Thursday, December 31, 2009

Happy new years!!


Abba - Happy New Year




Kanskje ikke heeelt ennå, men jeg tenkte jeg måtte være litt på forskudd =)
Denne nyttårsaftenen skal tilbringes på hyttetur sammen med Helene, Lars og Morten. Tror det kommer til å bli kjempe koselig.  I tillegg har Lars vært og anskaffet denne rosa herligheten av en champis som skal konsumeres i løpet av kvelden, very nice!

Gleder meg masse til i kveld. Vet ikke om det er en jentegreie, eller en Karen-greie, men for meg har nyttårsaften alltid vært litt magisk. Kline klokka tolv er selvfølgelig obligatorisk i år, så dere får bare gå ut på leting hvis dere av en eller annen grunn ikke er sammen med drømmeprinsen. Det er min ene overtroiske greie.

Takk for det gamle alle sammen!
Nyt kvelden =)






________

Wednesday, December 30, 2009

Velkommen hjem Line!!


Kings of Leon - Sex on fire


I går kom Line endelig hjem fra USA, og det kunne jo ikke skje uten litt festligheter på Våland! Med ballonger, velkomstpresent og vin var jeg klar til avgang rundt klokka åtte. Min herlige kjæreste skulle kjøre Atle, Helene og meg, men bilen vi skulle kjøre startet ikke. Etter mye dytting, trilling og til slutt lukeparkering for hånd, kjørte Lars oss i stedet. Det likte jeg svært godt, takk skal du ha ;-) Vi var hos Line i nitiden, og der ventet en veldig bra kveld!



Julegaver og velkomstpakke

Herregud, jeg har savna den berta!! Digg å ha deg hjemme igjen altså! Vi var en god gjeng som møttes hos Line, mange gamle kjente på ferie hjemme for julen. Det var kjempe kjekt å treffe alle igjen. Skulle ønske jeg hadde vært flinkere til å prate med alle, mange jeg ikke hadde sett på kjempe lenge. Dessverre var kvelden over alt for fort.


Verdens beste champis for å feire verdens beste flicka =)
Moêt Nectar Imperial


Jeg har pene venninner!


Julen er tiden for fancy julegaver og flotte julekranser =)

Etter vors hos Line, gikk vi på Munken i sentrum. Det var egentlig innmari kjekt, men som det nå er på byen, forsvant fok litt her og der etterhvert. En times tid etterpå var vi allerede innlosjert hos Atle for nachspiel med Singstar. Gudd times!!


Eg lure sånn på, koffor bade eg ikkje meir i deg?
Ok, har dere lagt merke til hvor nasty Bjørn Eidsvågtekstene egentlig er??


______

Friday, December 25, 2009

Trailer til Sex and the City 2! Som om jeg ikke hadde fått fine nok gaver fra før

Endelig har traileren kommet =)
Sex and the City 2 er ferdig, og kommer på kino i mai.
Føler på meg at det kommer til å bli en bra sommer! Enjoy!




_______

En veldig god jul så langt!

God jul alle sammen! Det er mye man kan blogge om, men en av de tingene en sånn dagbokblogg bør inneholde, er hvordan man feirer jul – syntes nå jeg (dette kan antagelig oppleves som et hint for enkelte, og ja, det er det ment som også). Man tenker ofte at julen var best når man var liten, mens man fortsatt trodde på nissen og alt var mye større. I år derimot har jeg hatt mye av den samme følelsen. Kjernefamilien var samlet rundt middagsbordet, og det i seg selv er et mirakel i denne familien for tiden. Tror det har skjedd en gang før de siste to årene at alle søsknene har sittet rundt samme bord og spist middag.

Formiddagen ble selvsagt fylt med julehefter, romantisk komedie og tre nøtter til Askepott. I tillegg snødde det mer enn på lenge i forkant av kvelden, noe som vekker julestemningen i en hver østlendings hjerte. Med åtte kilo ribbe til fem mennesker er det trygt å si at vi hadde mer enn nok mat også.


Omtrent slik ble altså juletreet seende ut til slutt. Med flotte lys, gammel og ny pynt, en valpesikker nedre del og med fiskesnøre festet i toppen til taket så det ikke skulle bli noen uheldige situasjoner.


Et herlig julemåltid! Mh, kan vi gjøre det en gang til? Det er virkelig ingenting som kan måle seg med maten man får servert hjemme på julaften. Hos oss er det altså ribbe det går i. Vi har tross alt forstått hva julen egentlig går ut på. Jeg er veldig glad i Stavanger altså, men verken pinnekjøtt eller fisk kan måle seg med ordentlig ribbe.



Jeg tror egenlig ikke Balder skjønte så mye av dette jule-greiene, annet enn at alle var veldig opptatt av å stappe griseører og andre kjekke saker bort til ham hver gang noe skulle ut av ovnen eller opp av gavesekken. Med andre ord tror jeg nok julaften ble en ganske positiv ting for ham. Han fikk Kong og redningsvest i present også, uten at han tenkte noe videre på det der og da så det ut til.

_________



Leif feirer jul med en annen mops i år, 7 måneder gamle Daisy. Trist at vi ikke får feire den første julen sammen, men sånn er det med hunder som har en familie i hver havn.

Sist jeg hørte fra ham var han i alle fall storfornøyd, og han har selvsagt fått julegave jeg vet kommer til å falle i smak. Gleder meg masse til å se ham igjen rett over nyttår! Det er litt trøst, men samtidig litt trist å ha en annen valp å leke med her i mellomtiden.
God jul imens engelen min!!


________

Det føltes som om pakkeåpningen varte en evighet i år. Ikke en sånn kjedelig evighet man bare venter på at skal gå over, men en gledesevighet. Det var kjempe mange herlige pakker i år, deriblant en dritkul kalender fra Linn Therese, en herlig tehylle fra Maria, TO turer til Budapest, penger til Budapest, ØREMERKEDE penger til klær, hjemmestrikkede selbuvotter, sminke,masse deilige klær til kalde vinterkvelder, reisebøker og ny iPhone-lader (vet ikke helt hvordan telefonen ville overlevd stort lenger uten). Tusen takk til ALLE sammen!






 Etter å ha tråkket i det siste birdaget til vårt ennå ikke helt stuerene familiemedlemmet vårt, ble resten av kvelden tilbrakt i nye herlige sokker fra Ivana og verdens deiligste joggebukse fra kjæresten min.  Min ”nedre del” ser derfor omtrent slik ut nå:




Synderen måtte pent vente utenfor badet mens jeg skiftet, der har han nemlig ikke lov til å være. En noe angrende og ganske ensom liten valp blir derfor siste bilde i dette innlegget. Oi da, dette skulle egentlig være en kort liten hilsen siden ingen egentlig har tid til å lese blogg i julestria, men det ble det lengste jeg har skrevet så langt. Jaja, det er jo tross alt jul. Noen flere som får lyst på Golden Retriever? ;-)

Wednesday, December 23, 2009

Mens vi venter på julaften..

For å få ventetiden til å gå litt fortere, tenkte jeg å dele noen av mine youtubefavoritter med dere:



Leif før han ble tøff og svær




Leif sine forbilder




Denne har vel de fleste allerede sett i dag?




Seriøst den søteste katten noen gang




Et stykk danse geni




Musikkvideo alle burde se før de dør





_______

Tuesday, December 22, 2009

Jakten på juletreet, og verdens herligste Goldenvalp


Bor man på gård, så har man tre fra skævvven. Det har vi henta i dag.
Litt av et prosjekt når man har en liten firbent Golden Retriver valp på slep. ALT blir gøy!


Hvorfor sage opp juletre, når man kan grave?


Ferdig juletre venter på å få komme inn i morgen


Eg blir med! Eg blir med!


En fornøyd fyr venter på å få komme inn igjen...


_______

Hvorfor Norwegian og jeg ikke er venner lenger

Sommeren 2006: Skal til Stavanger for første gang alene, flyr 10:00 om morgenen. Halv elleve informerer de om lettere forsinkelser. Sitter på Gardermoen i 12 timer før flyet blir innstilt og vi blir bedt om å skaffe nye billetter.

Vinteren 2007: Bestiller billetter feil vei Stavanger/Oslo. Ingenting å gjøre med det, sitter på med noen hjem. To uker senere blir det mulig på nettsidene til Norwegian å bytte allerede bestilte billetter.

Julen 2008: Eneste billettene som ikke er full flex går 06:35 om morgenen. Jobber på Ovenpaa til 02:30 natten før.. Sovner i gaten, våkner ti minutter før flyet letter, men gaten er stengt. Løper til informasjonen og sier jeg fortsatt er der, men de sier det er umulig å gå om bord i flyet, fordi de allerede har tatt ut kofferten min. Må kjøpe ny billett, ungdomsbillett med SAS: 1100 kroner to timer senere. Sitter på Sola og venter på at kofferten skal komme ut på rullebåndet. SAS-flyet har go to gate, kofferten har fortsatt ikke kommet. Spør Norwegian hva som skjer. Kofferten ble aldri tatt av flyet, beklager det inntrufne og hjelper neste kunde. Kofferten står alene på Gardermoen, jeg må ta et enda senere fly.

Sommeren 2009: Skal fly fra Gardermoen til Sola. Boarder flyet, flyet starter. Hører et høyt smell. Bil har kjørt inn i flyet, alle må ut. Dette er imidlertid en SAS-tur, vi blir straks sendt over til nytt fly og letter femten minutter senere.

Julen 2009: Tar følge med Morten til Sola, to timer før jeg trenger å være der. Flyet er allerede forsinket. Sjekker inn, går gjennom sikkerhetssjekken. Strømmen går. Helt mørkt. Kaldt. To timer senere kommer lyset på, og flyene begynner å lande. Norwegian opplyser at mitt fly kommer til å lette 22:15, nei, 22:30, nei, 23:10, nei vent.. Nå har strømmen vært tilbake i to timer, så da er det vel på tide å sende et fly fra Gardermoen? Det kom de på helt selv. Herlig…

Lander til slutt kvart over et, til en flyplass som bruker en halvtime på å få ut bagasjen av flyet. Siden vi var det eneste flyet de ventet på ble jeg lettere irritert. Men Men... Nå er jeg hjemme på Østlandet for julen, jeg har hilst på verdens herligste golden retriever valp, og ligger på barnerommet og skal sove.

Ha en god tur hjem til jul alle sammen!


______

Sunday, December 20, 2009

Jon and Kate er over...

Ah.. Nå har jeg sett siste episode av Jon and Kate + 8, og det er ganske trist at det er over. Her i Norge går jo fortsatt veldig gamle episoder, og selvfølgelig fant jeg ikke ut at serien var i ferd med å bli avsluttet før jeg var blitt avhengig..

Ja, vi må alle ha våre laster, dette er definitivt min. Det er en herlig serie altså!



Det har ikke vært så mye om serien i de norske mediene, men de har vært klistret utover alle bladene i USA siden våren. Stakkars unger, håper de blir vanlige voksne til slutt likevel. Før den tid kan det nok hende jeg i alle fall har sett hver eneste re-run et par tusen ganger til....


_______

Saturday, December 19, 2009

Endelig kom julen og snøen hit også :)

Det er ingenting som gir like mye julefølelse som snøen. Som fortapt østlending her i Stavanger er det ganske trist å nærme seg julen med grønne trær og veikanter. I dag kom derimot snøen, og ikke bare sludd eller sånn snø som smelter når den treffer bakken: ORDENTLIG snø. Og da blir denne byen fin, bare se:









Og til sist, må jeg jo bare legge til denne;


De er kanskje ikke så vant til is her borte, når den isen der må komme med en advarsel




________

Friday, December 18, 2009

I ferd med å bli jul..?

Du vet det er ferie, når helgen din ser slik ut:




Hvordan kan det ha seg at når det først skjer kjekke ting, så skjer alt på en gang??



_______

Thursday, December 17, 2009

Pepperkakebakekveld!

I går var det pepperkakebakekveld her, og på tross av mye knuste pepperkakehusvegger, ble det til slutt en respektabel liten gård av det hele. Et utrolig kjekt prosjekt med pepperkaker gløgg og rødvin, noe som definitivt bør gjentas neste jul. Ah, det er så deilig at det endelig er ferie!!


Vi hadde to bokser med pepperkakehus, likevel måtte det ganske mye knekk til for å lage hele vegger...


Sammenliming av vegger og tak, det må en del jenter til for å få det til å sitte sammen..
Legg merke til esken med pepperkakehus biter, det var litt av en jobb!




For en BLENDENE vakker gjeng =)



Klar til å pynte husene =) Vi hadde egentlig tenkt til å lage fancy system, men det ble mer morro enn fancy tror jeg..



Pynt in action..



Stabbur/krybbe og flyktende seigmenn..


Det endelige resultatet..vakkert, eller hva?


En herlig kveld, om jeg får si det som det er! Nå står det en bitteliten by midt på stuebordet mitt og bare venter på knusekvelden.. Mye morro i sikte =)


________

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten