Wednesday, May 16, 2012

Tre og en halv dag i Milano

Dersom du noen gang har tenkt til å bruke tre og en halv dag i Milano, er dette noe av det jeg ville foreslått å bruke tiden på:

Kommer dere frem ganske sent lørdag kveld, vil jeg anbefale dere å dra ut og teste utelivet selv om dere er slitne. Dersom det for eksempel er 30 grader, selv etter solnedgang er det fullt av folk i gatene:


Så ville jeg kanskje brukt søndagen til å dra på sight-seeing og se kjente bygninger som katedralen i sentrum, og andre ting man har lyst til å se, slikt som duer og arkitektur og slikt: 



Og diverse gatekunst:



Og kjente buer og bygninger som ligner på buer og bygninger i byen man bor i til vanlig:
(Er det bare meg som syntes den er helt lik Brandenburger Tor?)


Hvis man har med seg en sånn herlig fyr som han under her som reisefølge, er Milan også en flott by å shoppe litt i. Noen kjøper ny jakke, andre kjøper røde biler.




På kvelden kan man for eksempel gå og høre på et live-band som spiller på en engelsk pub. Man kan gjerne prøve å kombinere det med å treffe relativt brisne amerikanere og italienere i godt humør, slik at man får danset fra seg litt også. Det siste er jo helt frivillig selvsagt.



Våkner man opp litt lettere redusert, og innser at de som var rundt en på puben kanskje ikke var de eneste som ble litt brisne kvelden før, så kan mandag være en fin dag å ta med seg pensum ut i en park - slik at man kan late som om man kan være flittig student, selv om man ikke er hjemme. 



Etter en så slitsom dag, kan man for eksempel dra på gratiskonsert midt i sentrum sammen med ganske mange andre mennesker. Bare vær oppmerksom på at alle popartistene i Italia synger på italiensk - du bør innstille deg på at det eneste du kommer til å skjønne er "Ti Amo". Det går derimot igjen i alle italienske sanger, så det kan nok hende du har det gøy likevel.



På tirsdag kan dere for eksempel dra litt rundt og se på mer italiensk arkitektur, som inne i sentralbanestasjonen:




Eller Universitetet i Milano
(dette bildet tror jeg kanskje man må trykke på for å se hvor imponerende det bygget er)




Ellers kan tiden suppleres og utnyttes best mulig ved å orientere seg godt på et kart:


Ved å spise og drikke godt og vel:


På barene i Milano blir ikke drinkene billigere når det er Happy Hour, maten er gratis. Derfor kan det jo selvsagt anbefales å oppsøke noen slike. Vi ble anbefalt tre ulike kalt Yguana, Spritz og C`ious. Vi rakk å spise ved de to første, og de kan trygt besøkes av andre også. Man finner altså sånne buffet-barer overalt i byen, og det er jo Italia, så maten er stort sett god. 

Ellers er det jo også et ganske trygt valg å spise pizza. Slike restauranter finner man på ethvert gatehjørne:




Reisetips for Milano, kort oppsummert:
1. Få med deg like godt reisefølge som jeg hadde
2. Spis god mat



_____________



No comments:

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten