Saturday, August 29, 2009

Tilbake fra Beijing

Nå har jeg planta beina på norsk jord og igjen kommet igang med skolen. Det har vært en fantastisk tur, men jeg tror ikke jeg kommer til å fortelle alt her på bloggen. Noe må spares til kafeturene og skoletimer de neste ukene.

En uke i Beijing kan for mange høres litt kort ut, men både Morten og jeg var ganske enige i at det var akkurat passe for oss. Begge har jobbet nesten hele sommeren, og det var deilig med en uke langt unna alt annet før skolen ventet her hjemme. Dessuten har vi rukket innom Muren, den Forbudte by, den himmelske fredsplass og Temple of Heaven - så turismen med vel ivaretatt.

Utover dette fikk Morten ordnet seg to special made dresser, jeg har fått meg åtte kjoler og seks nye par sko, vi drakk sikkert femti starbuckskaffer og fikk massasje til 70 kroner to dager. Det har vært en drømmekjæresteferie :)

Forelskelse er en rar greie, for det er akkurat som jeg innimellom blir forelsket på nytt i Morten, nå de siste dagene har vi hatt late dager der vi har ligget på sofaen hele dagen, stirret på en av to skjermer, og uten å utveksle særlig mange ord, kommet nærmere hverandre enn vi har vært på lenge. Å begynne på skolen igjen har innebært mer fritid for oss enn sommerferien ga oss, og i fjor jobbet vi så mye at det ble ikke mye tid til bare å ligge på sofaen.

Nå sitter jeg og ser ut i regnet og ned på utallige Marathonløpere som springer forbi, forstår ikke at de orker! Skal mye til for å finne meg blant en av dem ass, man skal ikke undervudere en skikkelig god armkrok!

Monday, August 10, 2009

Min utrolig tålmodige kjæreste

I dag har vært en skikkelig fiksedag. I morgen reiser vi jo til sydligere strøk, så det var en del saker å ordne før avreise. Ikke så mye Kinaordning, men mer sånne ting som måtte være i orden ellers før jeg forsvant for en stund. Derfor har kjæresten som den eneste jeg kjenner i Stavanger med bil, måttet være med på kryss og tvers av byen.

Dagen begynte med en halvtime i svømmehallen. Litt sent ute, rakk vi det så vidt før den stengte før lunsj. Syntes det blir deiligere og deiligere å trene på morgenen, da har jeg jo gjort noe bra før dagen kommer igang. Og med svømming blir man jo ikke sånn sliten i kroppen heller. Håper det ikke er fordi jeg ikke trener hardt nok da :p

Senere ble det posting av lånekassebrev for kjæresten, før turen gikk videre på leting etter en billig mobil jeg kunne ta med til Kina i stedet for iPhonen. Tør ikke ta den med over dit. Endte opp med en sånn 400 kroners Nokia med snake på. Hva mer kan man be om? Snake! Foran en åtte timers flytur, very nice! Gjett om jeg skal få bra rekord!

Etter mobilkjøpet, begynte vi å lese etter kundesenteret til Lyse for å få tak i en dekoder til leieboern min. Det skulle i teorien ikke være noen stor sak, problemet var bare at jeg trodde kontoret lå i en annen bydel enn det viste seg å gjøre. Ops?
Vi fant det til slutt da, så nå begynner jo alt å bli klart.

For å feire at vi var klare til å slappe av på ferie, gikk vi på studentkino og på Brynjar sin kafe. Etter en mint og sjokoladefrappe gikk vi på kino i ca ti minutter før jeg måtte gå. Det er vel etterhvert en ganske kjent sak at jeg ikke liker skrekkfilmer, men torturfilmer takler jeg i alle fall ikke. Stakkars kjæresten har prøvd å fått se den filmen evig lenge, og så klarte jeg ikke mer nesten før den var startet.

Så nå har vi havnet på sofaen, med en utslitt kjæreste og en stor dag foran oss. Håper å få blogget litt til dere mens jeg er borte. Hvis ikke: see y`all!

Saturday, August 08, 2009

I love eco!

Det er flere typer eco jeg liker om dagen! Nå som jeg snart skal avgårde til østligere strøk, er jeg kanskje ekstra glad i economics. Den norske krona blir stadig sterkere, noe som betyr at hotell, mat, shopping og massasje blir desto billigere på ferie!

I går var jeg på indiska og handlet litt diverse på salg. Ja, jeg vet det, bad economics når man skal til Kina uka etter, men litt shopping må faktisk til innimellom.. Da jeg skulle ta på meg den ene toppen i dag, oppdaget jeg at alle klærne er økologiske. Nice work Indiska!



Skulle gjerne vært veldig mye mer miljøbevisst enn jeg er, også i klesveien, men frem til nå har de fleste økologiske klærne for meg vært litt for alternaltive og ofte hakket for dyre i forhold til hva jeg har vært forberedt på å betale der og da. Jaja, dårlig unnskyldning jeg vet. Indiska har i alle fall lyktes med å få meg til ikke en gang tenke over at klærne jeg kjøpte var økologiske. Det syntes jeg er bra, for jeg tror at for å lykkes med økologiske klær, må man få det til å føles at man får det viktigste igjen også med disse.


Jeg er sikker på at de aller fleste vil være miljøvennlige, men jenter er jo ikke på shopping fordi de først og fremst er bekymret for miljøet. Da hadde vi jo hatt to plagg vi byttet mellom.

Selv er jeg nok en ganske så økoversting, klesmessig, og jeg tar jo ikke akkurat toget til Kina heller. Likevel må jeg skryte av at jeg stort sett går eller tar buss, jeg har tre søplekasser, og jeg panter alltid. OG jeg tok nattog til østlandet sist. Så får jeg heller ta det derfra fra nå av. Tips anyone?

Det er vanskelig dette med miljøet, hva man skal høre på, hva man skal tro. Uavhengig av om havet kommer til å stige eller ikke, så er jeg jo tidligere Blekkulfklubbmedlem, og jeg tror nok han hadde vridd seg i graven hvis han ikke fantes ennå.
Bruk hodet! Vi har tross alt bare en klode ;)





Friday, August 07, 2009

I`m online!

Har fått lagt inn nett hjemme, endelig!
For nå er det fortsatt gjennom en ledning i veggen, men med en gang jeg får kjøpt meg en liten boks fra elkjøp er det visst håp :) Det blir forhåpentligvis litt mer stabil oppfølging av mail, face og blogg fra nå av.
God sommer!

Tuesday, August 04, 2009

En fin dag i Oslo

I dag har jeg tilbragt dagen i hovedstaden, med en god blanding av Moccha, venninneprat, shopping, italiensk mat og kjæresten. Det er utrolig lenge siden jeg har vært på ordentlig shopping i Oslo, men i dag resulterte det kun i et par nye solbriller. Snakker vi selvkontroll?

Begynte dagen med på Bocata over kaffe med Maria. Satt og snakket om fortid fremtid og slikt, har ikke sett henne siden før sommeren, så det var kjempe koselig å treffes igjen. Etter en times tid måtte hun på jobb, så det førte meg videre ut på shopping i Bogstadveien med mamma. På leting etter det perfekte skotøyet, endte vi opp med ingenting. Vanligvis når jeg leter etter en bestemt ting, ender det opp med fire/fem uforklarlige handleposer fulle av ting jeg ikke egentlig trenger, så jeg er egentlig fornøyd med akkurat det der.

Deretter møtte vi pappa og vi tre var og spiste på Olivia, en veldig koselig italiensk restaurant litt ovenfor slottet. Spiste pasta med "frutti del mare", og det var kjempe godt! Kan anbefales hvis noen trenger middagstips ;) Ganske så koselig å treffe foreldrene sine og gå på restaurant altså! "Datteren kommer langveisfra, og treffer foreldrene for å nyte et passelig måltid - midt i hovedstaden, før ferden går videre mot nye strabasiøse eventyr". Ikke akkurat sånn nødvendigvis, men litt kunstnerisk frihet må jo forfatteren ha i disse tider.

Etter litt mer rusling reiste mamma og pappa hjem, og jeg traff kjæresten min igjen som også har vært hjemme den siste uken. Det er rart hvor lenge en uke kan føles. Vi pleier jo å se.. en god del.. til hverandre i Stavanger, så det er veldig uvant å være borte fra hverandre nå. Egentlig gjorde vi ikke så mye fornuftig, men det var kjempe koselig å bare være sammen igjen noen timer. Er blitt utrolig glad i denne gutten!

En fin dag i Oslo med andre ord, trives godt med å kunne reise inn der mens jeg er hjemme en tur, men må få si jeg liker Stavanger bedre. Er noe med stemningen på vestlandet jeg ikke kjenner igjen her. Noe jeg ikke helt klarer å sette fingeren på. Uflaks det med alt dette regnet bare.

Hjemme igjen ventet verdens søteste kattunger på meg, som det skal bli veldig trist å forlate til fordel for vestlandet. Forhåpentligvis blir en eller to av dem boende her da! Hvis ikke noen av dere har lyst på en? Bilder finner du i et innlegg noen hakk lenger ned ;)

Det var dagens rapport. Hadde ingen store ting på hjertet i dag, så ble en liten tilstandsrapport i stedet. Thank you all, and good night :)

Monday, August 03, 2009

Biologi, hva skal jeg med det?

Jeg har plutselig begynt å innse at verden rundt meg er i ferd med å fylles opp med voksne mennesker. Jeg har ei venninne som er like gammel som meg som har to små hjerteknusere, ei venninne som driver og planlegger bryllupet sitt og det var mange av de jeg gikk sammen med på videregående som tok bacheloren sin denne våren.

Hvem var det som introduserte meg for den biologiske klokka? Skulle likt å ha et par ord med vedkommende, for selv om jeg liker tilstanden min ganske godt akkurat nå, kjenner jeg en liten del nede i magen som sier *åå.. skulle ønske jeg også..*

Og jeg har kjempe lyst til å bli forlovet og få barn, en gang. Hvorfor er det sånn at det å se andre ha det skikkelig bra og se de du er glad i ha det bra gjør at man begynner å lete etter mangler i sitt eget liv? Jeg er jo kjempe glad på deres vegne, det er kjempe flott å se folk du er glad i ha det fint! Likevel er det litt som i den friends episoden der Monica og Chandler blir forlovet, jeg er noen få prosent misunnelig også - selv om jeg tror det hadde skremt vettet av meg om det skjedde i morgen.

Skjønner ikke hva det er som gjør at man får sånne innfall. Jeg er jo egentlig utrolig glad for at jeg kan få innfall en time før jeg vil på byen uten å skaffe barnevakt først, og jeg er ganske glad for at jeg ikke trenger å tenke på jobb midt i finanskrisa. Hva gjør at jeg tenker sånn da? Er det bare meg?

Eller er det menneskelig instinkt som gjør at så mange jenter klager over den biologiske klokka? Ligger det inni oss og guffer opp enhver annen livssituasjon vi måtte forsøke oss inn på? Hater at jeg sitter og ser tilbake på livet mitt i en alder av snart 22, med to tredeler av livet foran meg og muligheten til å gjøre masse ennå. Er det umulig å bare være fornøyd med det man har?

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten