Wednesday, March 28, 2012

Hjemmelaget tapas: Dadler med bacon

Nok en av mine favoritter fra tapasmenyen, og det er kjempe enkelt å lage. Skal dere få oppskriften? Selvfølgelig. Det meste av tapas kan lages ganske så raskt, mens det kan være lurt å planlegge litt rundt denne retten dersom du skal lage mange ting. Her skal det rulles, stekes og ovnsbakes. La meg presentere:

Dadler med bacon


Dette trenger du:

- Dadler (eller fiken, man tager det man haver)
- Bacon i strimler

- Tannpirkere
- Ildfast form, eller aluminiumsfolie




Slik gjør du det:

1. Sett ovnen på 225 grader
2. Del baconskivene opp i store nok biter til at de kan rulles en gang rundt daddelen
3. Rull skivene rundt daddelen
4. Fest dem med en tannpirker
5. Stek dadlene på litt sterk varme til baconet blir brunt
6. Legg dadlene i ovnen og stek dem i  ca10 minutter til de er varme helt i gjennom


Det var alt om skulle til. Blir det for komplisert, er du for gammel. Eller hvordan man nå skal si det. Resultatet er altså så fantastisk godt, at jeg kan anbefale det til alle å prøve det en gang.

Jo, også kan det nok holde å lage tre/fire til hver. De er ganske mektige.




___________

Tuesday, March 27, 2012

Min bror, fysioterapeuten

Vet dere hva storebroren min har gjort? Han har blitt med på å starte et firma. Imponerende, eller hva?  Jeg syntes i alle fall at det er ganske så stas å være søstern til en som tør å ta sjansen på noe slikt! Nyutdannet og greier - så har han bare satt i gang. Så hvis du av en eller annen grunn skulle trenge en skikkelig flink fysioterapeut eller personlig trener i Stor-Oslo området, da kan det være verdt å sjekke ut denne siden:

Høvik Hørsel og Manuellterapi



_________

Hjemmelaget tapas: Ovnsbakt Chevre

Jeg elsker det når noe som ser fancy ut og smaker godt viser seg å være enkelt å lage. Ovnsbakt chevre for eksempel er kanskje noe av det aller beste jeg har smakt når jeg har spist tapas på restaurant, og i kveld har vi rett og slett knekket koden og laget det selv.

Slike statshemmeligheter som dette har jeg selvsagt ikke noe imot å skrive ned og dele med alle jeg er glad i, eller i alle fall de jeg er glad i som i tillegg leser bloggen min. La meg presentere: *dam ta dam*

Ovnsbakt Chevre med honning og lime


 Det du trenger er:
- Chevre (geitost, selges i vanlige OK utstyrte butikker)
- Honning
- Raspet limeskall

- Ildfast form, eller aluminiumsfolie


Det du gjør er:
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Del opp osten i slike biter som du liker best
    - det kan være tynne skiver, eller en stor tykk bit - alt fungerer
3. Legg dette oppi formen du skal bruke, eller på et stykke alumuiniumsfolie
   -  det skal ikke pakkes inn i folien, det er bare for at det skal ha noe å ligge på
4. Bruk en teskje for å la honningen renne over osten
5. Strø limeskallet over
   - eventuelt kan du blande dette inn i honningen, det er veldig godt
6. Sett herligheten inn i ovnen
7. La det stå der til osten er smeltet


 
Dette smaker også utrolig godt med ristede nøtter, eller angivelig på toppen av en ristet brødskive.

Bon appetit!


___________

Monday, March 26, 2012

And such as...

- Frokost i solen i en bakgård på Grünerløkka
- Frappuchino med gamle kjente på bryggekanten
- En god bok

- Terningsspill med mamma og pappa
- En klem fra en du ikke har sett på en evighet
- Årets første solbrente armer

- Å bli vekket av at mopsen slikker deg i fjeset
- En time i telefonen med en gammel venn
- Et glass vin hos storebror
- Når middagen varer i fire timer uten at man merker det
- Spille enspretten i skolegården
- Støl etter yogatimen

- Tapas
- Hjemmelaget sushi
- Å si ja når noen spør om du mestrer noe
- Å si nei til noe du syntes du burde, men ikke har lyst til
- Tur langs Akerselva i solen
- Chablis på is
- Jordbær

- Våkne uthvilt klokken ni
- Danse på bordet midt på dagen
- En god samtale med en du aldri har møtt før
- Å le godt med en du var redd du hadde mistet




____________

Tuesday, March 13, 2012

The Asian Invasion - #7 - Aking volum 2

Fant nettopp denne, film fra da jeg hadde med fire asiatere i klassen min hjem i julen:



Gotta love it :)


_____________

Ta sjansen!

Det er den tiden av året nå. Bloggstatistikken er fyllt opp av søkeord som motivasjonsbrev, studier i utlandet, master på engelsk og andre spennende studierelaterte temaer. Det er på tide for uendelig mange studenter å ta et valg. Hva skal jeg bli? Og hvor kan jeg bli det?

Jeg tror vi er utrolig heldige som vokser opp akkurat nå. Da foreldrene våre studerte var det sjeldent de hadde muligheten til å reise lenger enn Danmark. Jeg tror jeg må fløyet mer enn 10 ganger enn mormoren min, selv om hun er tre ganger så gammel som meg. Og hvor jeg har fløyet? Rundt i hele verden. Verdens ende er bare en flytur unna, og det samme er de mest fantastiske studiemulighetene. Til de av dere som er i ferd med å bestemme dere akkurat nå vil jeg bare få si: ta sjansen! Sikt litt høyere enn du tror er realistisk og vurder noe du ikke har tenkt på, enten det gjelder studieretning, kontinent eller om alle bekymringene dine kan legges til side.

Siden jeg begynte på BI var det fullt av muligheter til å reise på utveksling, men jeg var utrolig mye flinkere til å komme på grunner til å bli hjemme enn jeg var til å reise. Det til tross for at jeg hele tiden var fristet til å reise - og var kjempe misunnelig på de som dro. Nå når jeg endelig har kommet meg avgårde skulle jeg ønske jeg kunne snakket til meg selv for tre år siden. I så fall ville jeg ristet i meg selv og fått fart på de søknadene jeg skrev med en eneste gang. Alle grunnene til å velge å bli kjente jeg jo - men jeg kjente jo ikke til halvparten av de gode grunnene til å reise; alle de små tingene som gjør at jeg trives så godt i Berlin nå.

Det kommer alltid til å være grunner til å la være å gjøre noe, til å heller velge den tryggheten man kjenner enn usikkerheten rundt det nye. Nye ting vil alltid være nye og virke litt skumle, men ting som er ukjente kan skjule de mest utrolige opplevelsene også. Tør å hoppe i det, tør å drømme om å studere på en strand i Sør Amerika, eller om å ha en penthouse i Beijing, eller om å bli komme inn på NYU. Drøm om det, og prøv det ut! Det er ikke sikkert det blir akkurat slik du har drømt at det skulle bli, antageligvis blir det mye bedre - på en helt annen måte.

Ta sjansen, det verste som kan skje, er at det ikke fungerer, i så fall kan man alltid dra tilbake der man kom fra - hvis man ikke har fått smaken på det allerede.

Leif blir gjerne med og reiser, det skal ikke stå på ham


_________________


Monday, March 12, 2012

To gode venner

Ah, i dag har det vært helt magisk bra vær. Derfor tok jeg og to gode venner av meg turen ut i naturen her i Eidsvoll. Jeg er ganske sikker på at både de to og jeg hadde det kjekt. De er ganske forskjellige typer de to, men det er rart med det - med å fokusere på det begge liker best har de det gøy sammen likevel.

Og det de har til felles? Det er slikt som pinner, skinkebiter og trær andre hunder har tisset på før dem. For et enkelt liv.

Hva lukter det på treet ditt..?

 
Jeg elsker ferie!


____________


Thursday, March 08, 2012

Hva er det egentlig du holder på med for tiden?

Det er ferie, og i tradisjon tro gjør jeg derfor egentlig minst mulig. men... Samtidig som dette er den siste ferien jeg har på.... Halvannet år, er det også den siste muligheten jeg har til å jobbe inn litt ekstra penger til jeg flytter til India. Derfor jobber jeg derfor en del, mens jeg bor hjemme hos mamma og pappa på østlandet. Jobbingen skjer på barneskolen jeg gikk på da jeg var liten, og så langt har jeg vært heimkunnskapslærer og jobbet på SFO. Jeg har med andre ord blit -skikkelig- god på å lage kyllingsalat og legobriller. Herregud så skjønne unger kan være. Det er slitsomt, men de er utrolig skjønne.

Mens jeg har vært hjemme har jeg også rukket å hilse på mange gamle kjente, og jeg har lest en tredjedel av Shantaram. Det er en bok som blant annet handler om å bo i Mumbai, et tema jeg jo er litt interessert i for tiden. Uten at jeg helt vet hvorfor liksom. Jeg er igjen like amazed av det at leselysten bare treffer meg med et smell det sekundet jeg har fullført semesterets siste eksamen. Hvor blir det av evnen til å lese 150 sider på en kveld når jeg skal prestere?

Ellers har jeg fått besøk av mopsen Leif igjen, noe som er utrolig hyggelig. Herregud som jeg savner det firbente nurket når jeg er i Berlin. Det er egentlig når jeg har ham her at jeg forstår at morgenet mitt ligger langt inne i benmargen min et sted. Langt inne et sted da, godt fortrengt av reisetrangen min. Og godt er det, for trist som det er - så er det jo ikke min hund lenger.



Jo, også har jeg fått meg ny hobby: svare på spørsmål om utenlandsstudier på mail. Jeg får masse mail om motivasjonsbrev, søknader, tester og Berlin. Kjempe morsomt! Stort sett kommer mailene som et resultat av at folk har LEST BLOGGEN MIN. Og det skal jeg rett og slett si, at det syntes jeg er ganske stas. Slike mailer er hjertelig velkommen, selv om jeg håper jeg ikke blir tolket som fasiten av noen da...

Det var denne gangens update, så nå vet dere hva som skjer. Hvis du er på Østlandet må du gjerne si ifra, så er jeg defintivt interessert i å utveksle klemmer og lignende.



______________

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten