Friday, December 30, 2011

The Asian Invasion - #6 - Aking

Denne julen innså jeg plutselig hvor mye av barnet som fortsatt er inne i meg, da jeg plutselig hadde besøk av fire gutter fra klassen min. Flere av dem hadde aldri sett snø før, noe som førte til elleville tilstander i puddersnøen. Vi hadde jo alt for lite tid til å lære dem å stå på ski, men de måtte jo få prøve seg ut på noen sportslige aktiviteter. Og hva kunne vel bli bedre enn å ake ned et helt fjell?

Akebrett og istapper? Perfekt til fektekamp!

En liten pust i bakken på veien opp... 

Denne var jeg heldig med føler jeg...

Dette så ut til å bli ganske spennende!

Balder og meg

Tre spente gutter ganske nærme toppen...


Så da var det jo bare å sette utfor da. Det var ikke verst bratt heller, så det ble litt blandede resultater av dette:
Hjelp..?



Det gikk litt.. opp og ned... med denne akingen, men de var jo flinke da. Til at det var første gangen. Etter akingen ro dessverre guttene tilbake til Berlin, og plutselig skjønte jeg jo litt av hvor heldig jeg er som har muligheten til å studere med dem. Herregud for en herlig gjeng! 


_____________







___________

The Asian Invasion - #5 - Julaften

Denne julaftenen var vi flere samlet rundt bordet på julaften enn på mange år- og med flere nasjonaliteter representert enn noen gang før. Jeg hadde nemlig invitert fire av de andre i klassen min i Berlin med hjem, slik at de kunne se hvordan julen feires i Norge. Hvordan julen feires i det hele tatt egentlig, i og med at tre av dem (tror jeg) ikke har vært borti julen før.

Det var noen fantastiske timer vi satt rundt det bordet og delte et godt måltid, vin og god stemning. Guttene mente det var nesten like livlig som på Indiske fester, eller i alle fall nesten. En herlig feiring - som alltid.

Juleskålen

Alle sammen - minus fotograf da, av opplagte grunner...

Som man kan se her...? Kanskje :)



_____________



The most beautiful Norwegian Christmas song

Jeg erter vel på meg halve landet nå da, men dette er noe av det vakreste jeg kjenner til.


Kurt Nilsen og kringkastingsorkesteret - Himmel på Jord


_______________

Thursday, December 29, 2011

Kjære du

Tror du verden noen gang kommer til å bli den samme igjen? Like uskyldig og ufarlig som vi trodde den var før i sommer? Like fyllt av ubetydelige bekymringer og hvor roser blir vakre og et tegn på god kjærlighet? Ikke sørgende kjærlighet, men noe å glede seg over?

Noe av det første jeg gjorde da jeg kom hjem til jul, var å dra til Youngstorget. I Berlin har mediene glemt det hele for lenge siden, så det var utrolig rart å komme tilbake igjen. Blomstene var borte. Det var pyntet til jul, det var glade mennesker over alt, men tegnene på hva som skjedde er der fortsatt. Så mange vinduer som fortsatt bare er av tre....

Jeg har fortsatt øyeblikk der alt jeg kan tenke på er alle de rosesamlingene bortover den stien. Så uendelig mange roser. Det sluttet aldri, og hver eneste en av dem representerte et liv. Et liv som endte så alt for tidlig. Det er i de øyeblikkene jeg får en viss forståelse av hvordan du må ha det. Så mye oftere og mye mer intenst enn meg. Noen ganger våkner jeg klokken fem om natten, og alt jeg vil er å ringe deg. Andre ganger blir jeg stressa når de jeg er glad i kommer for sent, og ikke svarer på mobilen.

Alt jeg føler, føler jeg så mye mer intenst nå enn før. Ting er så mye mer ekte. Jeg vil gjøre alt, bli ferdig med alt, vite, forstå og finne meningen med alt. Det var utrolig fint å få bli med deg ut på den øya i august, det var fint å få vite hvordan det virkelig var. Ting falt på plass, og alle inntrykkene ble mine. Samtidig innså jeg jo hvor tøft dette kom til å bli for deg. Jeg er så utrolig glad for at du fortsatt er en del av livene våre, men ikke bare klarer du å komme deg gjennom dette. Du klarer det i en verden som alltid vil vite, men aldri forstå hva du har med deg. Herregud, jeg er imponert av at du fortsatt står oppreist. Du er liksom mirakelet mitt.

En dag kommer alle rutene på Youngstorget til å være av glass igjen. En dag kommer avisene til å være ferdige med å skrive om det. En dag er det oss det kommer an på - hva vi vil at roser skal få oss til å tenke på og hva vi skal sitte igjen med. Jeg håper vi sitter igjen med hverandre i god behold. Vi skal være i god behold, lykkelige og takknemlige for de rosene vi fårlukte på - for det er ham og bare ham som burde bruke måneskinnet til å tenke tilbake på den dagen med sinne og anger for at det kunne skje.



__________

Tuesday, December 27, 2011

The Asian invasion - #4 - norsk natur

Julen vår fikk et usedvanlig internasjonalt preg i år, da fire av de andre studentene fra klassen min i Berlin ble med meg hjem. Ingen av dem hadde vært i Norge tidligere, så da måtte de jo få se litt av hva dette landet har å by på. De hadde hørt rykter om fjorder, fjell og midnattsol - men ble ikke så verst imponert over hva de fikk se i løpet av en tur ved Hurdalssjøen heller.

Veldig klare for tur!

Det var så utrolig kjekt å ha med guttene opp til sjøen, for plutselig fikk jeg åpnet øynene mine for hvor fint det faktisk har vært rundt meg her. Jeg har liksom tatt det litt for gitt når jeg har vokst opp her, men når fire andre rundt deg måper og gisper over alt rundt deg, da merker du det plutselig på kroppen selv også.



Balder syntes også det var spennende med sjøen og alle menneskene som hadde lyst til å leke med ham:

To mennesker mot en hund? Vinneren? Hunden selvsølgelig...


(Thank you so much Abhi, for lending me some of your amazing photos!)


___________

The Asian invasion - #3 - matlaging

Julen i Eidsvoll har fikk en ny vri dette året, da fire gutter fra klassen min i Berlin ble med hjem for å se hvordan vi feirer jul her i Norge. Gjestene våre kommer opprinnelig fra India, Hong Kong og Kazaksthan, og på kvelden lille julaften var det på tide å la dem vise oss noe av det de kan by på. I timesvis stod vi alle sammen og lagde mat fra hjemlandene deres.

Et par veldig talentfulle kokker. Mh! Det smakte fantastisk godt!

Chicken curry fra India

Boiled dumplings fra Hong Kong

 Og da var maten servert. Bildet er kanskje ikke kjempe bra, men det er bare fordi det luktet så godt og så så fristende ut at jeg fikk det for travelt med å komme igang med spisingen.



__________


Monday, December 26, 2011

The Asian invasion - #2 - juletreet

Denne julen har vi hatt besøk fra fire av klassekameratene mine. Guttene kom fra India, Hong Kong og Kazaksthan, og det har vært ganske morsomt å ha dem på besøk midt i all julestria. Man får liksom sett sine egne tradisjoner fra et helt nytt perspektiv. Den andre dagen de var her var altså lille julaften, og det var derfor på tide å hente juletre i skogen. En relativt stor hit om jeg får si det selv.

De var godt utstyrt disse guttene, så da var det jo egentlig bare å komme seg avgårde


Jegerne var veldig fornøyde alle sammen:

Senere på kvelden var det tid for pynting av treet, og det ble jo ganske fint dette året også:


Et ganske så vellykket prosjekt, hvis du spør meg. Og da treet var oppe, Hovmestern og grevinnen hadde gått på TV og vi hadde kjent på første runden med juleøl og aquavit, da var det jammen meg i ferd med å bli jul i år også.


_____________


The Asian invasion - #1

Jeg tror kanskje mamma ble litt satt ut da jeg ringte henne for noen uker siden og fortalte at fire asiater i klassen min hadde bestilt billetter til Norge denne julen. Planen var at de skulle bli med hjem til meg og se hvordan vi feiret jul, i tillegg til å se litt av hvert av hva Oslo og Eidsvoll har å by på. Selv om det jo ville påvirke juleferingen til mamma og pappa en del, så sa de ja til at de kunne komme - og det har vært noen fantastiske dager.


De som kom på besøk var Abhimanyu og Praveen fra India, Damon fra Hong Kong og Wowa fra Kazaksthan/Tyskland. Vi har vist dem det som finnes av juletradisjoner på denne gården, alt fra å hugge juletre til å drikke aquavitt til det ser ut som alle julepresentene inneholder snowboard. Jeg tror de hadde det utrolig kjekt her disse dagene, det hadde i alle fall jeg.

Siden de landet på Rygge på morgenen den første dagen, møtte jeg dem i Oslo, så de fikk sett noe av det den byen har å by på før vi dro hjem til meg. Noen av dem hadde nesten ikke sett snø før, så da turen gikk opp i Holmenkollen var det tydelig at de så ganske mye for første gang.

Jeg ble jo litt turist igjen jeg også da...

I Holmenkollen prøvde vi både skisimulatoren, og vi var inne i Skimuseumet. Museumet inneholder skiene Roald Amundsen brukte på veien til sydpolen, de var det oldefaren min som laget - så det måtte jeg jo nesten vise dem.  I tillegg var det jo en del å se og prøve også. Kjempe gøy!


Deretter gikk turen videre ned i Oslo sentrum for å se slottet, Stortinget, Youngstorget og andre vanlige turistfeller. Sånn, når de først var her liksom...



Etter sight-seeingen i Oslo gikk turen hjem til Eidsvoll, og det var duket for skikkelige norske eventyr. Følg med i neste episode, eller noe slikt. Det kommer i alle fall flere bilder inne på denne bloggen de nærmeste dagene.


(Thank you so much Abhi, for lending me some of your amazing photos!)


____________

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten