Det er tross alt Glamat festival for tiden, så jeg tenkte det var en god anledning til å komme med en ny matoppskrift. Nå er jo ikke jeg noen gourmet-kokk, men jeg syntes alltid det er kjekt med noen nye tips, så her kommer ukens hit:
Ovnsbakt laks med pesto
Dette trenger du:
1 eller 2 laksefileter pr person
1 glass pesto
Diverse grønnsaker - vi brukte squash, paprika, sjampinjong og løk
Slik gjør du det:
Ha olivenolje, litt forskjellig krydder i bunnen av en ildfast form.
Sett ovnen på 225 grader. Skjær opp grønnsaker i passe biter, jo større du lar dem være, jo mer fuktighet holder seg i dem
Laksefiletene skal stå i ovnen i 40 minutter hvis de er frosne, 25 minutter hvis de allerede er tint. Er laksen tint, kan du ha grønnsakene i formen samtidig med laksen, men skal laksen stå i førti minutter bør du ta i grønnsakene når det er ca 25 minutter igjen, ellers blir de veeeldig myke - det kan vi ikke ha noe av. Sjampinjong kan godt være i ovnen i 40 minutter, så de kan bare bli med fra begynnelsen av.
Legg pesto på toppen av fisken og grønnsakene før du setter det i ovnen, da går smaken skikkelig inn i dem. Og ja: varm pesto er kjempe godt. Hilsen pesto-elskeren.
Ble du sulten eller? Nina virket i alle fall fornøyd
_________
2 comments:
Det så godt ut! Men... dere brukte ikke tilfeldigvis brokkoli blant de grønnsakene også, vel? ;)
hehe, jovisst gjorde vi det!
Post a Comment