Sunday, January 29, 2012

Den lange museumsnatten i Berlin

En gang i året har mer enn 70 museumer i Berlin nattåpent. Da settes det opp shuttlebusser mellom alle sammen, og med en billett til 10/15 euro kan man gå inn på så mange man vil. Den natten var i går, og vi måtte jo selvsagt sjekke ut dette her. I løpet av kvelden besøkte vi Berlin Kulturforum, fotografi museumet, Naturhistorisk museum og Nazi museumet. En fin blanding av moderne kunst, tysk historie og vel... lære om dinsaurer og andre krypdyr.

Det er så mye kjekt som skjer i Berlin, men jeg begynner å merke det man sier om at man ikke opplever så mye av den kulturen som er rett foran nesa på en der en bor. Når hverdagene blir hverdager får man liksom nok med å leve - og da er det kjekt når det er eventer som dette. Kvelden ble derfor en fin blanding av nye opplevelser, kjekke mennesker, god stemning og diverse sightseeing i byen. Samtidig fikk vi jo åpnet øynene for alle de kjekke museumene vi ikke rakk å besøke, så forhåpentligvis blir det flere turer utover våren også.

Hele gjengen, minus fotografen naturlig nok, utenfor fotografimuseumet

Der Naturkunde Museum - Naturvitenskapsmuseumet. Der hadde de verdens største dinosaurskjelett. Tror kanskje det er en guttegreie.
Kulturforum - et galleri/konsert/museum/eventbygg hvor åpningsseremonien var

Wuhu, bilde av at jeg holder en billett

Videre ut i de ville strøkene i Berlin, eller noe slikt. Men sjekk skylinen i bakgrunnen der da, det er faktisk en ganske fantastisk by dette her.

Du kan lese mer om det hele på hjemmesiden deres hvis du vil det.



Så hvis du på et eller annet tidspunkt befinner deg i Berlin en helg i begynnelsen av året, da vil jeg definitivt anbefale å sjekke ut om den lange museumsnatten i Berlin går av stabelen akkurat da. Det kan nemlig være verdt å bli med på.

____________

2 comments:

Sara said...

veldig kult konsept! og veeeldig bra neglelakk! :)

Karen Marie said...

hihi, takk for det :) digger neglelakk :)

Ja, museumskvelden var kjempe kjekk altså, knallbra!

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten