Sunday, April 28, 2013

Tour de India #4 - Calcutta





Victoria Memorial

Vi besøkte området i Calcutta der hele Indias gude-idoler ble laget: 



Signaturbroen i Calcutta, byens stolthet

Så tok vi en lettere overfylt båt over Ganges: 


 

Gatelangs i Calcutta:

Indisk chai på tradisjonelt vis; i keramikk-kopp. Smaken blir angivelig desto mer autentisk. På ekte Calcutta-vis skal koppen deretter brukes til å kastes i Ganges, siden den elven ikke er forurenset nok fra før...

Kjør forsiktig, barn leker! I et spor der togene går hvert kvarter... herregud...


Siste kvelden spiste vi et skikkelig herremåltid av Bengalsk mat:


Bilde med hele familien til Sangeeta, de var utrolig hyggelige altså. Det er så mye koseligere å få bo hjemme hos noen når man reiser. 

Og med det, var India touren min over. For en herlig reise. To uker; uendelig mange opplevelser. Åh, jeg får lyst til å reise mer med en gang jeg ser på disse bildene jeg. Hvordan skal det gå den dagen jeg kommer hjem og skal få rutiner igjen?Nå har jeg



____________

Saturday, April 27, 2013

Tour de India #3 - Andaman and Nicobar Islands

Midt ute i havet, øst for selve landet India, ligger en perle av et øysamfunn. Jeg hadde aldri hørt om Andaman og Nicobar Islands før jeg kom til India, men etter å ha vært der, er det blitt et av favorittstedene mine i hele verden. Herregud, for et vakkert sted. Det er hvite strender og lysegrønt hav så langt man kan se. Med fantastiske korallrev, 38 grader og sol, var det en helt fantastisk opplevelse å reise dit. Det var seriøst en dag jeg bare gikk rundt i vannet hele formiddagen og nøt livet uten et eneste annet behov. Og hadde jeg hatt bedre tid, hadde jeg gjerne gjort det samme i ukesvis. I tillegg fikk jeg endelig prøvd å dykke, og vær ikke redd; det er gode muligheter for å bli skikkelig solbrent også.

Andaman Island ble rammet ganske hardt av tsunamien vi kjenner fra Thailand, så hardt, at det er øyer og strender som er helt borte. Noen steder på øyene er det bare strand igjen, andre steder ser det ut som dette:

JollyPur Island:



Havelock Island: 




Ross Island: 


Andaman Islands er kjent for å være et av de aller beste stedene i verden å dykke. Det er mye på grunn av de vakre korallrevene man finner over hele øysamfunnet. Dessverre har Andaman virkelig lidd under den globale oppvarmingen, noe som gjør at det ikke lenger er like mange korallrev som tidligere. Derfor er det nå en del begrensninger i forhold til hvor man får lov til å dykke. Andre steder er det lagt opp til at man kan reise over korallrevene med båt og se ovenfra hvordan livet der nede er. Fascinerende nok bare det.



Men er man først i et dykkeparadis, så har man jo en innmari god grunn til å se sånn her ut da: 

Legg merke til det asiatiske fenomenet: "bade med paraply". Ikke et særlig uvanlig fenomen heller, her er de villige til å gå langt for å unngå å bli brune. Forstå det den som kan, som kronisk likblek gjennom et helt liv, har jeg snart brukt et helt år i India på å oppnå noe som ligner på farge. 


Og med det, var oppholdet på Andaman Islands over.

*Tada*


Noen som vil bli med neste gang?



_____________



Friday, April 26, 2013

Tour de India #2 - Pondicherry og Chennai

PONDICHERRY

Neste by på turen var Pondicherry, en liten fransk koloniby i Tamil Nadu, sør øst i India. Der ventet en god miks av indisk og fransk kultur, en herlig liten blanding for noen dager med avslapning. Det er ikke så mye å gjøre i Pondicherry, men det er mye vakkert å se på. Så her kan man sove lenge med god samvittighet, spise croissanter til frokost og tusle rundt og bare nyte dagen. Gatene har navnene skrevet på fransk og tamil, og restaurantene kommer i samme miksen. 

Mens vi var i Pondicherry leide vi scooter og bare suste rundt, stoppet ved fine strender og gikk barbent. En deilig plass å være på ferie med andre ord. Dersom dere kommer hit, så pass på å bo på nær stranden. Vårt hotell hadde balkong med utsikt rett ut i havet på taket, der vi satt i timesvis og leste bok med bris fra havet. Deilig!





Og for å avslutte dagen slik dager bør avsluttes: solnedgang på stranden





CHENNAI

Fra Pondicherry tok vi bussen videre til Chennai, der vi dessverre bare hadde fire timer før neste flyreise. Vi fikk derfor ikke så mye tid til sight-seeing, og gikk mer rett på sak: silkeshopping. Chennai er nemlig kjent for å ha noen av de beste silkebutikkene i verden.

Området vi reiste til kalles T-Nagar, og vi besøkte en av Indias aller aller eldste silkebutikker. Jeg kom ikke akkurat tomhendt ut igjen. Det var skjerf, kjoler, farger, mykhetsgrader og alt man kan drømme om av variasjoner. Hadde det ikke vært for at kjolene ser så annerledes ut her enn hjemme, hadde jeg antageligvis kjøpt hele butikken.


Åh, for et fantastisk sted! Det er verdt å reise til Chennai, bare for å handle skjerf!





_________________


Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten