Sunday, October 31, 2010

Om å konkurrere seg frem mot Canada

Denne uken har jeg stort sett vært å finne i Nydalen, der jeg har vært en del av BI Stavangers caseløsningslag. Konkurransen vi har deltatt i kalles NIBS, og er en internasjonal konkurranse mellom noen av verdens mest prestisjefylte handelshøyskoler. Det går for eksempel an å lese mer om NIBS deltagerne her.

Nå var det altså på tide med den nasjonale finalen av stabelen, der vi konkurrerte mot fem andre lag fra Trondheim, Bergen og Oslo. Lagene går på forhånd  gjennom ulike former for kvalifiseringsrunder på sine skoler og består av bachelorstudenter på tredje året. Alle har mer eller mindre lagt andre deler av livet på hyllen for å delta, og det er ganske mye forventninger knyttet til finalen. Vi løste to case, som hver ble dømt etter kriterer som problemforståelse, begrunnelse, presentasjonsevner og orginalitet. I tillegg til hvor godt vi klarte å svare for oss i sprøsmålsrunden etter at man var ferdig. Konkurransen går ut på å løse et strategisk case for en bedrift i løpet av fire timer, før man deretter presenterer det muntlig på engelsk foran dommere fra skolen og næringslivet. I denne runden satt det dommere i salen fra PwC og McKinsey.

Krevende? Ja.
Nervepirrende? Ja. 
Utfordrende? Ja.
Lærerikt? Ja.

Gøy?
- Hell yes!

Fire relativt nervøse lagdeltakere i ferd med å angripe case nummer to

Vi løste altså to case, og på torsdag kveld fikk vi vite resultatene fra første runde. Dagen etter skulle siste case løses, der vi skulle presentere etter hvilken plassering man hadde så langt. Da vi hadde løst det første caset vårt var vi ganske usikre på løsningen vår, men vi fikk spørsmål fra juryen som gjorde at vi gikk forholdsvis fornøyde ut. Det skulle det vise seg at stemte ganske bra, for selv om det var ganske jevnt - ledet vi frem mot finalen.

Straks klare til fremføring. "La meg introdusere.... "

Vi var altså det siste laget ut, så resten av salen var fyllt av lag som var spente på å høre hva dette Stavanger-laget egentlig hadde å by på. Ikke noe forventningspress der altså. Vi gikk ikke akkurat like fornøyde ut igjen på fredagen. Dag 2 bød på fullstendig grilling fra juryen, med spørsmål vi aldri kunne forberedt oss på. Dette er helt likt for alle deltagerne selvfølgelig, men vi ble spurt om ting vi aldri i verden kunne rukket å regne oss frem til på de fire timene vi hadde til rådighet. Dagen før ble vi spurt mye mer om markedsføringsdelen, noe jeg kunne svare ganske godt for syntes jeg. Denne gangen kom tallene i søkelyset, og det er helt umulig å ha like sikre konklusjoner på den delen på så kort tid. Vi kjempet oss igjennom de evig lange ti minuttene, men vi trodde nok alle fire at vi var ferdige og nederst på listen etter dette.


Her er vi nettopp ferdige med å presentere det siste caset, vi var helt overbevist om at slaget var tapt.

Resultatene ble ikke offentliggjort før under middagen, og de timene der føltes ganske lange. Jeg har et ganske stort behov for å få vite ting som de er, så vi pumpet coachen vår Hege for det hun visste. Det var nok lag som hadde taklet finalen bedre enn oss. Vi fikk to retter før de endelig reiste seg for å si hvordan det hadde gått. De leste først tredje plassen, som gikk til Trondheim. Så leste de andre plassen, som gikk til Nydalen, og til slutt første plassen. SOM VAR OSS!

Så da resultatene var klare, var det på tide å feire! 

 Det var helt fantastisk å høre navnene våre bli ropt opp. Kvelden videre ble forholdsvis fuktig, og kommer ikke til å bli gjengitt her. Herfra går konkurransen ut på å løse et case skriftlig på engelsk i løpet av fire timer det også, der vi kjemper mot ganske mange andre handelshøyskoler om åtte finaleplasser i Canada i februar. Tenk så sinnsykt kult det hadde vært å få reist dit! Krysser fingrene, i alle fall frem til vi begynner, for da kommer vi nok til å trenge alt det vi har av ressurser for å komme videre.

____________

Thursday, October 28, 2010

Operasjon Dagsverk

I dag er det Operasjon Dagsverk blant alle videregående studentene, og jeg har nettopp prøvd å redde verden ved å kjøpe boller av disse kjekke karene:


_________




Saturday, October 23, 2010

VM i curling neste!

Iskanten ved Vannkanten på Vestkanten kjøpesenter i Bergen har de en ishall hvor man kan prøve ut den forholdsvis vanskelige sporten Curling. Det var en mulighet vi ikke kunne la gå fra oss når vi først var i Bergen. Ni av tolv styremedlemmer ble med, og vi fikk testet ut flere sider av oss selv de kommende timene. Vi fikk med oss en instruktør som forklarte triksene med å curle stenene inn mot midten, noe vi klarte med mer og mindre hell. Alt i alt syntes jeg faktisk vi var veldig flinke til aldri å ha prøvd det før.

Jeg har alltid syntes det å spille curling ser ganske så enkelt ut på TV, men jeg kan godt vitne på at det er vanskeligere enn det ser ut. Da jeg skulle sette den første stenen, falt jeg pladask på bakenden, og var ganske overbevist om at de neste timene kom bli tilbragt på samme måten. Jeg er jo utstyrt med en god porsjon konkurranseinstinkt også da, så det var ikke noe særlig når de andre fikk det til så bra med en gang. Heldigvis fikk jeg litt mer teken på det etterhvert, og i det ene spillet var det - tro det eller ei - jeg som satt stenen som gjorde at vi vant. Herlig!

Håvard, Daniel og Thomas in action
Tre staute karer som følger nøye med på instruksjonene

Anders skal til å avgjøre "kampen"

Og meg da, sjekk stilen er alt jeg har å si... VM neste?


Siden Iskanten ved Vannkanten på Vestkanten kjøpesenter ligger inne på nettopp Vestkanten kjøpesenter, ble vi gående rundt og titte i butikkene etter at vi var ferdige. Det var nattåpent på kjøpesenteret, noe som ble markert hvor enn vi gikk;med gode tilbud, feststemning og andre overraskelser.

Før vi skjønte noe som helst, ble jeg og Fredrik overrumplet av en mann med mikrofon og deltok plutselig i en konkurranse live på Radio1 Bergen. I premie for at vi deltok fikk vi trekke hver vår konvolutt med gavekort til senteret i. Jeg vant 500 kroner - som gikk rett inn i et nytt herlig par støvletter, og Fredrik - syke mannen - vant 3000 kroner. God jul til Nilsen! Vurderer å kreve en viss prosentandel i agenthonorar.


___________


Friday, October 22, 2010

Styremøte og aktivitetsdag i Bergen

De siste to dagene har jeg og resten av sentralstyret tilbragt i Bergen. Der har vi hatt styremøte og deltatt på aktivitetsdagen, et av de aller kuleste BIS-arrangementene jeg har vært på til nå. På aktivitetsdagen var alle de ulike studentorganiasasjonene og undergruppene som holder til ved BI Bergen stand, det serveres drikke og det ble satt opp et telt med kjempe mange bord, og god plass til dansing.

Jeg vet ikke helt hva jeg forventet da jeg kom, men at det skulle være så kult, kunne jeg aldri forestilt meg. Bi Lacrosse hadde muligheter for å prøvespille,  man kunne satse monopolpenger hos aksjeklubben, spille wii-golf, synkronstyrte det man ønsket å styrte, delta i utallige konkurranser og møte stort sett alle som hadde en eller annen form for engasjement på skolen. Det var.... dritkult. Siden det var så god stemning, har jeg egentlig ikke så veldig mange bilder fra selve kvelden, men dette er da noe:




Mye av det som skjer på styremøtet er vel egentlig ikke så veldig interessant å melde om videre, men det er utrolig kjekt å være med. Det er ganske kjekt at vi har blitt så godt kjent allerede, selv om vi holder til på ulike kanter av landet og bare møtes en gang i måneden. Vi har det kjempe gøy sammen, men samtidig klarer vi å komme oss gjennom sakene på forholdsvis kort tid. På den måten rekker vi å være med på veldig kule aktiviteter hos lokalforeningen vi besøker på kvelden i tillegg.

Fredrik med kameraet er kommunikasjonsansvarlig, Lederen vår Håvard og Erika er prosjektkoordinator

Anders er leder i Trondheim, Christoffer sitter i valgkomiteen og Hilde sitter i kontroll og vedtektskomiteen




_____________

Tuesday, October 19, 2010

Say hello to my little friends

Nyoperert og herlig, kom jeg tøff som toget tilbake til Stavanger i går kveld - etter å ha vært hos tannlegen for det som helst er siste gang. Så tøff var jeg faktisk, at jeg ikke dro innom apoteket for å kjøpe smertestillende en gang. Jeg må ha vært passe neddopet på det tidspunktet; "Ingen problemer det, jeg er da godt vant til tannleger etterhvert, jeg trenger bare et par paracet....." 

Jeg har alltid vært skeptisk til å ta smertestillende, men for første gang i mitt liv, ble jeg overlykkelig over å ha medisiner liggende i en liten skuff.  I det jeg skulle begynne å tygge mat igjen i dag, var det som lynet slo ned i hodet mitt. Så hvis du lurer på hvorfor jeg kan virke litt fraværende de neste dagene, er det bare fordi jeg har rotet frem disse i "medisinskapet mitt":




 Jeg har bare to visdomstenner til overs nå, men bortsett fra det, er tanngarden min helt perfekt. Så får jeg håpe jeg ikke blir avhengig av  disse pillene imens.


___________

Monday, October 18, 2010

Nydelige høsten

Det er mange fine årstider her i verden, men når gresset vokser saktere, og bladene på bakken har flere nyanser enn man visste var mulig - da har Karen det litt ekstra fint. I alle fall mens det er opphold - og det har det jo faktisk vært en del av i år. Denne helgen var jeg hjemme hos mamma og pappa, og det skal Eidsvoll ha: stedet kler høsten. Det er så herlig når man kan kle på seg jakker, vanter, lag på lag med klær, og støvletter - uten å bli hverken for varm eller kald. Solen legger et litt ekstra vakkert lys over bakken, og jeg kan begynner å lure på om ikke dette er favorittårstiden min.  

Jeg håper dagene blir like herlige denne uken også, for jeg har så uendelig mange turer jeg har lyst til å gå med Leif, kjæresten min og venninnene mine før det er for sent. Dessuten er det tydeligvis mulig å slikke sol ennå, jeg ble nemlig solbrent i går! 

Hagen hjemme. Ikke så rart jeg liker høsten, eller hva? 

Mamma og Balder på tur



Leif i blade-himmelen, det var så vidt jeg fikk noe bilde av ham, for det var så kjekt å grave i løvbladene

Denne høsten går jeg dessuten i møte med verdens herligste tøfler, som jeg fikk i bursdagspresent av kjæresten min. God og varm på bena = ubetalelig


______________

Sunday, October 17, 2010

En uke som Leif, Morten og Karen

Siden det er så mye forskjellig som skjer i livene våre for tiden, satt jeg og skriblet for meg selv her om dagen for å se når Morten og jeg egentlig gjorde ting. Det var et interessant syn. I alle fall for meg da, men for skremsels skyld tenkte jeg at det kunne være interessant for en eller annen annen også. Det er definitivt ikke noe å lære av dette innlegget, men jeg liker å sniktitte på sånt hos andre, så why not? Slik har den siste uken vår sett ut:

Mandag morgen
Klokken:Leif:Morten:Karen:


06.00
Klokka ringer..


ENDELIG

 
06.05
Klokka ringer igjen...
Hallo....? 
06.10
Klokka ringer igjen!!!


HALLO??

 
06.11Har de ikke hørt klokka? Kanskje jeg skal vekke dem sånn i tilfelle.... 

Neida, det skal ikke bli så detaljert som dette hele veien, skjerpings...
Det blir vel mer noe ala dette tenker jeg:

 

Uke 41 i heimen
Dag/hvemMorten:Karen:
Mandag07.00 - 17.00
Jobb: Morten jobber som nestleder i Studentorganiasjonen i Stavanger



17.30 - 23.00
Hjemmekos,
gitar og Dexter
11.30 - 15.00
Helene og jeg analyserte resultatene av en fokusgruppe vi gjennomførte i helgen.

15.30 - 20.30
Støttekontakt
Tirsdag07.00 - 17.00
Jobb. Holdt tale på universitetet og startet studentvalget
09.00 - 14.30
Laget og øvde på presentasjon i Strategi

16.00 - 21.00
Jobbet på Barometer
Onsdag08.00 - 17.00
Jobb





Litt usikker på hva Morten gjorde på onsdag etter jobb faktisk, men han hadde med seg Leif




09.00 - 13.30
Forelesning

13.30 - 13.45
Helene og jeg holdt presentasjon i Strategi, og fikk masse skryt!

15.00 - 16.00
Møte med BI-mentoren min

16.00 - 21.00
Jobbet på Barometer
Torsdag08.00 - 16.00
Jobb, hadde med Leif. Det var visstnok en stor hit.








18.00 - 20.00
Arrangerte filmkveld med alle Buddyene i Røde Kors

20.00 - 23.00
Kjærestekveld

09.00 - 18.00
Jobbet med spørreundersøkelsen med Helene, og fikk innføring i NIBS i administrasjonen. NIBS er en konkurranse jeg deltar i med noen på skolen, forteller mer senere.


18.00 - 20.00
Kafè med en fantastisk venninne

20.00 - 23.00
Kjærestekveld
Fredag09.00 - 17.00
Jobb





19.30 - 22.30
Konsert med
Kings of Convenience

09.30 - 16.30
Jobbet på Barometer

17.00 - 19.00
Fremføring på skolen

19.30 - 22.30
Konsert med
Kings of Convenience
Lørdag06.00:
Var en fantastisk kjæreste, og kjørte Leif og meg til flyplassen





20.00
Spilte gitar på fest på Universitetet

07.25:
Fløy til Østlandet

09.00 - 16.00
Familiedugnad: onkelen min har nemlig kjøpt seg nytt hus

19.00 -
Full avslapning og rødvin med mamman min
SøndagTotal avslapning
12.00 - 14.00
Leif og jeg gikk tur, sammen med Gitte, Stian og Rasmus

Ellers har vi bare nytt denne fantastiske høstdagen


Det er altså et lite innblikk i hvordan tiden blir brukt i "familien Rønne Gunnerud" for tiden. Mye å gjøre for tiden kan du si, men sånn går no dagan. Hvis du ikke ble noe klokere, så kan du trøste deg med at det ikke var meningen heller...



__________



 



Friday, October 15, 2010

Konsert med Kings of Convenience

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en av de herligste konsertene jeg har vært på. I kveld spilte nemlig Kings of Convenience ved Stavanger konserthus, og Morten og jeg var så heldige å få tak i billetter. Gjett om ikke vi følte oss voksne da vi gikk inn der da, pent kledd og med plassbilletter til konsert.

Dessverre var det fotoforbud på konserten, så jeg har ingen bilder derfra. Jeg kan likevel skrive under hvor som helst på at det var en fantastisk opplevelse. De to guttene har et utrolig publikumstekke, og på slutten av konserten endte alle stående foran setene i det som for noe virket å værr ren nytelse. Konserten var den siste konserten de holdt i verdensturneen de har hatt det siste året, og de inviterte alle i publikum med seg ut på byen etterpå. Gjett om jeg skulle ønske jeg kunne gått! Plutselig ble det litt trist å skulle fly hjem klokken syv i morgen tidlig kan du si.

Kings of Convenience spiller sanger som minner litt om en gladere utgave av Thomas Dybdahl, og det er helt fantastisk å høre på i bilen, eller når man bare skal slappe av. De er kanskje mest kjent for sangen "I`d rather dance with you" og her kommer det jammen meg en liten smakebit på den:

Kings of Convenience - I`d rather dance with you


En relativt ekstatisk frøken med billetten sin

Skrytebilde, eller i tilfelle du lurte på hvordan billettene så ut =)


_____________



Monday, October 11, 2010

Kjekke ting å finne på i Stavanger #1


Noen ganger dukker det opp dager der man virkelig ikke aner hva man skal fylle tiden med. Jeg syntes alltid det er kjekt å få tips til hva jeg kan finne på da. Det er grunnen til at du nå leser det første av noe som - i følge planen - skal bli en rekke tips til hva man kan bruke et par av de irriterende planløse timene på i Stavanger. "Dam ta dam" la meg presentere tips nummer en:

Vinkveld på Choco Boco


På onsdager har Choco Boco i Sølvberget vinkveld. Da kan man kjøpe en flaske rose, rød eller hvitvin for 139 kroner. Til ikke-vinkjenner å være, er vinen ganske så god også. Den perfekte onsdagskveld aktiviteten for meg og Morten i alle fall! Siden jeg jobber til ni midt i byen, møttes vi bare der fem over ni og delte en flaske frem mot stengetid klokken elleve.

Det kan være mer enn nok bare å sitte på kafè og nyte noen glass med noen man er glad i, siden både Morten og jeg er "brettspill-geeks", ble kvelden helt perfekt gjennom en runde Monopol. Jeg vant, herlig!

Hvordan jeg slo Morten i Monopol


__________


Ja til variasjon i hverdagen!

I dag fant jeg noe "nytt og spennende" på butikken: lammekjøttdeig. Jeg har smakt det før, men tidligere har det vært kjempe vanskelig å få tak i, i tillegg til at det har kostet mer enn det stakkars studentbudsjettet mitt har kunnet tåle. Nå har de begynt å selge det i butikken rett nedenfor blokka vår, så den ble selvsagt med meg hjem.

Og ut av kjøttdeigen kom denne: Chilli con lammekjøttdeig


Spør du meg er det aller beste med å lage mat selv, at man kan velge å ha i akkurat det man vil. Derfor er det altså ikke paprika i min. Oppvarmet paprika er liksom ikke helt tingen min, så jeg lagde det bare ikke. Ah... Jeg elsker å være sjef på kjøkkenet.

Og hvordan smakte egentlig lammekjøttdeigen? Jo, man kan selvsagt smake at et er lam og ikke okse, men jeg likte det nå jeg da. Noen ganger smaker lam veldig sterkt, men jeg syntes ikke denne gjorde det. Kan godt hende det sier mer om hva det egentlig er oppi kjøttdeigen, men det har jeg ikke økonomi til å tenke på akkurat nå. Dessuten likte jeg resultatet.


Slik ser den ut da, hvis du er interessert i å prøve


___________


Sunday, October 10, 2010

Lappen på kjøkkenet

På kjøkkenet til Helene har pappaen hennes hengt opp verdens skjønneste lapp: adressert til den det måtte gjelde der og da:
 


For meg er det der noe av det søteste, mest romantiske og aller sanneste jeg noen gang har lest. Greit, så er jeg kanskje litt bløt da, men jeg tror alle kunne trengt den påminnelsen der litt oftere...


___________


Saturday, October 09, 2010

Med BIS Brede på medietrening med Geelmuyden Kiese

Klokka mi ringte 04.30 i dag tidlig, og selv om det klokkeslettet til tider ligner mer på når jeg legger meg, spratt jeg ut av senga like etterpå. Det er rart hvordan rett motivasjon gjør noe med fysikken kan du si, for vanligvis har jeg store nok problemer med å komme meg opp tre timer senere. Jeg hadde en kort time på meg til å pakke, fikse meg og komme meg ut av leiligheten, før jeg måtte hive meg på flybussen og vende nesa mot flyplassen på Sola. Klokken 09.00 skulle jeg nemlig være på plass på BI Nydalen - frisk og rask og klar for kursing av et av landets mest kjente PR-rådgivningsfirmaer: Geelmuyden Kiese.

Fire flotte utvalgte fra BI Studentsamfunn ble nemlig invitert på medietrening av kommunikasjonsavdelingen ved BI, og sammen med oss var også mange andre engasjerte i ulike verv i SBIO, Nydalens versjon av BIS. Så da var det bare å finne frem mellom alle bokstavblokkene og etasjene igjen da:

B2020? Det har vi ikke sett...

Selv om vi sto opp lenge før soloppgang var vi en frisk og rask gjeng som stilte, og jeg er kjempe glad for at jeg ble spurt, for det var utrolig lærerikt! I løpet av medietreningen lærte vi mye om gode og dårlige håndteringer av media, og mer enn noe annet ble jeg oppmerksom på hvor annerledes man fremstår enn man forestiller seg.

Det at man innimellom går inne i sin egen lille boble og forventer at verden oppfatter ting likt som en - og derfor forstår akkurat det man prøver å si - er det første man bør legge vekk dersom man vil klare seg i en verden fyllt med sensasjons-søkende journalister.

Flere av oss fikk prøve å bli intervjuet foran "live" kamera, med mikrofon og en krass journalist. Det er en opplevelse jeg tror det er veldig lurt å få inne i et rom med bare kjente første gangen. For det å komme på kloke ting å svare med, skulle vise seg å være vanskeligere enn man tror på forhånd.

Meg, Brede, Håvard og Stian - og noen solide kopper kaffe.
Man skal tross alt ikke kimse av HMS-en.

Kurset varte i tre timer, og med oss på turen ble også BIS Brede, maskoten til BIS Trondheim. Han gjorde seg flere nye bekjentskaper på turen:

Foredragsholderne fra Geelmuyden Kiese

Ombord på flyet hjem

Lederen av SBIO og Håvard


Da jeg endelig var hjemme i leiligheten igjen, var klokken nesten åtte på kvelden. Det er kjekt å reise, men jeg kjenner jeg er glad det er helg nå. Siden jeg hoppet over spesialiseringen i dag, for å reise, kan det vel hende det blir noe innhenting på den fronten. Ellers skal resten av helgen nytes hjemme hos Helene i nydelige Koparvik.

Håper helgen din blir like bra som jeg tror min blir!


__________



Sunday, October 03, 2010

Den nye fantastiske jobben min

Nå er det litt over en måned siden jeg begynte i ny jobb, som intervjuleder midt i Stavanger sentrum. Der skal jeg jobbe 1-2 ettermiddager i uken fremover og så langt har det vært både veldig kjekt og veldig lærerikt. Som intervjuleder er jeg med og lager og gjennomfører ulike markedsundersøkelser. I tillegg er jeg leder for opptil seks andre ungdommer som er på jobb samtidig som meg. Siden jeg studerer markedsføring er jo dette topp! Jeg jobber med akkurat det vi lærer om på skolen, og det er veldig kjekt å få følelsen av å få teorien i praksis.

Så hvis dere blir spurt om dere vil være med på en undersøkelse på telefon de kommende månedene, håper jeg dere sier ja, for det kan nemlig være meg som har laget den.



____________


Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten