Friday, September 11, 2009

Beklager kjære, du er litt for mye mann..

I det siste har jeg vært utrolig fascinert av den saken rundt den Afrikanske løperen som vant gull i 800 meter under VM. Tenk å være atten år og sinnsykt flink til å løpe. Du er jente, men har antagelig fått en og annen kommentar slengt i fjeset om hvor lite kvinnelig du er. Alle jenter jeg kjenner som er eller har vært atten tar akkurat den delen av identiteten sin ganske alvorlig.

Så vinner du VM, en prestasjon de aller fleste av oss bare ser på TV. Men verden er ikke glad på dine vegne, de begynner å rope ut om at, HUN HAR DYP STEMME, mangler kinnbein og har små pupper. DU får ikke cred for løpe ferdighetene dine, identiteten din blir gjennomlyst til siste detalj. Hva har skjedd med den verdenen vi lever i, når vi har samvittighet til å dra en 18 åring inn i mediamøkka på et slikt ydmykende grunnlag? Kan ikke alle være venner?

http://www.vg.no/sport/friidrett/artikkel.php?artid=580159

2 comments:

Anonymous said...

Naivt å tro at man "bare skal være venner" og ikke følge opp en sak som denne. Er ikke rettferdig at andre kvinner som trener knallhardt, ikke har en sjanse fordi en deltaker er halvt mann vettu.

Karen Marie said...

joda, men jeg mener nå ennå at man har dratt det for langt når man går såpass inn i genetikken for å skulle ødelegge. Som kvinne i Afrika har hun ganske mye mer motstand enn jentene våre på ganske mange andre punkter. Tviler på at hun hadde holdt så hardt på dette om hun ikke selv var overbevist.

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten