som dere sikkert skjønner, hehe, men det løser seg nok. Håper å få en avgjørende sms fra en eller annen som er med på morro utover kvelden. Hint hint ;)

Thursday, July 16, 2009

Tiiiidlig start...

Jeg vet ikke helt hvorfor, men i går sa jeg ja til å begynne to timer tidligere på jobb enn planlagt. Når jeg sitter her nå, halvveis påkledd og blogger med groggy øyne og et hode som tigger om å komme tilbake til senga, skjønner jeg ikke helt hva jeg tenkte på. Heldigvis har jeg fått overnatte hos Morten. Hvorfor det er så heldig? Fordi bussen ikke har begynt å gå fra meg ennå. Buss eller ikke, om en liten time venter ca 200 cruiseturister på meg og omvisning, så opp må jeg nok.

Det som er så rart med å stå opp så tidlig, er at all mat smaker så godt på morgenkvisten. Mens kroppen ennå ikke har startet tankene ennå, blir den bare helt overveldet av hvor godt det smaker med - oooh.. kneipbrød og bringebærsyltetøy!

Tror ikke jeg har vondt av å komme tidlig opp akkurat, men problemet er at hodet mitt er avhengig av ni timer søvn hver natt, men døgnrytmen min tillater ikke at jeg sovner før nærmere et eller to. Så i natt fikk jeg kanskje seks timer, nok til å komme seg opp, nok til å lengte etter mer. Så i dag blir det nok rolig kveld med sløving på sofaen. Hvis du lurer på hva jeg gjør? Sjekk TVguiden ;)

Monday, July 13, 2009

Forvirring...

Det er en ting jeg har lurt veldig på i det siste.. En vanlig sjokolade i butikken koster omtrent 12-17 kroner alt avhengig av hva man spiser.. La oss si femten, bare for å ha noe å gå ut fra her nå. Jeg fungerer sånn, at hvis jeg har femten kroner i lommen, så kjøper jeg en sjokolade uten å mukke. Pengene har jeg, og det er ikke så mye penger det er snakk om uansett..

Hvis jeg har en femtilapp i lommeboka, kjøper jeg sjokolade, hvis jeg har litt lyst på sjokolade der og da. Ikke noe stress, sjokolade er godt, og jeg har råd til det. To-hundrelappen som ligger ved siden av derimot, vegrer jeg meg for å bruke på positive ting som for eksempel en litt mindre sjokolade. En to-hundrelapp (Hvordan skrives egentlig to-hundrelapp?) føles som så mye mer penger.

Spørsmålet mitt dukker opp når jeg står i butikken, fordi jeg hadde lyst på sjokolade, og bare har en fem-hundrelapp i lommeboken. Det er da aaaalt for mye penger til å gi fra seg for denne herligheten av en sjokolade, femhundrelapper har jeg så stor respekt for. De skal liksom spares på og brukes når de virkelig trengs. Kjempe bra! Det høres økonomisk ut.. Lappen er spart, og jeg har vært lur.. Hvorfor er det da sånn at jeg tar opp kortet og drar det i stedet?

Saturday, July 11, 2009

Visum

I dag var jeg og hentet visumet til Kina på Posten. Fy søren jeg gleder meg til å reise altså! Skal bli så deilig med ferie etter all jobbingen i sommer. Reise til et land der jeg har råd til å spise ute uten dårlig samvittighet og hvor jeg kan nyte et liv uten ting jeg må rekke.

Gleder meg til en ferie med den fantastiske kjæresten min. Sove lenge, spise frokost på Starbucks, shoppe, gå på muren, den forbudte by og eh..shopping?

Beijing here I come :)

Friday, July 10, 2009

Søøøøte kjendisbabyer

Man må jo bare elske noen av dem:

Henry

Shiloh

Kingston


God sommer til meg

De siste to ukene har jeg holdt på å dø av spenning. Trodde egentlig ikke det gikk så bra på den siste eksamenen jeg hadde før sommeren, fikk så mange spørsmål jeg ikke følte meg godt nok forberedt på. Jeg var så skuffa da jeg gikk ut, for dette faget er jo det jeg har lyst til å jobbe med når jeg blir "stor". Sensuren ble stadig utsatt og jeg har ikke visst hvor jeg skulle gjøre av meg. Så mine damer og herrer kom sensuren, og jeg har aldri vært så hoppende glad i hele min studiekarriere! Etter to innleveringer og skoleeksamen ser standpunktet slik ut:






Herregud!
Min første eksamens A! Vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Fra nå av skal jeg bli en flittig student ass, dette er så sinnsykt kult. Jeg er så glad for at jeg har begynt på BI nå, det har virkelig gitt meg en boost jeg ikke har hatt på kjempe lenge. Fikk jo helt ok karakterer på UiS også, men de jeg får nå har jeg jobbet så hardt for at det føles så bra å få dem.
I`m lovin´ it!

Sunday, July 05, 2009

Ring igjen

Sitter og leser på aftenposten da det plutselig går opp for meg at, herregud, det er kanskje bra at noen ringer igjen og igjen til de får svar:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3154970.ece

hvis dere ikke får tak i meg, prøv igjen, jeg håper for al del noen savner meg den dagen noe går galt..

jeg <3 husbanken

husbanken har skrudd ned renta til 3,1%
o lykke! det betyr at jeg denne høsten kan leve som lykkelig i stedet for fattig student, kan man ønske mer?

Saturday, July 04, 2009

VM, vær og klær..

Ah, denne uken har byen bare yret at liv overalt! Det er masse brune mennesker, og fullt av folk på brygga. Været er helt fantastisk og en kald cider(pils om du vil) har aldri fristet mer. Denne uken har vært fantastisk! Impulspils og solskinn sammenhengende - bare avbrutt av sex og singellivmarathon og pengeinntjening.

I kveld skal jeg en liten tur på byen tenkte jeg, og prøve på en av de nyinnkjøpte kjolene jeg har funnet på salg i byen. Imens sitter jeg på jobb, uten at det er en sjel innom. Kjedelig? Nope, etter en utrolig lang kaffe med de andre på jobb har jeg selvfølgelig rotet meg inn på forever21 igjen. Har funnet 23 items til 281 dollar, og jobber nå hardt med å forklare meg selv at jeg ikke trenger 15 nye kjoler akkurat nå, og i alle fall ikke fem skjorter i tillegg.. Men handlekurven blir stadig større..

Det eneste som er kjedelig med å handle i utlandet er at tollen kommer i tillegg.. Så selv om kjolene er billige, ender man gjerne opp med å betale det dobbelte likevel. God argument Karen, kjempe godt!

Jeg får la det argumentet telle noen dager til tror jeg. Med skattepenger og feriepenger på sparekontoen, er det vanskelig, men snart er det jo Kinatur også, og jeg tror ikke pengene sitter mindre løst der..

Thursday, July 02, 2009

livet uten internett

Nå som jeg har flyttet til den nye leiligheten, er alt plutselig litt enklere. Ikke at ting var vanskelig før, men nå har jeg hverken internett eller TV3. Derfor får jeg ikke oppdatert bloggen så mye jeg vil, men jeg lover at jeg ikke har glemt den! Med en gang jeg finner ut av ting, blir det ordnings igjen ;)

Dagene har gått med til å jobbe mye og slikke litt sol på hytta til Birthe. På tirsdag hadde Morten bursdag, og i present fikk han flyrtur til Prekestolen. Tror det var suks i alle fall ;) Jeg er veldig fan av bursdag, men fikk streng beskjed om at han ikke ønsket seg noe. Derfor lurte jeg ham med opp i lufta i stedet.

Det var sinnsykt kult å fly over Prekestolen, den så utrolig liten ut ovenfra! Kilte ganske mye i magen når vi fløy med den ene vingen opp og den andre ned. Det kan anbefales ;)

Håper alle nyter ferien like mye som meg!
God sommer videre

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten