Sunday, February 28, 2010

Tilbake, men...

Nå er jeg tilbake i Norge og Stavanger, men i all oppstandelsen på hjemreisen, ble nøkkelen til leiligheten værende igjen hos mamma og pappa. Siden Morten er på landsmøte med HSF, er jeg husløs for øyeblikket. Heldigvis har Helene forbarmet seg over meg og jeg har fått sove hos henne i natt. Det likte jeg svært godt, takk skal du ha! Spørs om Lars blir like fornøyd, for vi var på klassefest og så byen i går, så det er ikke helt.. strøkent.. her for øyeblikket.

Budapest var helt fantastisk, bilder og historier kommer så snart jeg er tilbake i leiligheten, imens kan dere nyte et lite bilde av min herlige lillebror Balder, med sin nyeste fascinasjon: bobleplast. Hvem kan egentlig klandre ham? Bobleplast er jo kjempegøy!

Saturday, February 20, 2010

Nå reiser jeg til Budapest

Nå reiser jeg og mamma en tur til Budapest for en ukes tid. Jeg ønsket meg tur til jul i fjor, og endte opp med tur både fra Morten og mamma. Ikke så verst by å reise til to ganger det der, gleder meg allerede til å nyte nok en tur til Romersk bad, østeuropeiske bygninger og sjarm. Det er meldt forholdsvis bra vær mens vi skal være der også, så håper det blir noen kjekke dager i parkene og kanskje noen kaker på terassen på en gammel kafè?

Hvis jeg ikke blogger noe særlig mens jeg er borte, er det altså fordi jeg er så opptatt av å kose meg på jentetur ;)

Friday, February 19, 2010

Herregud, se hva jeg fant!

Tenkte jeg skulle tømme kameraet før jeg reiser ut i den vide verden, og den som rydder, den finner! Det er ikke lett å være mops, når man ser seg selv overalt..

Denne filmen er fra den andre dagen Leif bodde her, og det var kjempe skummelt at man kunne se seg selv i bunnen av matskålen. Stakkars, var redd han aldri kom til å vokse der et øyeblikk. Se og nyt!

Thursday, February 18, 2010

Ode to bokafeen

Mens jeg gikk på universitetet var jeg fast inventar på bokkafeen. Det er noe med atmostfæren der oppe som gjør den kafeen helt fantastisk. Dessuten serverer de så mange kjekke kaffeversjoner man ikke får tak i alle andre steder: ismoccha, chillimoccha, mintmoccha...

Det er bare fantasien som setter grensene for variantene der oppe virker det som. Og den er det ingenting i veien med! De har sikkert hundre ulike kopper med herlig drikke. Mix det med billigere priser enn noe annet sted i Stavanger, og det passer meg perfekt! Noen ganger savner jeg de bekymringsløse dagene på sosiologi. Det var så koselig å møtes i bokkafeen før forelesning og snakke om alt som skjedde i helgen, og som i alle fall ikke skulle gjenta seg helgen etter. Selvfølgelig gjorde det jo alltid det, men det var jo koselig å sitte og angre sammen med noen.

På tross av at dagene egentlig er ganske bekymringsløse nå også, så har ting en tendens til å bli mer og mer alvorlige. Det er mer og flere å ta hensyn til, ting man burde gjøre, folk man burde ringt, bøker man burde lest.

Etter at Helene og jeg har blitt medlemmer av SiS-sportssenter, har det blitt noen turer innom igjen, og jeg kjenner noe av den gamle roen senke seg i meg igjen. Haha, den gamle roen, det er bare to år siden jeg gikk der altså, men allikevel..

Jeg er ikke helt sikker på om det egentlig er greit å drikke kaffe der rett etter trening, men det er utrolig koselig da =)





__________

Wednesday, February 17, 2010

Action på Velferdstingsmøte

I dag har vi vært på Velferdstingsmøte på UiS, og selv om det kan høres ganske kjedelig ut med slike møter, var det faktisk utrolig spennende i dag. Det er nemlig Velferdstinget som fordeler driftsstøtte til alle Studentorganisasjonene i Stavanger, noe som gjør at man sitter med ganske mye påvirkningskraft der og da. Alle har jo en formening om hvordan 1,8 millioner burde bli brukt, og siden dette er studentenes penger er det om å gjøre å kjempe for det man mener er deres beste interesse.

Det var ganske heftige debatter involvert, men jeg tror jeg har taushetsplikt om hvem som mente hva inntil videre. Dere får følge med på nettsidene til Stor for å se hvordan det gikk. Det fikk meg i alle fall til å bli litt gira på å engasjere meg i denne politikken igjen. Litt kjedelig at vi ikke fordelte penger til noen på BI i denne omgang, men det er fortsatt gode muligheter til å søke om støtte til arrangementer utover året. Pengene kommer jo delvis fra våre studieavgifter også, så vi har rett til å søke støtte til blant annet skoleturer, klassefester, fotballturneringer.. fadderarrangementer.. avslutningsmiddager... turer til Prekestolen... det man måtte komme på av kule arrangementer egentlig.

I tillegg ble jeg valgt til 3.vara til SiS-styret i dag, det er ganske kult! SiS er de som fordeler studentboliger, driver sportssenteret på UiS (der vi trener nå), driver bokkafeen, har helsesøsteren og tilbakebetaler legeutgifter til studentene. Håper å få litt innblikk i hvordan ting egentlig fungerer etterhvert!

En spennende kveld med andre ord, gleder meg allerede til å mene mer =)
Hvis du vil lese mer om kvelden, kan du se her

________

En herlig lunsj: pizza for en

Hvis du er lei av de evinnelige brødskivene til lunsj, eller bare vil prøve noe annet, er pizza alltid en sikker vinner. Har du et par ting liggende i kjøleskapet, trenger du ikke særlig mange minuttene for å få laget deg en heller. Det er kjempe lett, men utrolig godt! Karen presenterer: Pita Pizza

Dette trenger du:
Pita Brød
Ketchup eller tomatsaus
To/tre skiver ost
Grillkrydder
Fyll - jeg liker kjøttboller veldig godt, eller du kan ha på kokt skinke eller hva det nå er som ligger tilgjengelig i skapet ditt

Sånn gjør du det:
Sett ovnen på 225 grader før du begynner. Finn frem Pita brød, og legg resten oppå i den rekkefølgen du finner naturlig. Ovnen er antageligvis ikke varm ennå, men det kan godt settes inn. Det eneste som trenger lang tid der inne er brødet så det blir mykt, og kjøttbollene hvis du har på det. Til sammen trenger det kanskje å stå i ovnen i 6/7 minutter. Du vet det nærmer seg klart når osten blir gyllen.

Selv har jeg egentlig ikke så veldig sansen for vanlige pitabrød, men hvis du prøver med Tex Mex brødene fra Santa Maria, blirdt knall godt.
Bon appetit

Tuesday, February 16, 2010

Squashturnering =)

Noe godt kommer det ut av å være lei av skolen, man blir utrolig oppfinnsom når det kommer til andre ting. Siden vi skulle opp til UiS på stand med HSF i dag, kom vi frem til at det var en gyllen mulighet til å teste ut Squashracketene vi kjøpte i Budapest. I love it!

Siden ingen av oss egentlig kan reglene i Squash, gikk det ganske for seg på et tidspunkt, men det var sinnsykt kult likevel. Det ble mye stønning, banning og bomming i løpet av en times tid, men jeg syntes tross alt vi fikk til ganske mye jeg da.. Jeg digger at vi har blitt så flinke til å trene! Det er ganske gøy når man er en god gjeng som trener sammen.


Gikk veldig bra på stand også, vi har markedsført både Blå Liste og HSFS så godt vi bare kunne =)
Dessuten kom Studentavisa for å intervjue oss, hvis dere vil lese hva de skrev, kan dere finne det her


Monday, February 15, 2010

How to treat a girl on Valentines

Det har vært en herlig helg, og jeg er ganske sikker på at jeg har verdens beste kjæreste! Morten har virkelig skjønt seg på det å være romantisk, og jeg elsker det. Elsker ham også! Han er så utrolig flink til å gjøre herlige ting for meg, og jeg skulle virkelig ønske jeg var bedre til å vise ham hvordan jeg føler det også. Litt derfor jeg skriver så mye om ham her, for jeg er en av dem som er mye bedre på trykk som noen sa nå i helgen.

Mange mener Valentines er oppskrytt, men jeg syntes det er en helt fantastisk dag. Det handler ikke om alle de fancy presentene og pengebruken. Det kan godt hende det er unødvendig å bestemme en dag man skal være romantisk, men hvor ofte klarer man egentlig å ha en sånn dag helt randomly? Jeg liker det i alle fall veldig godt dette her, det skal nok mye til å overtale meg om noe annet. Gi meg en romantisk klisje, og jeg kjøper den!


Siden helgen skulle bli tilbragt på seminar med BIS, var vi ute på torsdag og spiste middag på Indisk restaurant. Vi var på Dehli, den nye midt i Stavanger sentrum, og de hadde utrolig god mat! Jeg spiste Scampi med ingefærsaus, Morten spiste noe biff-teriaky-aktig. Og selvfølgelig var det Nanbrød involvert =)


Herlig mat, men bildene lyver litt.. Det var så mørkt der inne, at jeg måtte fikse ganske mye på dem før de ble så lyse som dette..

Jeg fant forresten ut at det går an å bestille Nanbrød derfra som take-away, tipper det blir noen turer innom der i tiden fremover ja.. På fredag var det på tide å stappe en koffert full av klær og ta turen til Bergen. Jeg er ikke spesielt flink til å tenke praktisk når jeg skal på reise, Bergen er kjent for dårlig vær, samtidig som det er februar, men vi skulle jo ut på byen også. Til slutt endte jeg opp med en stappfull koffert som så ut omtrent som dette:

Trist å ikke være med kjæresten på Valentines, men sånn er det innimellom. Jeg kan ikke få alt slik jeg skulle ønske jeg heller. Bergen var helt fantastisk, hadde noen dritkule kvelder på byen og stiftet mange nye bekjentskaper. Scroller dere litt ned, kan dere jo se hva guttene i Bergen overrasket oss med på søndagen også! For en gjeng :-)  Jeg blir alltid så motivert når jeg er med på sånne seminarer, får veldig lyst til å gjøre masse bra, så nå skal virkelig sette i gang og bruke denne boost-en for alt den er verdt de neste ukene!

Søndag halv ti hentet Morten meg på Sola. Jeg trodde egentlig jeg hadde fått Valentinespresent nok på torsdagen, men Morten var ikke helt ferdig ennå. Hjemme ventet et herlig sølvsmykke og Ben and Jerrys is. He knows me so well =) Tusen takk kjæresten min!
Skulle likt å se noen toppe dette ;-)
Happy Valentine!


_________

Sunday, February 14, 2010

BIS-guttene hadde med Valentinesroser til oss :)

Midt i jobbingen i stad kom plutselig Øystein, Marius og Stian inn med verdens koseligste Valentines-present til oss.. De var utrolig søte og kjempe stolte når de kom inn med disse til oss:


Det var fire veeeldig fornøyde jenter på BIS-seminar =)

Vi har vært på Fløyen

Det er min første gang i Bergen, og jeg var litt deppa fordi det ikke var tid til å se noe av byen mens jeg var her. Så feil kan man ta, BISguttene hadde nemlig lagt inn en tur opp på Fløyen i solnedgangen i går. Herlig utsikt, ølservering og GOD STÆMNING. 



Det var en helt fantastisk utsikt der.
Bergen er en knallkjekk by, utelivet er dødsbra, nachspielene enda bedre!

Gratulerer med dagen mamma!
Og Morten: vil du være Valentinen min?

Thursday, February 11, 2010

Jeg er så lei av skolen for tida..

Seks timer forelesning er overstått..
Tre timer Metode, og tre timer logistikk, trodde jeg kom til å dø. Det er så rart, før jul var jeg egentlig utrolig flink på skolen, fulgte med hele tiden og fikk med meg alt. Nå er jeg helt skutt. Kanskje det er noe med årstiden, for har jeg skjønt det riktig, er jeg ikke den eneste.

Motivasjonen mangler fullstendig, jeg faller ut av det foreleseren sier etter ti minutter og blir sittende og rable ulike figurer og tegninger av Leif uten å få med meg noe. Skulle ønske jeg bare kunne bestemme meg for å følge med bedre, men i dag har bare alt stoppet helt opp på den fronten.  Gi meg noe annet enn ligninger og logistikk, jeg må få lage noe snart, bruke fingrene eller se resultater av noe.

Enda godt det er helg rett rundt hjørnet, skal bli godt å få hodet over på noe annet. Skal til Bergen med BIS, så forhåpentligvis blir det noen utfordringer og noe helt annet å fokusere på. Håper det blir likar i morra!

Og apropos Bergen, jeg kommer jo til å være der på Valentines Day også, uten Morten! Jeg er en sånn klisjejente, så jeg syntes jo det er kjempe trist! Som trøst skal vi ut og ha en liten feiring på forskudd nå i kveld. Vi skal på Indisk Restaurant tror jeg, tror det blir kjempe kjekt!

Ha en fin kveld

Notatblokken min, og det som egentlig skulle stått der.
Can anyone blame me?

Wednesday, February 10, 2010

En uke inn i treneverden

Nå har det gått en uke siden Helene og jeg melde oss inn på SiS- Sportssenter. Vi har faktisk vært veldig flinke og jeg har stort sett gått og vært støl hvert eneste sekund de siste syv dagene. Eller seks da, siden det tok en natt til før det startet. Jeg syntes det har gått overraskende bra, vi har prøvd mye forskjellig, fått oss noen wake-up-calls om hvordan formen egentlig lå an. Vi har vel fått oss noen sjokk kondisjonsmessig, styrkemessig og når det kommer til tøyelighet begge to. Det er visst en stund til jeg kan nå ned til tærne mine igjen for å si det sånn.

Dette er timene vi har vært på så langt:

- Fintess Intervall med Bosu
- Beat it (Boksing)
- Yoga
- Ass Attack

Ganske forskjellige timer med andre ord, men det er jo kjekt å finne litt ut av hva timene går i før vi finner oss noen faste å gå på. I dag meldte Lars (kjæresten til Helene) seg inn også, så nå er vi fire (Morten har vært medlem siden januar) i Verven + som skal trene der. Snakker vi Squash-turnering??

Dette begynner å bli bra! Trening er hardt altså, men det er faktisk ganske gøy å trene når man har med noen som lider omtrent like mye som en. Nå har jeg bare en siste ting å finne ut av. Hvor lenge må man trene, før det er lov å investere i nye fine treningsklær?

Håper å se noen resultater av dette snart, men det er kanskje litt mye å håpe på så langt. Til nå har nemlig treningsalibiet fungert som en skremmende god grunn til å unne seg noe ekstra godt til tider. "Jeg har jo tross alt begynt å trene..."Skjerpings, det er ikke bare for hjertet man trener lenger.

Ellers kan jeg jo fortelle at alt gikk bra med Leif i dag. Han vet vel ikke helt som har skjedd med ham ennå stakkar, og forhåpentligvis har han blitt kastrert så tidlig at han aldri kommert til å skjønne det heller. Vi får nå se. Jeg er veldig spent på om det kommer til å få noe å si på personligheten hans. Har hørt så mye forskjellig om det. Nå blir det nok noen rolige uker på ham, så er det om å gjøre å få ham i full aktivitet. Han skal jo ikke bli en sånn sløving som ligger og sover hele dagen, kan hende han ligner litt, men han er da ikke noen stuegris heller.

Det kommer jo til å bli ville tilstander her, når det blir lange turer OG trening på SiS. Hvem vet, kanskje jeg en dag kommer til å virke.. sporty.. ?


________

Leif skal under kniven i morgen...

Huff, jeg burde jo ha lagt meg for lenge siden. Skal opp om seks timer, men jeg klarer ikke helt å få roen i meg. I morgen klokka ni skal nemlig Leif kastreres og jeg begynner å ane hvordan det må være å være mamma. Alle bekymringene man må ha! Jeg er så redd for at noe skal gå galt, selv om jeg vet at det er en av de aller tryggeste operasjonene som finnes.

Etter dette slipper han i alle fall å slite så veldig med alle disse jentene som bor i nabolaget her. Det bor jo sikkert tjue tisper i en kilometers omkrets, noe som i verste fall kan bety at livet hans vil bestå av uling ca hele året. Tviler på at det ville endt så ille, men vi har jo uansett ingen planer om å avle på ham. Tenker det kan være like greit jeg, selv om Morten har store problemer med å akseptere at hunden hans ikke skal være en fullverdig "mann".

Jeg krysser fingrene for ham i morgen, og håper at det blir mindre leggehopping etter dette =)

Monday, February 08, 2010

"Dere er det verste kullet som har gått her på Jæren"

Ah, jeg husker de gode gamle tidene da vi gikk på Jæren folkehøyskole. Leste på VG i dag at 49 studenter ble utvist fra skolen der i dag, endelig et kull som har overgått vårt. Selv ble jeg aldri utvist fra Jæren, flaks vil de fleste kanskje påstå, men likevel. Poenget mitt er vel at det er ganske godt gjort å bli utvist for å drikke på den skolen der, men jeg tør tippe det er i gjensynshelgen dette skjedde.

Nok om det, det sendte i alle fall meg en tur nedover memorylane, har bladd frem noen go`bilder her, så får dere heller skyte meg dere som er misfornøyde. Dette er gode tider altså! Hver sommer møtes vi fortsatt til tre/fire dagers hyttetur-reunion vi som ble den skikkelig gode gjengen. Utrolig glad for at jeg har dem! De siste gangene vi har møttes har jeg vært helt utslitt, men det har ikke gjort noe - for de kjenner meg og det er greit likevel.
Hvis noen av dere lurer på om de skal begynne på folkehøyskole, kan jeg bare anbefale det med en gang, sleng inn søknaden. Det er veldig annerledes enn du forventer, men utrolig gøy!







Jada, dette var good times!

Grue seg og slikt...

Nå ringte det nettopp en dame fra Konkordiabygget og sa jeg må inn og operere 8.mars. Nettopp ferdig med fremføring på skolen, dette var da ikke en særlig hyggelig måte å fortsette dagen på. 8.mars er nøyaktig en måneds forvarsel, som jo egentlig er veldig bra, men egentlig skulle jeg ønske jeg heller kunne fått beskjed et par timer i forveien. Jeg er nemlig en av dem som gruer meg maks i forveien, og holder på å dø når det skjer. La meg slippe!

For å gjøre det hakket verre ble jeg informert om at grunnen til at det må skje da er at kirurgen som skal gjøre det er UNDER OPPLÆRING og ikke har lov å gjøre det med mindre en annen lege er tilstede. Okey, kan jeg ikke heller få en ferdig utdannet en når det passer for ham? Neida, så sånn er det. Jeg spurte hvordan det kommer til å gå med skole og jobb, og da kunne hun informere meg om at i 95% av tilfellene går det helt fint med en mix av Ibux 600 og Paracet. Lot like godt være å spørre hva som skjer med de siste 5 prosentene.

Et lite klageinnlegg dette her, men det er tross alt min blogg, så jeg sier ikke innskild..

Sunday, February 07, 2010

Årets gullfisk



Så dere på Gullfisken på fredag eller? 

Jeg pleier alltid å være spikret foran TV-skjermen når Gullfisken kommer, men i år gikk den meg faktisk hus-forbi. Har nettopp sett den, og må jo bare få si at denne er jo helt genial! Norges Blindeforbund har hatt ganske morsomme reklamer etterhvert. I like it! Filmen er laget av Try, kanskje jeg er heldig og får jobbe der når jeg blir ferdig utdannet eller "stor" om du vil.


__________

Amerikanske muffins

På onsdag fikk jeg et utrolig sug etter muffins. Ikke vanlige muffins, sånne skikkelige amerikanske muffins. Aunt Maubel-muffins om du vil. Da jeg var liten var muffins noe av det aller beste jeg visste, og jeg elsket å lage dem. Etter at jeg smakte de saftige amerikanske ferdig innpakkede på butikken ble det liksom aldri det samme igjen. Derfor var det selvsagt disse jeg strebet etter da jeg stod på kjøkkenet natt til torsdag.

Så jeg satt igang jeg, og begynte å lete etter oppskrifter på nettet. Jeg blir jo aldri fornøyd med å lage noe som står rett foran meg, men med min egen lille tvist endte jeg opp med en ganske bra versjon syntes jeg. Til å være første forsøk vel å merke, det kommer nok til å bli ganske mange flere muffins i Verven fremover.

Så hva skal til for å lage muffins?
Dette hadde jeg i:
Flytende ingredienser:
2,5 dl melk
1 egg
3/4 dl matolje

Tørre ingredienser:
4,8 dl mel
3 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1 ts salt
1,5 dl sukker




De flytende og de tørre ingrediensene blandes hver for seg. Rør deretter det tørre i det flytende, sakte og se det an, jeg syntes det ble aaalt for tjukt denne gangen. Alt gjøres for hånd, hvis du gidder da blir det best. Stek dem på 200 grader i mellom 15-20 minutter. Jeg hakket opp en kokesjokolade og hadde oppi, det var helt fantastisk! Senere har jeg lyst til å prøve med blåbær, så vi får se hva det blir til. Noen som har lyst til å hjelpe meg å spise neste gang?


Problemet med muffins er jo at det nødvendigvis må spises opp også. Personlig løste jeg det ved å ta det med på forelesning dagen etterpå, det virket som det var suks det!


Pass på at du ikke fyller muffinsformene aaalt for fulle, selv om det er amerikanske muffins, og de vokser i høyden, kan de renne utover hvis det blir for fullt. Det er ikke noe stas. For å få dem så høye og herlige som mulig, kan man kjøpe silikonformer på en kjøkkenbutikk. Disse støtter opp deigen så kommer den vokser i høyden selv om de er fyllt ganske høyt opp. Mine kjøpte jeg på Søstrene Grene - de funker kjempe fint!




__________

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten