Monday, January 31, 2011

Hva blir du best av?

Husker du de gamle TV-seriene vi så på da vi var yngre? De fra USA, der foreldrene alltid fortalte barna at de kunne bli akkurat det de ville, og hvor moralen var at det gjalt jo for oss som satt og så på også. Selvsagt blir det for naivt å tenke at ting er så lett, men hva var det egentlig som var så galt med tanken på at vi kunne klare det vi bestemte oss for? Jeg blir fortsatt like nostaglisk når jeg ser Mary(Jessica Biel) og Matt (Barry Watson) spille i andre filmer, og jeg elsker den følelsen jeg får når jeg tenker på hvor enkel verden kan være, bare man har det sånn som dem.
- Den amerikanske drømmen.
- Lov å lykkes.
- Det kommer årdna sejj.
- Jeg kan klare alt.

Problemet er bare at mens vi ser den amerikanske drømmen på TV, er janteloven i full blomst i hverdagen vår. Nordmenn er så rare. Vi skal ikke skille oss ut, tenke for mye utenfor boksen eller drite oss ut. Ingen skal være flinkere enn andre, ingen skal kle seg annerledes, ingen skal skryte av seg selv og folk som tar initiativ er slitsomme. Jeg opplever det hver dag, i bittesmå porsjoner, og ja, jeg er ofte ikke noe bedre selv heller. Vi har jo vokst opp med det alle sammen. Hvem tror han der egentlig at han er? Står der og snakker om ting han ikke aner noe om? Uten at vi merker det selv, har vi så utrolig lett for å trekke hverandre ned i stedet for å pushe på det som kan føre til noe ekstraordinært.

Jeg tror det er alfa omega hvilke mennesker man har rundt seg. For det er ingenting som er lettere enn å klage over noe, dersom noen andre syter og klager. Det er mye lettere å bli misfornøyd med noe, enn å snu en vanskelig situasjon til noe positivt. Greit nok at man er sin egen lykkes smed, men man er langt på vei dersom de rundt en står på samme side. Jeg mener ikke at man alltid skal omgi seg med mennesker som alltid er enig i en, men dersom de rundt deg utfordrer deg og ønsker å se deg prestere, da er halve jobben gjort.

I år har jeg vært så heldig å få ta del i flere ulike settinger der fokuset har vært flyttet fullstendig i forhold til hva jeg har vært vant til. Jeg er plutselig omringet av positive mennesker som alle vil få til mest mulig. Det er helt fantastisk. Menneskene jeg har med å gjøre nå heier ikke bare på seg selv, men de tror på meg - og på det vi kan få til sammen. Og jeg har blitt så mye flinkere. Til nesten hva det skal være. Utfordringer har blitt kjempe bra - og jeg kjenner jeg heier på andre mye mer også. Det er jo flott når noen får til noe!

Det ligger en fin balanse i det å hoppe på enhver ide og tro man er verdensmester, og det å ikke tro på noe. Kanskje ligger ikke fasiten i de gamle amerikanske seriene, men det ligger definitivt en moral vi kan ta med oss. Dersom verden hadde vært svart hvitt, ville jeg valgt den amerikanske drømmen fremfor janteloven any time.



_________


Norsk-engelsk på sitt beste

I morgen skal vi drilles i engelsk og presentasjonsteknikk før casekonkurransen, og derfor sitter jeg her og gjør litt research. Her er noen av mine favorittsitater av kjente nordmenn, også kjent som "What not to say, when in Canada":

"In Norway we rape after dinner"
- Petter Solberg

"Maybe we can invite him over to our hotel, we have a really good cock with us"
- Ole Einar Bjørndalen

"I am a man who likes to have my balls in the air."
- Han der var kanskje svensk han?

"I am in the beginning of my period."
- Nyutnevnt kvinnelig statsråd på besøk i Brussel

"It’s not only only, but but "
- Petter igjen
  (ok, den var kanskje litt gammel...)


Ikke lenge til vi reiser nå:


_________

Thursday, January 27, 2011

Sosiale medier på BI

I dag har jeg deltatt på kurs i sosiale medier på BI Nydalen. Det er jo ganske så kult, både fordi jeg jo skriver blogg og fordi jeg godt kan tenke meg å jobbe med kommunikasjon når jeg blir "stor". Det er spennende å høre hva folk mener om det, og å bli litt mer bevisst på hva ringvirkningene egentlig kan bli. Ikke at jeg har noen planer om at dette skal bli noen superpopulær blogg akkurat, men skulle det nå skje at bloggen en dag ender på forsiden av Aftenposten, er det jo fint å vite at jeg kan stå for alt jeg har skrevet her.

Kurset gikk mye ut på det å finpusse budskapet man vil få ut, å tenke over hvor målgruppen befinner seg på nettet, og hvordan man skal klare å nå de som har behov for informasjonen man kommer med -uten å bli oppfattet som enda en spam-event.



På kurset var det invitert engasjerte fra alle de ulike BI skolene i landet, men spesielt mange fra ulike studentforeninger ved BI Nydalen. Kurset ble gjennomført av foreleseren som holder det nye kurset i sosiale medier på BI, i samarbeid med Gambit, et firma som arbeider spesielt med akkurat dette. Vi fikk svar på mye av det vi lurte på, og jobbet i workshops for å lære å trigge hjernebarken - for å tenke nytt og stort i det nye mediebildet. Kjempe spennende!




Jeg har lært mye i dag, men i tillegg er det utrolig kjekt å treffe de engasjerte ved BI Nydalen. Det er en utrolig mulighet til å knytte kontakter med mennesker det er opplagt at kommer til å nå langt her i verden. Dette kurset var det tredje i rekken BI har arrangert, og jeg håper det kommer flere utover våren, slik at jeg får truffet alle igjen - og forhåpentligvis lærer enda mer som er nyttig både her og nå, og på veien videre ut i de voksnes verden.

_____________

Ikke lett å skulle på tur

Før du leser videre, må jeg bare få advare om at dette innlegget antageligvis er av den klagende, unødvendige typen...

I juleferien fant jeg frem en av mine absolutte favorittbøker: Sophie Kinsella - The Undomestic Goddes. Boken handler kort fortalt om en jente (dame) som lever et herlig liv i London, frem til en hendelse setter henne helt ut. Det klikker for henne, og hun stikker av fra jobben, leiligheten og livet hun har levd frem til da; for å bli hushjelp på landet.

Jeg har lest denne boken litt på sengekanten siden julen, og det siste døgnet har jeg innsett at dersom det noen gang klikker for meg, slik at jeg forlater alt og alle, kommer det antageligvis til å være i sammenheng med en eller annen reise. Eller en uheldig hendelse med en kundeservicetjeneste. Jeg har nemlig forsøkt å komme meg til Østlandet de siste dagene. Eller, jeg har prøvd å få meg en flybillett til Østlandet. En billett, Sola - Gardermoen. Helst onsdag ettermiddag, slik at jeg skulle slippe å ha med en gedigen koffert rundt i Oslo sentrum i morgen. Torsdag.

I morgen skal jeg nemlig på kurs i BI Nydalen - et kurs i sosiale medier - som jeg har visst om og gledet meg til siden lenge før jul. Av ulike grunner ble ikke flybillettene bestilt før i går, og vi to som skulle reise fra Stavanger ble plassert på flyet som skulle gå klokken 06:10 torsdag morgen.

Jaja, det er derfor jeg alltid har likt SAS, man kan jo bare kanselere billetten og bestille ny. Så lenge man gjør det innen et døgn, kan man kansellere alle billetter kjøpt av norske flyselskaper, men med SAS har det virkelig vært enkelt. Vel, det HAR vært enkelt frem til i går. I går, var det derimot ikke enkelt. I det hele tatt.

Problemene begynte da jeg innså at det var blitt bestilt flere billetter samtidig, noe som gjorde at jeg ikke kunne kansellere billetten manuelt, uten å kansellere de andre også. Det gjorde egnetlig ingenting, tenkte jeg. For  frem til nå, har man kunnet slå inn nummeret sitt hos SAS sin kundeservice, så har de ringt vedkommende tilbake i løpet av rimelig tid. Det har de sluttet med. Nå må man fint vente i kø, mens de 20 andre foran deg gjør det samme.  I løpet av de tre følgende samtalene, fikk damene i andre enden kansellert begge billettene torsdag morgen, aktivert feil av disse igjen, og til slutt fikset opp i det. Booke om billetten kunne de derimot ikke hjelpe meg med. Det måtte gjøres på nettsidene deres, som dessverre lå nede, sånn.. midlertidig akkurat i går. Jeg ventet totalt i SAS sin telefonkø i tre timer,  før jeg nærmest på gråten ringte Erika - prosjektkoordinatoren vår - og ba henne fikse den siste bestillingen. Det gjorde hun heldigvis. Engelen Erika.

Da var alt i orden, og onsdagen skulle gå med til å trene, pakke og reise. Før jeg ble innkalt som vara til styremøte i Studentsamskipnaden i dag, noe som gjorde det litt vel travelt i kveld. Jeg fikk heldigvis låne bilen til Morten for å få det til å gå opp. Han er igjen i Stavanger, og skal få besøk av en kompis. Den halve timen jeg hadde etter møtet, før jeg skulle ta flybussen gikk derfor med til desperat rydding og kjøring av bilen til der Morten satt på årsmøte i Stavanger Høyre. Jeg parkerte der han ba meg sette bilen, og spurtet til flybussen med verdens største koffert bak meg. Nydelig syn kan jeg forestille meg.

Vel fremme på Sola, ble jeg møtt i skranken av en herlig ung mann som lurte på hvilken av de TRE bestillingene jeg ønsket å sjekke inn kofferten min på. Jaha?  *#%#??  Hva skjedde med det? Jeg har ikke bare kjempet med den lille tålmodigheten jeg hadde igjen etter tre samtaler med SAS, men hver eneste gang jeg ringte, har de tydeligvis bestilt nye billetter uten å si ifra, eller sende noen form for bekreftelse, og de har tatt godt betalt for det også. Heldigvis fikk jeg refundert alle pengene tilbake til Erika, stakkar, som uvitende har lagt ut for alt sammen. De er tross alt ganske hyggelige, bare man treffer de riktige folkene hos SAS. De som blir målt på servicen.

Endelig landet jeg på Gardermoen i ti-tiden i kveld og var klar for å tre inn i en verden av kurs og avslapning. En verden der ingenting kan irritere en mer. Da fikk jeg melding av Morten: jeg hadde parkert på den ene parkeringsplassen på hele området det ikke var lov å parkere. I Stavanger venter dermed en herlig bot på kroner 750. Hushjelp neste??

God natt og takk for det.

_________

Sunday, January 23, 2011

Når katten er borte....





_______________


Saturday, January 22, 2011

Case på en lørdag

I dag har jeg holdt på med dette:



Fordi vi vil vinne flere som denne:






_____________


Thursday, January 20, 2011

Foredragsholderen meg

Nå har jeg akkurat sjekket inn på Hotell Sørlandet, etter å ha holdt foredrag ved BI Kristiansand. Der har de nemlig hatt BIS-dag i dag, og jeg har vært inne fra sentralledelsen og snakket om BIS og studentpolitikk. Veldig kjekt, var ganske spent på hvordan det skulle gå, men jeg tror det falt i smak. Har ikke hørt noe annet i alle fall. Dessuten lo de jo i alle fall litt mens jeg snakket. Med meg da, forhåpentligvis...

Det kan være ganske skummelt å stå der og snakke så åpenhjertet om hva man har valgt å bruke så mye av tiden sin på, men det er utrolig kjekt når man får hyggelige tilbakemeldinger etterpå. Dessuten er det alltid gøy å se at folk syntes det du sier er fornuftlig. Tror jeg lett kunne jobbet med å holdeforedrag i mitt voksne liv, snakk om adrenalinkick!


Jeg har aldri vært i Kristiansand før, og så langt må jeg si jeg liker byen. Det er lett å finne frem, og han sjåføren på flybussen var veldig hyggelig. Jeg fant frem med en gang, og gleder meg veldig til å se mer av byen i løpet av disse dagene her.

Jeg stod opp klokken fem i dag tidlig og hoppet på et bittelite fly som så omtrent ut som dette:


OK, det var kanskje litt større da, men det var et sånt lite propellfly med plass til maksimalt førti personer. Hvis man er heldig. Jeg fikk plass rett over vingen, og tok meg selv i å være bittelitt redd for å skulle fly. Jeg mener: det er sånne fly man styrter i...

Heldigvis var jeg så trøtt at jeg sovnet nesten før vi lettet, og jeg sov hele de 25 minuttene flyturen tok. Det er ikke så langt mellom Kristiansand og Stavanger som jeg trodde. Neste gang blir det tog tror jeg, det tar jo nesten kortere tid det, med alle flybussene og ventetiden i forkant av flyturen.
Nå skal jeg avgårde på kjendisparty på BI, og blir antageligvis ikke å treffe før ettermiddagen i morgen.

Godt at det bare var et mulig fly hjem igjen i morgen, og at det drar i firetiden.




___________

Forresten så ble jeg intervjuet av studenttorget.no denne uken, artikkelen handler om hvordan man kan takle media og bli en del av samfunnsdebatten. Det kan dere lese mer om her
___________

Wednesday, January 19, 2011

Mange penger å spare

Som student, har jeg begrenset med penger å bruke, men jeg liker jo å bruke gode produkter likevel. Og det er fullt mulig å få råd til det, bare man gidder å bruke litt tid. Jeg har brukt Redken Shampoo de siste årene, og der er det i alle fall ganske mye å spare, bare man leter litt på nettet. Hos frisøren koster det gjerne to/tre hundre kroner for en liten flaske, men på nettet kan man få en hel liter til samme prisen. Enten du liker å handle på norske sider eller utenlandske, er det meste tilgjengelig der ute et sted.

Selv bestiller jeg stort sett fra StrawberryNet.  Andre fine sider det kan være verdt å titte innom kan være blivakker.no eller feelunique.com. Avhengig av hva du skal ha, bør du titte innom alle tre før du bestiller, de har noen ting som er billigere enn annet alle sammen. Husk å legge til momsen når du regner ut hva du må betale fra utlandet da, det er kjipt å tro man sparer penger hvis det egentlig blir dyrere til slutt.

blivakker.no: Shampo 399,-



____________




Monday, January 17, 2011

Seks kjappe for å skrive en god oppgave

Denne våren skal vi skrive bacheloroppgave på BI, og selv om jeg ikke akkurat er noen fasit på hvordan man skriver gode oppgaver, blir jeg stadig spurt om tips. Og kan det egentlig skade å høre dette en gang til uansett? Ta dem gjerne med noen klyper salt, men her er mine innsidetips til hvordan du kan skrive en god fagoppgave

1. Følg med i timen! - og noter
- Foreleserne kommer nesten alltid med gode tips til hva de forventer av oppgaven. Lag en side foran eller bak i notatblokken der du noterer alt foreleresen sier om oppgaven i løpet av semesteret. Du kommer antageligvis til å ha en side med tips bare derfra når du setter deg ned for å skrive.

2. Les introduksjonen/innledningen i pensumbøkene
- Introduksjonskapittelet er det som føles aller minst viktig når man åpner pensumboken, men der står ofte hele pensum oppsummert på noen få sider. Du får det aller viktigste med, resten kommer etterhvert.

3. Kjøp gode bøker om generell oppgaveløsning.
- Det er alltid kjekt å ha en objektiv forklaring på hva som forventes i en oppgave. Mye av dette er standard, uansett hva slags oppgave man skriver. Skaff deg noen gode oversikter over hva gode oppgaver pleier å inneholde. Mine to nye favoritter er: The Fundamentals of Strategy og Casehåndboken. Her får man en god oversikt over hvordan man legger opp oppgaver ut fra størrelse på oppgaven, problemstilling og innhold.

4. Ikke unnskyld deg for ting du ikke har med
- Dersom det er noen teorier du føler du burde hatt med, men bare ikke får til å passe inn, hopp over dem. Og ikke skriv en eneste setning om hvorfor du lar være. Du viser mer forståelse ved å bare anvende relevant pensum, enn å forsøke å bruke mest mulig. Dersom oppgaven ber om noe spesifikt - bør du selvsagt se vekk fra dette tipset ;)

5. Unn deg en pause - med noe godt!
- Ta pauser så ofte du trenger det. Varier lengden på dem, og unn deg å glemme oppgaven når du gjør det. Gå en tur på Statoil - og tenk at det faktisk bør være greit å kjøpe favorittgodteriet ditt dersom det kan bidra til at du får en bedre karakter. Kognitiv læring: vi har hatt det på skolen. Belønning av ønsket atferd gir mer av den ønskede atferden. Altså blir man enda flinkere hvis man spiser for eksempel sjokolade. Eller?

6. Bli kjent med din indre nerd
- Tidligere klarte jeg ikke sitte stille når jeg leste til eksamen - tre sider pensum, og jeg vred med ut av stolen uten å merke det. Det hele handler om å gjøre lesingen overkommelig. Finne ut hvordan man kan vekke sin indre nerd. Min vekkes ved at jeg bruker det kreative i meg: jeg noterer og lager tankekart i ulike farger og bruker tre ulike overstrykspenner når jeg leser. Ikke bare holder jeg ut lenger hver gang, jeg husker tekster bedre også.


Lykke til med skrivingen, og husk at selv om det føles som om verden vil rase sammen dersom man ikke klarer noe, er det faktisk bare en liten greie akkurat her og nå.

__________

Sunday, January 16, 2011

Hjemmelaget sushi

Jeg har alltid vært så imponert av de som klarer å lage sin egen sushi, og da jeg plutselig stod ovenfor alle ingrediensene her forrige uke, bestemte jeg meg for at det var på tide å lære seg å lage det selv. Og det er mye enklere enn jeg trodde!

Morten og jeg holdt på i ca 50 minutter, fra risen ble satt i vann, til vi satt og spiste. Godt ble det også, og det anbefales virkelig dersom man har lyst til å lære seg noe nytt. Sushi laget med egne hender smaker på en måte litt ekstra godt, og det var ganske stas. Vi lagde maki, noe som kanskje er det vanligste når man lager det selv? Enkelt er det i alle fall, og det anbefales virkelig.


Det man trenger er:

- en pakke med salma laks
- avokado
- sushiris
- en ts sukker
- en ts riseddik
- en pakke sjøgressplater



Slik gjør man det:

Sushirisen:

- legg først risen i vann i 20 minutter
- hell av vannet og kok risen i nytt vann i 10 minutter
- la deretter risen stå i 10 minutter før du blander inn eddiken og sukkeret
- den er klar for bruk

Selve sushien:

- legg en sjøgressplate nederst, og legg et tynt lag med ris på 2/3 av platen
- skjær tynne skiver av laksen og legg dem på tvers av sjøgressplatene
- legg tynne skiver av avokadoen ved siden av laksen
- fukt den siste tredjedelen av platen med vann
- rull sjøgressplatene hardt, men forsiktig, og hold det sammen så det fester seg
- skjær opp rullen i biter på kanskje 1,5 cm tykke biter og de er klare

Tilbehøret du burde ha er:

- soya saus for smak
- wasabi for å få det sterkt
- syltet ingefær som nøytraliserer smaken


Det er viktig å være litt hardhendt når man ruller platene sammen, ellers kan det være at den løsner igjen. Man skal ikke kimse av at noen kanskje har lettere for å lage sushi enn andre, dette er forskjellen på mine og Morten sine biter. De smakte veldig godt alle sammen altså.

Karen - Morten


____________


Saturday, January 15, 2011

Ting jeg gleder meg til dette halve året:

Tiden går så fort, og det er mye spennende som kommer til å skje fremover. Dette er noe av det jeg gleder meg mest til å gjøre i tiden som kommer:

- Konkurrere i casekonkurransen i Canada
- og konkurrere i KPMG case competition
- Levere bacheloroppgaven
- Holde foredrag på BI Kristiansand
- Skrive motivasjonsbrevene jeg skal bruke i søknadene om inntak på master
- Bli en skikkelig samboer med Morten
- Se om jeg får noe mer energi av å trene og spise sunnere
- Reise landet rundt med den herlige gjengen i BIS
- Sene kvelder med gode venner
- Lange turer med hunden min
- Morning Yoga med Linn på lørdager
- Besøke Nina i London (håper virkelig jeg får det til!)
- Ha en skikkelig sommerferie-ferie for første gang siden begynnelsen av videregående




____________

Friday, January 14, 2011

Maskeradeball på Hall Toll

I går arrangerte BIS maskeradeball på Hall Toll. BI studenter kan dette med fest, og vi fikk ha hele andre etasje helt for oss selv. Det var god stemning! Morten lagde maske selv, og jeg fikk endelig brukt masken jeg kjøpte i Budapest i fjor. Med live musikk, biff og hyggelige mennesker var det duket for en bra fest - etterfulgt av et herlig nachspiel hjemme hos Helene og Lars.



_____________



Thursday, January 13, 2011

It`s beginning to look a lot like Canada

Nå er det søren meg bare fem uker til vi drar avgårde til Montreal - Canada for å delta i John Molson Undergraduate Case Competition! Forberedelsene er igang, og selv om det ligger uendelig mange timer med trening foran oss ennå, syntes jeg nesten jeg kan kjenne reisesyken bre seg i magen allerede.

Det er helt rart hvordan folk plutselig "kjenner" til meg rundt omkring nå. Folk jeg aldri trodde fulgte med har plutselig fått med seg at vi skal til Canada, og det er utrolig stas at folk heier på oss. Vi er veldig klar over hvor flinke de andre skolene er, men herregud, vi skal avgårde og konkurrere mot skoler fra blant annet Kina, Singapore og USA, det er jo egentlig helt vilt. Vi fire. Jeg - en bitteliten jente fra Eidsvoll som fortsatt drømmer om å bli 165 høy. Det må nok en god del oppsyking til før jeg er klar for å ta denne turen. Ikke at jeg er nervøs eller spent eller noe slikt (hehe), men det er ganske mange mennesker jeg vil skal få et godt inntrykk av meg samlet på et sted der borte.

Der borte, illustrert visuelt ved undertegnede

Ikke bare kjenner folk til oss, vi får hjelp av utrolig mange herlige mennesker for at vi skal nå så langt som mulig. Selv om jeg er i ferd med å bli litt ivrig, kan jeg for eksempel takke coachen vår - Hege- utrolig mye for at jeg ikke allerede er et nervevrak. Jeg har sendt utallige rare spørsmål til henne på de aller fleste kommunikasjonskanalene jeg har hatt tilgjengelig. Til alle døgnets og juleferiens tider. Hun svarte meg til og med 1. juledag. Tviler på at hun kan skrive timer for sånt. Hege har fulgt oss helt siden laget vårt ble satt sammen i september, og følger oss forhåpentligvis helt inn i finalen i Canada.



I overigår fant jeg forresten ut at jeg kanskje skal få enerom på hotellet vi skal bo på. De tre guttene skal dele et annet rom. Men... Enerom ja. Det er jo hyggelig.

Særlig når vi skal bo på HILTON hotel. I say no more. Either you get it, or you just don`t. 
____________



Kjekke ting å finne på i Stavanger #3

Det morsomste museumet i hele Rogaland er nødt til å være Vitenfabrikken. Vitenfabrikken er like morsom uansett om man er 8 eller 23, og antagelig hvis man er 70 også. Det finnes tusen ting man kan gjøre, lage, kjenne og se på der inne. Og ja, jeg vet at Vitenfabrikken teknisk sett ligger i Sandnes, men er man i Stavanger sentrum, er det faktisk bare femten minutter med tog og 500 meter å gå før man er der. Definitivt verdt en tur!


På Vitenfabrikken kan man for eksempel kjøre rullestolrace, få et tog til å fly opp i luften, se seg selv i infrarødt lys og konkurrere om hvem som har høyest (eller lavest) hjernevirksomhet. Var det noen som sa konkurranse??


Jeg har vært på Vitenfabrikken to ganger, og jeg gleder meg allerede til å reise tilbake igjen! Man kan være der i timesvis, og likevel går man aldri tom for nye ting å prøve.


Det eneste som det kan å være greit å bli oppmerksom på, er at de har litt kinkige åpningstider. Det er helt ok å forholde seg til, når man er klar over det, men det er kjedelig å komme dit og møte stengte dører:

Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag:  kl. 11-16
Torsdag: kl. 11-20 (16 om sommeren)
Søndag: kl. 12-17
Mandag: Stengt

Så, hva skal du i morgen sa du? Til Sandnes? Får jeg bli med?


___________


Wednesday, January 12, 2011

En vår fyllt med treningsmuligheter

Nytt semester, nye muligheter. Så langt har jeg vært hjemme i Stavanger i tre dager, og jeg har trent i to av dem. Denne dagen består av forelesning fra halv ni og den varer helt til jeg skal være støttekontakt klokken tre. Egentlig lenger også, men noen ganger rekker man ikke alt. Det er i den sammenhengen at jeg nå sitter og ser på vårplanen og prøver å sette meg noen mål. Det, i tillegg til at Maria har gjort det samme. Maria er alltid flink til å inspirere meg.

Jeg var utrolig flink til å trene i sommer og begynnelsen av denne høsten. Jeg trente fire dager i uken, helt frem til det begynte å bli travelt i slutten av september. Da ble det dårlig med trening. I tillegg til at det ble mye mindre trening, går det hardt utover kostholdet når man reiser og stresser mye. Det er med andre ord en del jeg håper å bli bedre på. Da er det kjekt at SiS Sportssenter har lagt ut en ny treningsplan! Her bør det være mulig å finne noe, nesten uansett når det skulle passe:



__________


Tuesday, January 11, 2011

En herlig BIS-helg i Sverige

Denne helgen har hele sentralstyret tilbragt sammen i en spøkelseshytte i Sverige. Snakk om spooky sted altså. Jeg har endelig begynt å komme meg igjen, både etter sjokket over stedet og etter en relativt god dose sene kvelder. Med elleve glade studenter og en mops på tur, blir det nok av ting å holde styr på - noe som gikk helt fint, men som fører til et relativt stort søvnbehov i etterkant. Vi sov to netter på et nedlagt hotell, og det var litt av et syn som ventet oss i stua:

Bildet er hentet fra bloggen til Stian

Det hjalp ikke noe særlig, da Øystein og jeg bladde opp på den første siden i den første avisen vi fant, og ble møtt av dette:


Heldigvis skulle det vise seg å være bare snille spøkelser der, i tillegg til noen veldig så festglade svensker som joinet oss på nachspielet på lørdagen. Vi kom altså helskinnede igjennom helgen, og ikke bare det, vi har jammen hatt det hyggelig også! Helgen har i korte trekk bestått av god mat, snop, konkurranser, diverse varmt og kaldt å drikke, Kings of Leon, pipeleker, høytlesning og intimbuilding. Var du ikke med, bør du vurdere å stille til neste år. Det var kjempe koselig, dessuten stod dette på baksiden av VG mens vi var på tur: (ja, vi harry-handlet. En del)

Her er noen flere glimt fra helgen:

Noe av kokkeleringen som fant sted...


Thomas hadde bursdag mens vi var der, og det måtte selvsagt feires! Han fikk kake ala Sverige: sjokolade på toppen, og grønn krem inni. Tro det eller ei, så var den faktisk kjempe god!

Avslapning og god stemning!


Det var først da vi landet i Trondheim på fredagen at jeg fikk vite at vi ikke skulle bo ved grensen til Sverige, men i Sverige. Kan love dere jeg fikk panikk da jeg fikk vite det, der stod jeg med to kofferter og en mops uten pass og fryktet dommedag lang vei.

Hva i all verden kunne skje dersom tollvesenet stoppet oss på veien hjem? Kunne de nekte meg å ta med Leif hjem igjen? Etter utallige telefoner til venner og bekjente ble jeg til slutt lovet av tollvesenet at det er helt greit å ta norske og svenske hunder over grensene her, og vi dro avgårde med motet oppe. Hadde likevel hjertet et godt stykke oppe i halsen da vi krysset grensen på søndag. Heldigvis gikk det bra, og vi tilbragte noen gode timer på Værnes flyplass før vi kom hjem søndag kveld.


Vel hjemme bar det rett i seng, og etter det har vi stort sett ikke gjort annet enn å spise, sove og trene hverken Leif eller jeg. I alle fall ikke Leif! Det har vært en hard helg for ham også, med 11 mennesker som mer eller mindre forgudet ham. Det siste der er i alle fall Leif sin versjon av saken.

_____________


Årets pensum er i boks

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra BI, 3200 kroner fattigere, men med en betydelig tyngre bokhylle. Jeg har ikke en gang kjøpt alle bøkene som er pensum dette halvåret, og her sitter jeg nå med en bunke med utallige tusen sider jeg skal kunne i løpet av de neste fem månedene. I tillegg skal jeg til å bestille to stykker de var tomme for i bokhandelen. Farvel stipend, gull og grønne skoger! Neida, denne våren har vi egentlig bare spennende fag, så jeg gleder meg nesten litt til å ta tak i disse bøkene:


Hvis noen nå lurer på hvor jeg blir å finne de neste ukene, så er det bare å følge sporene etter den store sorte vesken min som har blitt slept rundt, fyllt med kilovis av kunnskap. En god blanding av strategi, prosjektledelse og markedsføring vil forhåpentligvis føre meg i mål med både eksamener og den oh store bacheloroppgaven som skal leveres i begynnelsen av juni. Juni? Er ikke det allerede i morgen? Snakk om tidspress.



Noen som er klare for lesedate i bokkafeen på UiS?

__________


Tuesday, January 04, 2011

Gutter er gutter




____________


Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten