Sunday, March 28, 2010

Det er mars, og vi har grillet i dag

Det er ti uker siden snøen forsvant, og nå har godværet kommet for å bli. Det er ikke hvert år været er så bra at man kan grille i mars, så vi måtte jo bare komme oss ut.  I dag tente vi altså opp årets første engangsgrill, kanskje litt i tidligste laget, men fy søren så herlig!

Atle ble utnevnt til grillsjef etter at den første sjefen svidde en hel pakke.


Leif og Tiril utforsket Badedammen sammen. De ble helt gale rundt pølsene, men til Tirils store sorg ble det ikke en eneste smakebitvpå noen av dem.

Leif syntes det var innmari kjekt med en på sin egen størrelse.

Nå gleder jeg med sinnsykt til sommeren kommer for fullt. Det var ganske kaldt å sitte ute i dag, men vi hadde bestemt oss, så grille skulle vi. Ut i naturen med oss. Ingenting slår smaken av mat fra grillen. Svidde pølser, heinz ketchup på buksebeinet og en valp på fanget sprer sommerfølelsen ut i alle leddene i kroppen.

Håper alle får en fin fin påske! Dette er på mange måter siste uken på en stund hvor det er lov å nyte dagene til det fulle. Etter påske er det en måned igjen til eksamnene er i gang, og lesingen må settes igang for fullt. Selv om det er stress med eksamen, gleder jeg meg litt til noen intense dager med snop, iskaffe, kollokviegrupper og mange konstruktive samtaler. Det er alltid mange på skolen som er like stressa over det samme som en, og man blir kjent med helt andre sider av folk. Stress, men mye positivt også. I like it! Måtte jeg kunne få studere herfra til evigheten.


____________


Happy birthday Thya

I går hadde Thya bursdag, og hun disket opp med vorspiel og hjemmelaget sushi. En herlig kveld, mye morro og utrolig god mat! Jeg har aldri trodd at noen kunne lage sushi hjemme. Jeg visste jo at det gikk an, men at noen faktisk klarte det. Teach me please =)

Straks klart for smaking!

Ser ganske proft ut, eller hva? Det var knallgodt! Dette er maki så vidt jeg forstod, jeg har aldri lært meg forskjellen på de forskjellige typene, men godt har jeg fått med meg at det er.

Nam nam!

Birthday girl med et stykk fantastisk sushi, og bursdagspresent =)

Champagne for the lady på Backstage


For en bra måte å tilbringe lørdagskvelden. Håper du har bursdag igjen snart Thya, for det var innmari hyggelig!



______________

Friday, March 26, 2010

En herlig vårdag

Med tunga på skeiva er han kanskje ikke verdens vakreste, men han er definitivt min favoritt. Denne dagen har vært helt fantastisk. Vi har brukt hele ettermiddagen på gulvet i leiligheten og vi har kastet uendelig mange baller i parken utenfor blokka. For første gang i år har vi kunnet gå uten jakke ute også, det er i ferd med å bli vår! Hos veterinæren i dag fikk vi bekreftet at vi har en herlig utgave av en mops, med usedvanlig heldig nesegrev og likevel en fantastisk lang tunge. Han må slankes litt ennå, og operere ut tre tenner stakkars, men tross alt er han i flott form. Ingen flere verdensproblemer så langt vi kan se.

Se for en kjekkas!

Hvis du har en tunge som kan konkurrere med denne, så bring it on!


En begivenhetsrik dag for Leif, som nå ligger utslått på sofaen.


__________

Tuesday, March 23, 2010

Karens skatte-sparetips!

I dag ble selvangivelsen lagt ut på nett. Alle aviser og blogger er stappfulle av skatteprat, og jeg vil jo ikke være noe dårligere jeg. Som student har jeg jo ikke akkurat noen overflod av penger, så det er et poeng for meg å få mest mulig ut av hver og en av dem. De aller fleste studentene jeg kjenner jobber ved siden av, og gjør du det, er det ingen grunn til å godkjenne selvangivelsen uten videre. Du har garantert penger til gode. Dette er noen tips jeg kan komme med:

Pendlerutgifter: Som student får man ikke skrevet av utgifter til reise i løpet av året, men jobber man på studiestedet utenfor skoleåret, kan man derimot skrive av det. Dette mener jeg: Jeg studerer i Stavanger, men kommer fra Eidsvoll. Når jeg jobber fulltid om sommeren her i Stavanger, kan jeg skrive av reisene hjem om sommeren.

Reiseutgifter 1: Bor man mer enn 1,9 mil unna jobben, kan man få tilbake 1,5 kroner for hver kilometer man kjører. Høres kanskje ikke så mye ut, men bor man på Randaberg eller Sandnes og jobber i Stavanger sentrum tre dager i uken kan det bli en betydelig sum i løpet av året.

Reiseutgifter 2: Tar du et fag et annet sted enn ved den faste skolen, kan dette regnes som en yrkesreise. Hvis du for eksempel tar spesialisering i Oslo, kan du trekke av fly og opphold. Skriv det av, men pass på å kunne dokumentere det.

Restskatt: Hvis du er uheldig og får skattesmell, betal den med en gang. Renten er nesten 4% dersom du utsetter den - for fire måneder. Surt...

BSU: De aller fleste BSU-kontoene blir registrert automatisk. Likevel er det lurt å sjekke, staten elsker at vi sparer i BSU. Har du spart 20.000,- regelrett kaster de opp til 4000 av dem etter deg igjen. Det er gode penger til sommern!

Barnehage: SiS-barnehage er en privat barnehage - skriv det av. 
Fagforening: Jobber du i kommunen eller offentlig, trekkes fagforeningsavgiften automatisk. Sure penger spør du meg, men i selvangivelsen kan du få igjen noe av det.

Veldedighet: Det virker kanskje litt fælt å trekke veldedighet av på skatten, men det er helt vanlig. Betaler du 100 kroner til Røde Kors i måneden, kan du skrive av for 1200 i løpet av et år. Slikt får man penger igjen for!






I tillegg til å skrive av ting på skatten, er mitt aller beste tips å skatte mer enn du vet du kommer til å måtte betale. På den måten ligger du alltid litt godt an. I løpet av året kan det jo dukke opp utgifter man ikke har regnet med, og da passer det dårlig å få beskjed om at man må skatte mer i tillegg. Jeg leverer reserveskattekortet mitt der jeg jobber fast, mens skattekortet med lavest prosent blir spart til den jobben jeg tjener minst på.

Lykke til med sparingen!


___________

Livsnyterfrokost


Klokka er halv ti, det er forelesningsfri og jeg er oppe. Biblioteket åpner ikke før tolv, men jeg har tenkt meg på svømming før leseøkten. Uten mat og drikke duger helten ikke, derfor har jeg laget meg et lite herremåltid: speilegg, sjampinjong, stekte tomater, Tou eplemost og pukka-te.

Kan morgenen starte bedre?
____________

Monday, March 22, 2010

Og produktivitetsprisen går til...

Denne dagen har vært en skikkelig produktiv dag! Det er forelesningsfri hele uken, og jeg har alle intensjoner om å få mest mulig ut av den. Så langt har jeg vært hos tannlegen, eiendomsmegleren, lest fire artikler i engelsk, ringt dyrlegen, sendt uendelig mange mailer, kjøpt mandagsgave til kjæresten min, vært på kafe og på kino. Nå er klokken straks ni, og jeg er hjemme allerede. Flink? Dette innlegget blir mer oppramsing enn interessant antageligvis, men jeg syntes jeg har vært så flink i dag, og hvis man ikke skryter av seg selv, risikerer man jo å ikke få noe skryt - det vil jeg gjerne ha i dag....


Liten present til min kjære, siden det er mandag..

Jeg liker de små presentene som kommer helt uventet aller best, så mens Kamilla og jeg var ute og tuslet i påvente av kino, så vi noen små herlige saker vi kjøpte til våre skjønne gutter hjemme. Det er ikke så ofte de får noe, selv om de gir oss så mye glede.


Klar for en uke på lesesalen. Da fortjener man "litt" å styrke seg på.

Nevnte jeg at jeg leste fire artikler i engelsken i dag? Jeg gjorde det ja, hum.. Verdt å si igjen. Er litt stolt over det, en veldig god måte å starte den produktive uken på må jeg få si.


Jeg blir alltid syk når jeg stresser over ting, denne gangen er intet unntak, derfor ble det te på kafe.
Te på kafe. Hehe..Åh, det var morsomt det, DET var så morsomt ..

I Stavanger får man studentrabatt på kinoen, det er herlig. Kamilla og jeg gikk og så Prinsessen og frosken,  ordentlig Disney-film. God gammeldags tegnefilm slår animasjon anytime! Og ja, filmen kan anbefales. Kamilla nevnte at den har blitt sammenlignet med Lion King, jeg vet ikke om jeg syntes den var sååå bra som løvenes konge, men den var virkelig fin altså. Veldig bra dagenderpåfilm.

Mer har jeg ikke å si om i dag - annet enn at byen er fyllt med filmfolk på grunn av Nokas-innspillingen. LItt spennende, men jeg har litt blandede følelser rundt den. Det får bli en annen historie. Ha en fin kveld!


__________

Sunday, March 21, 2010

Bare myke pakker..

De siste ukene har vært veldig turbulente her i Stavanger. Mye har vært veldig hyggelig, men det har også dukket opp en god porsjon bekymringer. Ingen av dem er direkte lifechanging, det har ikke kommet noe jordskjelv og drept familien min og lagt huset mitt i ruiner.. En venninne av meg sa det så bra. Det er ikke hvor forferdelige bekymringene er i verdens sammengheng, men i ens egen verden. I min verden akkurat nå er ting litt vanskelig. Ingen store omveltninger, men det kommer små drypp med dårlige nyheter fra så mange fronter samtidig.

Det er så mange ting jeg ikke kan kontrollere, så mange dårlige magefølelser jeg ikke kan gjøre noe med. Og er det en ting jeg er skikkelig flink til, så er det å bekymre meg for ting. Jeg kan bruke en uke på å grue meg til å ta en telefon som er overstått på to minutter. Helst vil jeg ha oversikten over alle mulige utfall før jeg slår meg til ro med noe. Jeg kan gå i timesvis og gruble over hvordan det vil være best å starte en samtale med kjæresten min, om det så bare er for å si at jeg syntes han burde sette melken på venstre siden i kjøleskapet. Heldigvis er akkurat han ubeskrivelig tålmodig med meg.

Begynner å bli god på å riste ting av meg. Med de tingene jeg bekymrer meg for nå, aner jeg ikke hvordan det kan være mulig. Det er ikke filleting jeg kan rette opp i ved å gjøre de rette tingene, men jeg må gjøre det rette for at ting ikke skal bli enda verre. Ikke vet jeg hva det rette er heller bestandig.

"De voksne" sier alltid at det blir flere og flere bekymringer jo eldre man blir. Håper ikke det stemmer, for akkurat nå er det i ferd med å bli litt overload, og jeg har jo langt fra halvveis ennå. Er utrolig takknemlig for de jeg får lette hjertet til for tiden. Jeg syter sikkert mye, men det hjelper veldig =)


________

Saturday, March 20, 2010

Leif er veldig glad i dusjen..

Det er noen som er glad i å dusje, Leif er først og fremst glad i dusjen..





___________

Er det kjemisk?

Et eller annet skjer inni meg når jeg har tatt noen glass.
Jeg skulle ønske jeg hadde det i meg hele tiden. Jeg blir utrolig fornøyd med meg selv, heller pose foran speilet enn å gå på byen. Så fornøyd hender det jeg blir, at jeg blir værende på badet og lager uendelig med kø utenfor. Jeg blir den ultimate fjortis, og stort sett er bildene så flaue å se dagen derpå at alle bildene fra festen går i papirkurven uten videre studier. Dette ble resultatet i går:

Ut av badet og lev livet menneske..
Gårdsdagens unnskyldning? Jeg hadde jo tross alt fått ny kjole =)

___________

Friday, March 19, 2010

Yes daddy, shopping could definitely make me happy

Har skeiet litt ut i dag med shoppingen i forhold til budsjettet, men hva skal jeg si? Det nærmer seg sommer, det vet jeg, fordi apotek1 har tilbud på solkrem. Bare det at noen kan ha tilbud på solkrem i dette været gir meg håp, og da kan man jo ikke bli hjemme.

Solkrem!
Herlig, jeg tar fem!

Problemet med å begynne å gå i butikker, er selvsagt at det er vanskelig å ikke få med seg noe ut igjen. Særlig for meg. Stipendet er nettopp blitt brukt på regnigner og diverse, lønningen husker jeg ikke hva gikk til, og der gikk jeg. Morten og jeg skulle egentlig bare finne en gave vi kunne ha med på innflytningsfesten til Thomas i kveld, men er det kortet først varmt, er det vanskelig å stoppe igjen. Særlig nå som butikkene er fyllt med vårkolleksjoner og har tilbud på resten.

Jeg liker jo klær, og de liker meg, så det hadde jo nærmest vært ondskap om de ikke fikk bli med hjem og se hvordan det ser ut i leiligheten min innimellom.

Tross alt har jeg fått med noen fine saker hjem også da:


Herlig liten kjole fra Mango, something for tonight perhaps?

Noen småting for å holde motet oppe,
jeg har fortsatt troen på at sommeren kommer til å dukke opp til slutt..



Noen godsaker som definitivt skal nytes i kveld =)


Ha en god helg alle sammen


___________

Elskede eiendeler #6

Jeg har en lei tendens til å kjøpe dinglerier hver gang jeg går inn i en butikk. Noen ganger kommer jeg hjem og lurer på hva i all verden jeg tenkte på, noen ganger har jeg helt nydelige øredobber med hjem. Da jeg var i Budapest kjøpte jeg et sett som var utrolig nydelig. Jeg digger dem, og det aller beste med dem er at de veier absolutt ingenting!

Budaprice: 40 kroner. Liker vi det? I know I do =)



>
No doubt - I`m just a girl


___________

Wednesday, March 17, 2010

Hey, Hey, Moving day!

I dag har jeg hjulpet Therese å komme inn i den nye leiligheten sin.
Hun har flyttet gaaanske mye nærmere mi casa, og jeg gleder meg til å få en ny medsammensvoren å gå turer med og til å slikke masse sol med i sommer. At denne frøknen har flyttet en del er vel ingen stor hemmelighet, det ikke så mange vet, er at hun har et stykke igjen før hun kan kalles en dreven flyttepakker. Bare se på flyttelasset:

Hehe, et sykt lass med saker og ting til å innta neste bolig med. Og dette var ikke alt!
Unnskyld Therese, det var ikke meningen å legge det ut.. Joda.. Neida.. hum.. joda..

Nå er vel kanskje ikke jeg den rette til å mobbe andres pakking akkurat, men siden jeg ble uskyldig dratt med i flyttingen, fikk hun høre det litt stakkars. Det ble en del å bære, men vi var jo to, og vi var faktisk ganske effektive. Utfordringen i det hele lå jo i at det gikk ikke an å bare parkere utenfor døra og få posene, sekkene, koffertene, bagene og kurvene inn i heisen, først måtte i forsere noen hundre meter fra der taxien satt av sakene i tillegg til en helsikkes lang trapp. Så vi satt igang vi:


Etter evig lang tid fikk vi ting inn i heisen til fjerde etasje, og selv om lasset ikke var for tungt til å stoppe heisen, kan jeg ikke forestille meg en gang vi har vært nærmere:

Skal det være noe mer før vi stenger?


Som takk for hjelpen tilbød Therese seg å spandere kaffe på meg på Ostehuset. Slikt takker man jo ikke nei til, og jeg kom på den lure ideen at hvis jeg ikke tok med lommebok skulle jeg kunne spare litt. Da får man jo ikke brukt penger heller tenkte jeg. Idiot. Nå har jeg blitt gjeldsslave i tillegg.. For svak som jeg er er det helt umulig å motstå all den gode maten de har på menyen. Der satt jeg da altså, uten lommebok og et tomt lite hull i magen. Takk gud for SMS-overføringen til DnBNor sier nå jeg bare ;-)

Et stykk kaffe Moccha som etterhvert ble supplert med verdens herligste BBQreke og Bacon- Sandwich
Velkommen til Stavangers flotteste og farligste bydel Therese, jeg gleder meg til mange late dager fremover!

Monday, March 15, 2010

En helt spesiell dag =)

Det har skjedd mye rart i det siste, samtidig som denne dagen er litt spesiell for meg og Morten. Vi har et lite jubileum i dag, samtidig som Dagbladet ga Morten to gratis kinobilletter til Fattern. That movie was great by the way. Virkelig verdt å se hvis man har lyst til å se en feelgood-film. Den er morsom, trist og søt litt om hverandre.

Etter kinoen gikk vi på Helt Rått og spiste Sushi till we dropped og drakk hvitvin. Helt Rått har et sinnsykt kult konsept på Sushi. Det går et rullebånd rundt hele baren fylt med tallerkner med ulike versjoner sushi på hver. Ut fra hvilken farge tallerkenen har, betaler man en liten sum og til sammen blir man god og mett til en ganske billig penge egentlig. Og Sushien de har er jo helt fantastisk!
Det beste med Sushi er jo at samme hvor mye man spiser, om man så blir sprengmett, så har man jo vært flink og sunn! Man får omega3, vitaminer og hallo - ofte når vi feirer her i blokka er det veldig mye is eller biff involvert.


Det er lov å få vann i munnen ;-)

Det ble litt av et tårn til slutt..
En helt fantastisk ettermiddag med kjæresten. Klokka ni gikk han for å møte en kompis på kafe, men sånn er det. Så herlige gutter må man tåle å dele innimellom. Derfor sitter jeg nå og frister dere med Sushibilder i stedet, og ser på ..kremt.. Paradise Hotel.. Jeg skal ikke bli avhengig altså, jeg lover!

Ha en fin uke alle sammen


___________

Sunday, March 14, 2010

Vi er bare mennesker, og vi er vakre

Hvorfor stiller jenter så sinnsyke krav til seg selv bestandig?

Jeg har dager der jeg får fysisk vondt av å gå ut av døra uten at noe er galt. Dager der all verdens sminke eller sorte plagg ikke kan få meg til å føle meg "bra nok" for omverdenen. Noe føles bare feil, enten virker armene for tjukke, ringene under øynene virker som en solformørkelse eller så gjorde jeg ikke en god nok jobb på et eller annet gruppearbeid, noe alle i hele verden bare må ha fått med seg innen jeg dukker opp neste dag.

Skulle ønske jeg kunne sett meg i speilet og vært fornøyd hver eneste dag - med en gang jeg våknet. Skulle ønske at det var helt greit at det var ting jeg ikke klarer å gjøre. At det var helt greit å ha svake sider, at jeg kunne plumpe ut med lite gjennomtenkte ting og glemme det igjen med en gang, at jeg alltid så fantastisk ut på bilder, og at jeg ikke sammenlignet med med den peneste eller flinkeste jeg kjenner bestandig. Hvorfor kan man ikke bare være fornøyd med den man er?

Det verste er, at det er ingen som dømmer oss hardere enn oss selv. Det vil alltid dukke opp andre som er hakket bedre enn en i et og annet, alle vet det, men det er ingen komplimenter eller karakterer kan gjøre opp for den selvfølelsen vår. Jeg har merket flere ganger at jeg har venner jeg ser opp til for et eller annet - ting jeg virkelig misunner dem for, noe de er skikkelig flinke på - som de har utrolig dårlig selvtillit på selv. De aner ikke hvor flotte de er. Jeg lurer på hvorfor det skal være så mye lettere å være gutt. De kan bare riste ting av seg virker det som.

I wish I worked that way too...

Meg selv dagen derpå, og slik jeg skulle ønske jeg følte meg bestandig..


__________

I tilfelle dere ikke har sett den, er det jammen på tide..

You should totally watch this - and such as...



_________

Saturday, March 13, 2010

Heter det Vernissage?

I dag var det nyåpning av andre etasje på Olala i sentrum. Jeg og Maria endte opp der på et vis. På et vis er kanskje å vri litt på sannheten. Nevn en klesbutikk liksom, og vi var innom i der i dag... Anyways, nyåpning! Det skal vi gå på flere ganger tror jeg, for på slike steder er det innmari fine kjoler - og champagne. Ja takk.


Kan man egentlig si at det vernissage når man er i en klesbutikk?
Vi har ikke helt klart å bestemme oss, men kjekt var det i alle fall =)

Olala har sykt mye fine klær, men dessverre hadde de ikke flere igjen i min størrelse av de tingene jeg ville ha med meg hjem. Får ha noe å drømme om heller.


___________

Friday, March 12, 2010

Jeg har fått besøk!

Nå har Maria nettopp kommet inn i leiligheten min. Det er første gangen hun kommer på besøk siden jeg flyttet til Stavanger, og det er kjempe koselig! Jeg har guidet henne litt rundt i byen, og nå skal vi straks avgårde til chillfest/vors hos Atle og Eirin.

Dette er reglene jeg fikk om den første uken etter operasjonen:
- 1. Ikke kjør bil
- 2. Ikke så mye fysisk aktivitet
- 3. Ikke drikk koffein
- 4. Sov fire timer ekstra hver dag

Heldigvis sa han ingenting om det å drikke alkohol, så jeg satser på at det går helt fint.

Ha en fin helg alle sammen ;-)



____________

Tuesday, March 09, 2010

Nyoperert og jævelig..

Nå er jeg halvveis oppe og går igjen. I går opererte jeg altså, og er ikke i særlig form til å skrive og forklare for øyeblikket. Kan i alle fall melde at jeg fortsatt lever, og at det på ingen måte er så dramatisk som det høres ut. Sykemeldt til og med torsdag, men da er det jo Næringslivsdag på BI og det må jeg jo få med meg!

Håper alle hadde en fin helg, så lover jeg å komme sterkere tilbake senere i uken.

Saturday, March 06, 2010

I love eBay

Det er veldig mange som er skeptiske til å handle på nettet, og det skjønner jeg veldig godt. Selv har jeg brent meg ganske mange ganger på netthandel, og jeg tror nok det er en stund til jeg ukritisk bestiller klær jeg ikke har prøvd igjen. Likevel.. når det kommer til standard-produkter er det mye penger å spare på å gå på nett. Jeg har bestilt hårprodukter, smykker og litt forskjellige julegaver på eBay tidligere og endt opp kjempe fornøyd med resultatet. Særlig på en ting har jeg blitt ganske klar over hvor mye penger man kan spare dersom man kjøper dem over nettet: Hundeutstyr.

Ikke bare kan man spare penger, man går også rundt med den herlige følelsen av å vente på at noe skal komme i posten når man bestiller på eBay. Handler man i butikken, får man det jo med en gang, så er man ferdig med det. Gjør man det på nettet er det en ukes ventetid, og man åpner febrilsk postkassen i påvente av at pakken skal dukke opp.

I dag kom endelig pakken jeg bestilte forrige uke:

Nye navnebrikker til Leif, og de er kjempe fine!

Det er jo ikke så lenge til den han har nå må byttes ut, og da må det jo nye brikker til. For disse seks brikkene betalte jeg 69 kroner, inkludert porto. Det er fortsatt tretti kroner mindre enn vi betalte for en her hjemme sist. I like it! For ikke så lenge siden bestilte jeg nye seler derfra også. Seler er det mye å spare på, men det kan være lurt å ha prøvd dem i en butikk før man bestiller. På eBay går det meste i andre mål enn vi er vant til i Norge, så man kan fort glemme seg vekk litt og bestille feil. Likevel er det jo akkurat den samme selen om man kjøper den i Norge eller USA.

I tillegg er det jo veldig koselig å få pakke, særlig fra de som legger med koselige små hilsner også.


Jeg tror Leif er ganske fornøyd også. De to selene han bruker nå, hadde kostet nærmere 400 kroner stykket hver i Norge. I stedet har vi betalt 160 kroner for begge fra eBay.




Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten