Tuesday, June 28, 2011

Beste tema ever

OK: jeg tror jeg nettopp ble invitert til det morsomste temaet jeg noen gang har hørt om på temafest. Mine damer og herrer, la meg presentere temaet Sara skal ha på bursdagen sin: "Unnskyld, har jeg kommet feil?" Jeg skal gjøre det som står i min makt for å komme meg dit, det er jo nødt til å bli bra!

Utsettelsesdagen

Herregud, så mange ting det er lett å bare utsette i all evighet! Jeg er fæl til å utsette sånne personlige ting som jeg er redd skal få større konsekvenser enn bare "ey, okey", som legetimer, tannlegetimer, mailer hvor jeg ber om hjelp til ting og slikt. I dag har jeg tatt tak i uendelig mye jeg har utsatt og gruet meg til i evigheter. Føles det som da i alle fall. Og det er deilig å være ferdig med dem nå. Bare en fæl ting igjen å få gjort denne sommeren: sjekke synet.

I dag har jeg vært hos tannlegen (aaah, jeg orker ikke tanken på tannleger en gang) etter å ha utsatt det å ringe ham i ukesvis. Jeg borret i en av porselenstennene, noe jeg trodde var selve kronen på verket med å ha porselenstenner - at man slapp nettopp det! Fordelen er jo i alle fall at man ikke kjenner en tingannlegeskrekken fikk seg en liten bakoversveis etter all gruingen. Ellers fikk jeg streng beskjed om å sove så mye jeg bare ønsker hele sommeren, ettersom jeg har begynt å skjære tenner i søvne. Søvnmangel? Jeg? Vel, syntes ikke jeg gjør annet enn å sove jeg, men hva er vel bedre enn søvn på resept?

Etterpå gikk jeg for første gang i mitt liv og scannet føflekkene mine på Boots Apotek. Jeg hadde aldri aldri aldri trodd at jeg kom til å tørre å gjøre det. Hallo, jeg har et arr på ryggen etter å ha fjernet en føflekk på egenhånd  for å slippe da jeg var ti. Ok, jeg er kanskje litt korttenkt, men det var ingen som sjekket flekken! Denne gangen derimot ble det scanning for mange penger for å si det sånn, og det er bare å vente på svar. Måtte det hele gå fint - for jeg føler jeg har fått nok av leger og tannleger for en livsstid i dag.

Vel, nå er de i alle fall overstått alle sammen, og det føles faktisk ganske bra. Ti kilo lettere? I wish. Kanskje ikke, men det er færre ting å tenke på i alle fall. Tidenes mest unødvendige innlegg. Dette er resultatet av purring på blogging, jeg bare nevner det...




Annie - Maybe (Åh, hun var helten min før)
___________

Get up, stand up

Et av de aller første minnene mine fra jeg var liten, tror jeg er en av gangene vi reiste på sommerferie til Danmark. Jeg har mange sånne vage inntrykk fra før det også, men jeg er ikke sikker på hva jeg faktisk husker av det, og hva jeg bare har blitt fortalt. Denne turen til Danmark, den husker jeg. Vi var i København, og jeg ble sittende med bind for øynene på skuldrene til en gatejøgler som satt på en ethjulssykkel. Kan muligens hende at jeg husker det som mer ekstremt enn det faktisk var da, men jeg mener å huske at mamma stod livredd og så på - og at jeg digget det. Det er vel egentlig det actionnivået jeg har lagt meg på da, siden den gangen. I en annen versjon enn ekstrem sport da, vel å merke.

Jeg har alltid lett etter nye og spennende utfordringer, og stort sett har jeg  lykkes i å finne dem også. Det er ikke mange dagene i løpet av en måned jeg finner meg selv helt avslappet og uten tusen ting jeg må få gjort. Åh, det er så herlig den dagen jeg blir liggende i sengen så lenge jeg bare gidder, men fy søren som jeg kjeder meg hvis det ikke skjer noe på kvelden samme dagen. Jeg liker det sånn jeg. Jeg blir utslitt der og da, men jeg har fått oppleve utrolig mye også.

"Alt blir hverdag til slutt" var det en fantastisk venn av meg som sa til meg for en stund siden. For en smart mann! Det handler jo egentlig bare om å finne de hverdagene en er komfortabel med. De dagene som gir deg energi, selv om de ligner litt på hverandre. Det er de dagene som får deg til å ville stå opp om morgenen, og pushe deg selv litt ekstra, selv om de preges litt av rutine. For til og med de mest ekstreme livsstiler kan være hverdag for noen. Finn komfortsonen din og beveg den litt innimellom. Omgi deg med mennesker som gir deg energi, og nyt den.

Man trenger ikke sykle på ethjulssykkel hver dag for å ha det fint, men ved å finne sin versjon av den i det livet man liker å leve, kan hverdagen ta en langt på vei likevel.




____________


Saturday, June 25, 2011

Hvordan friterer man egentlig noe?

Jeg har alltid blitt så imponert over folk som klarer å fritere ting, det har vært et sånt triks jeg aldri har vist hvordan man gjør. Vel, det var før: for nå har jeg lært meg det, og det er jo kjempe lett. Og ting jeg har lært å lage og får til, som i tillegg er enkle, det deler jeg selvsagt på bloggen.

Jeg har lært meg å fritere scampi, og det første som må gjøres, er å koke dem, dersom de er råe. Deretter kan man godt marinere dem litt i sursøt saus, dersom man vil ha litt smak i dem. Når det er gjort, begynner "morroa".


Dette trenger du:
- noe å fritere
(scampi, kylling eller noe annet godt)
- mel
- egg
- bakepulver
- litt pepper
- olje til steking
(de lærde anbefaler rapsolje, vi brukte olivenolje og det gikk helt fint)



Slik gjør du det:

- Pisk eggene i en bolle
- Bland mel, bakepulver og pepperet i en annen
- Kok opp oljen

- Dypp scampien i egget først
- Deretter dypper du det godt ned i melblandingen
- Slipp scampien ned i oljen og la den ligge til den flyter opp
- Legg den ferdige scampien på papir, eller noe annet som lar den overflødige oljen renne av
- Ferdig!


Disse ble brukt til å lage sushi, og hvordan du kan lage det, kan du lese om her

Fritert scampi er da ikke rå sånn som ting som er i sushi skal være vil noen si, men som alle sjømenn vet så betyr sushi "med ris", altså kan det inneholde akkurat det du har lyst til at det skal inneholde utover selve risen. Scampi er kjempe godt i sushi, så lenge du har nok krydder på. Lykke til!


_________


Sommerens bokprosjekter

Jeg er skikkelig rar når det kommer til bøker og slikt. I løpet av skoleåret sliter jeg nok med å komme meg gjennom pensumlitteraturen, og eier ikke lyst eller samvittighet til å åpne en eneste bok ved siden av så lenge det er mer skole jeg burde gjøre. Så leverer jeg siste eksamen - og plutselig har jeg lyst til å lese alt. Absolutt alt er spennende da, til og med børsnotisene i Dagens Næringsliv. I sommer har jeg derfor tenkt til å lese disse bøkene i solen:

Marian Keyes: The brightest star in the sky
Emily Brontë - Wuthering Heights
Forlaget Press - Taler som forandret verden

En passe mengde litteratur av ulikt slag, slik at jeg er godt utrustet til å nyte det fantastiske været jeg har bestilt denne sommeren. Ah, jeg gleder meg allerede.


____________


Friday, June 24, 2011

Man leker ikke brannkurs i Eidsvoll

Denne uken har vi blitt kurset på jobb for å bli klare til sesongåpningen på søndag. Vi har gjennomgått servicekurs, historiekurs, museumsetikettekurs og best av alt: brannkurs. Det har vi hatt i dag, og det var utrolig gøy. Det høres kanskje litt rart ut at det er gøy å lære om brannslukningsrutiner, men det tror jeg bare er fordi du ikke har fått prøve det nok i praksis i så fall.

I dag har nemlig vi fått prøve å slukke branner, klatre i brannstiger og sprute med vannslanger. Det er ikke bare fordi det er gøy i forkant av åpningen selvsagt. Har man prøvd dette ut en gang før, er man jo mye tryggere på hva man skal gjøre i  en nødssituasjon. Jeg kjenner meg i alle fall ganske mye tryggere nå enn jeg var i forkant.



Har du klatret i stige ned fra et nasjonalmonument noen gang kanskje?


___________

Wednesday, June 22, 2011

BI-kavalkaden: 3.klasse

Tre år ved BI Stavanger er overstått og for noen fantastiske år det har vært! Det er utrolig rart å være ferdig; deilig, men kjempe rart. For hva i all verden kommer egentlig til å skje nå? I sånne sammenhenger ender jeg alltid opp med å se på gamle bilder, og dette er intet unntak. Tenkte jeg kunne legge ut noen gullkorn her da.

Dette er noe av hva det tredje året ved BI Stavanger inneholdt:
(denne delen kommer antageligvis til å bli ekstremt lang, for det har skjedd så mye)

Det hele ble smelt igang med fadderukene, med spente nye studenter,
og noen gamle, men fortsatt like festglade...

Det har vært herlige venninnevorspiel

Sammen med flere fantastiske tillitsvalgte arrangerte vi de første linjefestene ved BI Stavanger, håper det blir en langvarig tradisjon!

Som en del av BIS Sentralledelsen fikk jeg være med og arrangere Nasjonalt Styreforum, der vi samlet alle styrene fra alle BI-skolene for å lære dem om hva vi holder på med, og for å forberede dem på året de hadde i vente
Der hadde vi selvsagt temafest, bokstavfest med bokstaven P

Jeg har deltatt på flere kjempe kjekke kurs ved BI Nydalen, sammen med de beste menneskene. Det har jeg lært utrolig mye om tradisjonelle og sosiale medier, styrearbeid og utforming av ulike budskap

Jeg har fått prøve å spille curling - og selv om jeg hadde null teknikk selv, hadde jeg det supergøy!

Da resten av sentralledelsen endelig kom til Stavanger, tok vi dem med på surfing
(i slutten av oktober....!)

Gjennom mentorprogrammet på BI har vi vært på utrolig mange kjekke bedriftsbesøk

Og som studentpolitisk ansvarlig fant jeg plutselig meg selv stående foran Utdanningskomiteen på Stortinget. Hallo, sykeste dream come true ever! Politikeren i meg har aldri kjent så mye adrenalin pumpe noen gang

Vi har reist på hyttetur til en spøkelseshytte i Sverige

Sammen med tre dyktige karer har jeg vært på BI Stavangers caseløsningslag i år

Vi fire deltok på KPMG case competition, som var kjempe spennende. Vi ble kjent med studenter fra hele landet, og fikk virkelig brynet oss på pensum.

Det virkelig store høydepunktet med casene var likevel i Canada, da vi ble sendt for å representere BI opp mot 23 andre internasjonale skoler.

Der kom vi til finalen etter en uke med caseløsning, det var helt sinnsykt! Vi presenterte det siste caset foran 150 mennesker, inkludert hele styret for den bedriften caset gjalt.

Jeg ble bedt om å holde foredrag om politikk i Kristiansand,
DET var stas det - de spurte meg om å komme

Jeg gikk på catwalken under BIS-moteshowet på kroa
Sammen med denne herlige gjengen her


Jeg har bidratt til å spre det glade BIS-budskap

Det har blitt en god del festing..

Og så, endelig - endelig - endelig leverte vi bacheloroppgaven:

Takk for tre helt fantastiske år, alle dere jeg har truffet på veien dit jeg er i dag! Det hadde aldri blitt det samme uten menneskene som har vært med underveis, og jeg håper virkelig vi klarer å holde kontakten alle dere jeg er blitt så glad i! Nå sitter jeg visst og griner litt her, så nå må jeg nesten bare avslutte, før det blir virkelig klissete dette her.


___________

Tuesday, June 21, 2011

Just the way you are

Innimellom skulle jeg ønske Bruno Mars var bestevennen min, sånn at vi kunne ligget i skje når jeg var ensom, mens han sang søte klissete sanger for meg.



Bruno Mars - Count on me



___________

Den ultimate shoppingen

Det er to ting jeg liker å shoppe mer enn noe annet her i verden: sko og treningsklær. Begge er skikkelig store fiender av lommeboken min - og nærmest selve svaret på hvordan jeg kan bli lykkelig akkurat når jeg står der i butikken og vurderer om jeg egentlig trenger enda en farge av den samme skoen eller treningsbuksene. Sko er jo bare det beste som finnes, og jeg blir aldri så motivert til å trene litt ekstra når jeg har nytt treningstøy. Med aldri mener jeg selvsagt frem til nå i dag.

Jeg har altså funnet den ultimate shoppingopplevelsen: treningssko-shopping! I dag bestemte jeg nemlig for å dra på Löpslabbet i Oslo for å kjøpe nye joggesko. Anledning: jeg har slitt ut de gamle (fikk du det med deg eller? SLITT UT: dempingen er borte fordi jeg har trent så mye, hva gir du meg?). Mh! Jeg fikk med meg nye sko hjem, ganske så like de gamle, og en annen skikkelig bra dings også: lomme til å feste på skulderen til å ha iPhonen i. Jada. Det er så mye fint man kan bruke feriepengene på!




Så da bar det jo selvsagt ut på joggetur da, og halvannen time senere så skoene ut som dette:

De ser skikkelig velbrukte ut allerede jo, love it!



___________

Monday, June 20, 2011

På sykkeltur med Balder

Nå har jeg nettopp kommet tilbake fra en times sykkeltur sammen med Balder, golden retrieveren til mamma og pappa. Vi syklet en natursti her i Eidsvoll som jeg har gått noen ganger tidligere, og det var en skikkelig ålreit tur sånn rett etter jobb. Balder ligger utslitt på gulvet ved siden av meg, og jeg har måttet spyle både ham, sykkelen og meg selv for litervis med gjørme. Det jeg ikke tenkte på da jeg la ut på akkurat den turen, var nemlig at det er jo fortsatt ikke helt tørt inne i skogen ennå...

Gøy var det i alle fall, det er utrolig kjekt med en sånn stor turkamerat som Balder er, for han løper så raskt og holder ut utrolig lenge. Selv om jeg kanskje tror han tøffet seg litt da, for han gikk rett i bakken da vi kom hjem. Hadde ikke kameraet med nedover i gjørma, men jeg tok en ekstra runde på slutten for å få noen glimt av Balder in action, han ser nemlig dritkul ut i fart!


Han ser jo ganske så hvit og fin ut i pelsen på disse bildene da, men her er han altså relativt nyvasket. Se for dere den pelsen der etter å ha sprunget så lenge gjennom gjørma! Bena mine så sånn her ut:



Han ble ganske sliten til slutt, men det er ikke så rart, vi syklet jo ganske lenge egentlig, og det er jo mye mer slitsomt å løpe for å holde følge med en sykkel enn å sitte oppå den. Ble faktisk ganske sliten jeg og, så nå tar vi en veldfortjent hvil før det blir utpakking av flyttelasset mitt. Sånn sett er det ikke bare bra, men faktisk helt nødvendig, at jeg har fri fra jobb i morgen. Den jobben kommer til å ta en evighet.

Det er utrolig morsomt å se hvordan Balder og kattungene leker sammen også. Balder er jo bare halvannet år gammel, så han er jo fortsatt litt valp i hodet - så man skulle jo tro han kunne blitt ganske så voldsom med dem. Litt hardhendt blir han nok innimellom, men de er ikke redde for ham, de har bare veldig veldig store blå øyne når han er i nærheten.


Skulle likt å hørt fra de som ikke lar seg sjarmere av disse her


___________


Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten