Monday, April 25, 2011

Midt i akten

Hva i all verden er det egentlig de holder på med på banen disse fotballspillerne?

1. I første omgang herjet angriperen med hjemmeforsvaret, Brann klarte aldri å reise seg igjen.
2. Vi er på vei et sted nå, spillerne blir mer og mer samkjørte for hver kamp som går
3. Innledningvis slet Brann med å komme skikkelig inn i kampen
4. Etter 21 minutter var det nok en gang duket for "Diouf"
5. Hurtigtoget slo et hardt og lavt innlegg

6. Etter drøye seksti spilte minutter bommet Forren på en klarering, og Ojo satte opp dampen
7. Branns toppscorer stormet mot Moldes mål, og ble tatt i avslutningsøyeblikket
8. Moldeforsvaret klarerte komfortabelt, og kunne puste lettet ut.

9. Dette varte for øvrig ikke lenge, for etter 67 spilte minutter fikk Brann utligningen de ventet på. Brannkaptein Erik Mjelde presset seg til et par meters rom på 20 meter og sendte av gårde en kanonavslutning rett i vinkelen

10. Til tross for at Brann hadde ballen rundt Moldes sekstenmeter i store deler av andre omgang, ville det seg ikke for hjemmelaget.
11. - Jeg syntes andreomgangen vår er imponerende, og vi viser stor moral når vi kjemper oss inn igjen i kampen slik vi gjør



Kilde: VGs kommentarer til Brann- Molde-kampen


___________

Påske? Nei, det er sommer!

Jeg vet ikke hvem som skrudde på bryteren, men de siste dagene har jo vært helt fantastiske. Noen flere som har merket hvordan verden bare har lyst opp og sendt gode frysninger nedover ryggen? Lite er så lovende som når man står i speilet og ser skillet fra treningstøyet etter en joggetur i solen, og i dag slo jammen meg Leif følge meg med når jeg jogget i Godalen også. Litt av et syn; en blond ung frøken i rosa treningstøy og en mops med tunga på snei opp og ned bakkene der. Synd jeg var så opptatt av å komme fremover at jeg glemte å ta bilder!

En ting er sikkert, sommeren er på vei, og den kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt!

Et stykk sliten mops etter en times jogging. Det gjenstår å se om vi gjentar suksessen.


Jeg har ikke akkurat tenkt til å klage over fremtidsutsiktene heller. I følge overskriftene, er det mer i vente enn det vi allerede har fått nyte godt av så langt. Jeg liker det jeg leser!

1: I går:

2: I dag:

3: I morgen?:

Skulle det vise seg å stemme, skal jeg ikke akkurat være blant dem som klager på det. Sommeren er definivt den beste årstiden av dem alle. Sansene er på høygir og jeg gleder meg til å la kroppen bli varmet av solen i timesvis. Imens jeg venter, skal jeg høre på den deiligste sommersangen jeg vet om. Hvis du vil, kan du høre litt på den du også:

The Kooks - Ooh La


___________

Saturday, April 23, 2011

Mine hverdagshelter

Det slo meg plutselig her om dagen at året som studentpolitisk ansvarlig i BI Studentsamfunn snart er over. Herregud så fort tiden har gått! Det er ikke lenge siden jeg sto og skalv på talerstolen på landsmøtet i fjor og håpet jeg ikke sa noe som gjorde at landsmøtet ikke ville ha meg... Nå har det altså gått et år, og dette året har kanskje vært det beste i livet mitt så langt. I alle fall som engasjert.

Dette er noen av de menneskene som har gjort året i BIS så bra som det har blitt:













Fordi de fortjener det!


__________

Monday, April 18, 2011

Hvis du var i tvil...

Avisene oversvømmes av tips og råd til jenter om hvordan de skal beskytte seg best mulig på kveldstid. Akkurat som om det plutselig er vårt ansvar å unngå å bli voldtatt på vei hjem. Som om den som blir utsatt for dette ikke har nok å tenke på resten av livet uansett, så bretter mediene ut om alle tingene vi jenter må passe på for at det ikke skal skje.

Selvsagt er det ting vi kan gjøre for hverandre, som å følge en litt for full venninne helt hjem, men det burde aldri blitt slik at vi tenker at noen har skylda selv bare fordi de ikke beskyttet seg godt nok. Det er noen andre som burde få råd om dette.

Her er noen gode råd av Kathleen Young
- til de som er litt usikre på hva som er rett å gjøre i ulike situsjoner:
    • Hvis en kvinne jogger alene klokken 5 om natten, ikke voldta henne
    • Hvis en kvinne er beruset, ikke voldta henne
    • Hvis en kvinne går med korte skjørt, ikke voldta henne.
    • Hvis en kvinne går alene om natten, ikke voldta henne.
    • Hvis en kvinne er ruset og i koma, ikke voldta henne.
    • Hvis en kvinne minner om eksen din som du fortsatt er interessert i, ikke voldta henne.
    • Hvis en kvinne flørter med deg, men ikke vil gå videre, ikke voldta henne. 
    • Hvis en kvinne sover i sengen din, ikke voldta henne.
    • Hvis en kvinne ombestemmer seg mens dere har sex, ikke voldta henne.






_____________

Hattefest!

Den fantastiske Nina er altså hjemme fra England noen dager, og det har ikke gått upåaktet hen. I går hadde vi temafest hjemme i den nye leiligheten til Kamilla. Tema: Hattefest. Det var mange kjente, og noen ukjente, på festen og vi hadde det kjempe gøy. Venninner er herlige å ha, de vet liksom akkurat når de skal stelle i stand noen festligheter for å få en i humør, og de lyktes virkelig i går!

Med hatt-trick shoting, "min hatt den har tre kanter" på stereoanlegget og hattekake, var kvelden nesten nødt til å bli en små-rar suksess. Her er noen av de fantastiske hattene som fant veien til temafesten:




Jeg hadde på meg stråhatten jeg kjøpte i Beijing.
Pris: ca fem kroner.
Verdi: uvurderlig
I tillegg ble jeg utrolig glad, da jeg oppdaget at en på festen hadde verdens største ben! Mannen brukte seriøst størrelse 50 i sko, det var plass til begge føttene mine i en av skoene hans.


Som de fødte vertene Nina og Kamilla en gang er, var det nesten en selvfølge at det ble servert punsj til alle gjestene, flere smaker var det til og med. Og som alle jenter vet, kan man jo egentlig aldri gå lei av å blande nye smaker heller. Nina var i alle fall veldig fornøyd.


I tillegg ble det altså bakt hattekake også, som jo egentlig er det samme som langpanne, bare at den blir skåret ut. Likevel tenkte vi at det var lurt å få skrevet på den hva det var for noe, i tilfelle noen var i tvil..

Hvis det ser ut som kake....
og det står kake på den...
Er det kake da?

I følge disse to stemte det i alle fall. God var den også.



__________



Visste du at...






____________




Friday, April 15, 2011

BIS Moteshow 2011

Her kommer en liten behind the scenes fra moteshowet på BI i går. Det var fantastisk moro å gå på catwalken, og minst like moro mens vi gjorde oss i stand! Hadde jeg bare vært tjue centimeter høyere, så skulle jeg vurdert å bli catwalkmodell på heltid.

Alle bidrar med det de kan best

Hva har vi her?

Sminking til den store gullmedaljen

Noen av godbitene vi lot alle sikle på

Klar for avgang!

Og her gikk vi altså, noen timer etter at bildet er tatt vel å merke...

Og her er jeg in action, med klær fra JC

I tillegg gikk jeg med disse antrekkene: Levis til venstre og Moods of Norway på det høyre

Tore Andre var veldig fornøyd med å bli så brun og glitrete

Blant tilskuerne var Linn Elise, og var ikke vi vakre kanskje?


__________

Thursday, April 14, 2011

Champagne in the shower

Det er mange grunner til å poppe en flaske champagne, en av dem heter Pommery Extra Dry. Det er moteshow på BI i dag, og jeg skal gå for Levis, JC og Moods of Norway.

Liker det!


Så da tar jeg med meg dette glasset her, og den sangen der med meg i dusjen....
.....så sees vi snart? Ja?


Katy Perry - Teenage Dream


_______________

Kjekke ting å finne på i Stavanger #4

Det er mye kjekt å finne på i Stavanger, og mitt neste tips blir et skikkelig morsomt et! Den andre onsdagen i måneden arrangerer Stand Up Stavanger Amatørkveld på Cementen. Der kommer flere nye talenter på scenen og prøver ut de nye triksene sine. Det koster 100 kroner å komme inn, og det er verdt hver eneste krone!


Opplegget er utrolig populært, og det lønner seg å komme tidlig, for det blir fort fullt. Hver komiker får 10 minutter på scenen, og i går var det fem ulike som prøvde seg på scenen. God stemning! I tillegg til de fantastiske komikerne, er det fullt mulig å kombinere dette med noen glass vin i etterkant med noen gode venner, eller venninner, mens man snakker om viktige verdensproblemer som hvor de egentlig har best kaffe i Stavanger for eksempel (Waynes, så klart).

Den fantastiske jentegjengen min, på et annet (minst like hyggelig) tidspunkt da, vel og merke




Du kan finne ut hvem som kommer neste gang på nettsidene til Cementen.

____________

Tuesday, April 12, 2011

Den store fikse-dagen

Det er mange avgjørelser som må taes denne uken. 15.april er den dagen hvor alle fristene går ut, og jeg har nesten ikke tellingen på hvor mange muligheter jeg må ta stilling til denne uken her. Jeg vet godt hva jeg vil bli når jeg blir stor, men jeg aner ikke hva jeg egentlig bør gjøre for å gjøre for å komme dit.

En stund innbilte jeg meg at jeg kunne gjøre hva som helst, men sånn er det jo heller ikke. Det skal karakterer, motivasjonsbrev og overbevisning til for å komme dit man vil, og jeg holder på å bli sprø av at det er så mange faktorer jeg ikke har kontroll over i tillegg. Nå er det heldigvis bare denne uken igjen, så er det opp til noen andre hvor det egentlig blir av meg til høsten. Hvis det blir av meg noe sted som helst.

Akkurat nå sitter jeg og skriver motivasjonsbrev for å få lov til å begynne på en hyggelig skole kalt BI, på master i politikk og økonomi. Det jeg kjenner til fra den skolen så langt er jo veldig bra så nå håper jeg de vil ha meg. BI har noen utrolig spennende utvekslingsmuligheter på masternivå, så jeg tror ikke det hadde blitt så verst. Jeg er litt spent på hvordan det er å få råd til en leilighet som er stor nok for en ung frøken og en mops i Oslo, men jeg håper på det beste.



Midt mellom alle de ulike valgene, sitter jeg og lager system ut av noe av det som jeg kan få kontroll på akkurat nå: reiseregningene for den siste måneden. Schjerve, som er økonomiansvarlig i sentralstyret, skal få verdens hyggeligste påskehilsen for å si det sånn. Det er en ganske heftig bunke med kvitteringer å gå igjennom.

Lurer på om det kommer til å være sånn for alltid? Kvitteringer på t-bane... kvitteringer for flytog...mat mens vi ventet på neste møte... Jeg skjønner godt at voksne mennesker får seg regnskapsførere når jeg sitter med dette, for det er er litt av en jobb. Forhåpentligvis får jeg tilbakebetalt noen penger ved å gjøre det da, Schjerve er ganske hyggelig sånn.



____________


Sunday, April 10, 2011

Med Nina og mopsen rundt Stokkavannet

Planløse søndager kan fort bli de koseligste av alle.
Her er noen glimt fra turen vi tre har vært på i dag:


Når gode venner kommer hjem fra utlandet, skal det gjerne ikke mer til enn en god tur rundt Stokkavannet, før ting faller litt på plass. For et hundeliv!


__________


Saturday, April 09, 2011

BI Studentaksjonen 2011

På torsdag var siste dag i BI Studentaksjonen 2011, og etter at 60 studenter bare i Stavanger bar bøsser forrige uke, ble det hele avsluttet her på BI kroa, med livemusikk, stand-up og auksjon. Det var live overføring mellom alle BI-skolene, og det skulle vise seg at vi til sammen klarte å samle inn 501.279,- kroner. Fantastisk, eller hva?


På kroa auksjonerte vi altså vekk mange sponsede presenter, og det tok litt av. Tror aldri jeg har vært på en skikkelig auksjon før, og jeg må innrømme at det er noe av det morsomste jeg har vært med på. Kan hende noe av morroa skyldtes et visst inntak av alkohol, men jeg har ikke ledd så mye på lenge.

Egentlig skulle jeg ikke kjøpe noe som helst, men jeg endte opp med skåler fra Skanem, privattimer på BI, hårprodukter og nye øredobber. I tillegg ble jeg auksjonert bort som caoch, noe som jo var veldig stas også. Nå kan rett og slett "verdien av mine tjenester" veies i gull. ........Eller noe slikt............



______________


Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten