Wednesday, May 27, 2009

Når landet er i krise, da dukker fanden opp..

Det er ikke ofte det blir gravalvorlige innlegg i denne bloggen, men i dag har jeg noe jeg bare må få utløp for.

Leste i Aftenposten i dag at Vigrid nå får stille til valg i Buskerud. Og jeg er utrolig skuffet over Høyre. Mens regjeringspartiene nå prøver å forandre loven, vil ikke Høyre blande seg inn i saken. det er greit nok at vi ikke skal nekte noen å kjempe, men akkurat nazisme ved makten trodde jeg vi var ferdige med.

Jeg er jo Høyrejente, og vil alltid være en forkjemper av ytringsfriheten i media. Jeg støtter Irvings reise til Norge denne uken, for jeg mener det er bedre at disse meningene kommer ut i offentligheten - for så å bli slaktet forhåpentligvis. Likevel føler jeg ikke det er riktig å la et parti som setter rase som en av sine viktigste punkter i sin ideologi stille ved stortingsvalget.

Det er kvalmende å tenke på at en halvtime unna der jeg vokste opp - der lillebroren min fortsatt bor, der mange av mine venner og kanskje jeg også en dag vil fostre opp barna våre - ligger et av hovedkvarterene til Vigrid. For all del, tro på Tor, Odin og Loke. Personlig tror jeg det er mer hold i det enn i at en eller annen Gud alene har skapt hele denne verden, men det de holder på med har ingenting med religion å gjøre. Dette kan ikke likestilles med Kristeligfolkeparti, og det kan definitivt ikke rettferdiggjøres i et land der vi fortsatt har mennesker som så vidt overlevde forrige verdenskrig. En krig som startet med grunnlag i nettopp dette hatet.

Det er kanskje ikke rettferdig å sammenligne finanskrisen i dag, med den verdenen de levde i på trettitallet, men den gangen, som nå, levde mennesker i usikkerhet om hva fremtiden ville bringe. Jeg håper ikke vi igjen vil se at verden får utløp for usikkerheten på samme måte. Har vi egentlig lært?

Monday, May 25, 2009

et stressa hjerte ble med et litt roligere, men tungt var det...

I dag har jeg sagt opp jobben på Ovenpaa. Det var litt lettende med tanke på arbeidsmengden, men ganske trist å sitte ved baren og innse at det var over. Har hatt utrolig mye morro i den baren. Kommer til å savne denne gjengen, men forhåpentligvis får jeg fortsatt slippe inn der innimellom.

Med litt mindre arbeid kan det jo plutselig hende jeg får energi til å gå ut der litt mer også! Om det er en fordel å ha bedre tid til å gå på byen vet jeg egentlig ikke ennå, men den som lever får følge med her, så får vi se.

Når jeg kom hjem fra jobb i stad, sov jeg bedre enn noen gang før. Og i sola! For tro det eller ei, i Stavanger er det SOL. Jeg elsker denne byen i fint vær, gatene våkner til live som jeg ikke har sett i noen annen by, god stemning, men ikke rølpefyll heller.. Deilig!
Så om jeg er fornøyd med å ha fått meg leilighet her?
Oh, YES!

Sunday, May 24, 2009

Arbeidshelg..

Nå nærmer det seg sommer og stipendfri.. Det er deilig med sommer, men det er nesten umulig å unne seg en ordentlig sommerferie som student. Tror ikke jeg har hatt ekte sommerferie siden jeg begynte på videregående. Et par fridager mer enn i skoletida selvfølgelig, men sommer for meg har de siste årene betydd jobbing.. For når juni og juli kommer, er man ikke bare fattig student. Man står på bar bakke.

For å gjøre det litt godt igjen, har jeg forsøkt å gjøre litt opp for pengelensheten igjen med å jobbe underveis, og kan heldigvis se frem til skatte og feriepenger etterhvert. Men med eksamener i hele mai, så jeg frem mot en mai der lønningen var lavere enn bussutgiftene mine. Det er utrolig vanskelig å finne den riktige balansen mellom jobbing og eksamenslesing nå i skoleinnspurten. Ikke det at jeg sitter og leser konstant, men hver gang jeg gjør noe annet kjenner jeg skyldfølelsen vokse innvendig. Samtidig er man nødt til å tjene litt i mai også, for å kunne betale husleie og mat i juni. Ingen stipendpenger --> ingen morro.

Under et snev av panikkangst for "ikke dekning" kastet jeg meg over de vaktene jeg kunne få tak i denne helgen, før lesing til neste eksamen begynner....

Kjempe lurt pengemessig, men lite gjennomtenkt.. Med to jobber jeg sjonglerer, har jeg nå endt opp med dobble skift fire dager på rad. Det går akkurat, med litt søvn på natta etter å ha vært bartender, og litt søvn etter guidede turer på dagen, men jeg begynner å kjenne at det gjør fysisk vondt i kroppen. Glad jeg ikke levde i jernalderen, slik jeg guider om, tviler på at jeg hadde holdt spesielt lenge. Ikke rart de ble "pensjonert" som førtiåringer.
De nye naboene må jo tenke sitt også, når jeg flyr ut og inn av dørene med nye skift og et hastig blikk hver sjette time..

Jeg har i alle fall lært at man ikke bør ha skolekalender, men helårskalender å stole på, slik at man har oversikt over sommeren også.

Sunday, May 17, 2009

Når man egentlig skulle gjort noe annet

Det er ikke ofte jeg tar meg selv i å sitte og gjøre ingenting når jeg vet det er mye å gjøre. Denne gangen er det den evinnelige psykologien det gjelder, og jeg merker at alt futtet bare er ute. Kjempe irriterende, for jeg har jo likt dette faget så godt underveis. Nå er oppgaven så konkret at jeg hele veien tar meg i å surfe på facebook, eller.. ja, skrive i bloggen.. lurer på hvor lenge dette egentlig skal fortsette... sett i gang og jobb menneske :p

17.mai i dag. Unnet meg fri fra lesing og var på en kjempe hyggelig 17.mai frokost hos Thomas. Fikk endelig brukt den nye fantastiske rosa kjolen. Følte meg fjong og fin, og kjenner jeg er glad for at Norge har en sånn hyggelig nasjonaldagsfeiring. I mange land har de jo militærparader på sine lands bursdager, det syntes jeg ikke noe om.. Hvordan skal man kunne gjøre ære på landet sitt ved å vise innnbyggerne sine akkurat hvor skumle myndighetene er? Snakk om å bygge samhold!
men men, det må vel leses litt mer..
hej så lenge

Friday, May 15, 2009

Der skapet skal stå

Uke to i den nye leiligheten, og i går kveld var endelig skapet i gangen på plass. Etter tre lange dager er det endelig ferdig. Nesten i alle fall. Etter en hard ferd i en liten Opel Corsa kom den opp i leiligheten, med bare en, nokså stor vel og merke, skramme. Etter fire personers innsats, litt blod, mye svette og noen tårer er det nå oppe, og både sko og jakker er plassert.

Bare jeg får litt bedre råd, kommer jeg aldri til å kjøpe noe på ikea som inneholder en skrue man skal sette inn selv. Tanken på at man sparer noen penger, straffer seg i det emosjonelle kaoset som herjer når man prøver å sette delene sammen etterpå. Lurer på hvordan i all verden regjeringen kan tillate en sånn høyrisikosport. De har da forbudt så mye annet?
skrives det egentlig forbudt i perfektum?

Det er godt å ha sin egen blogg, for jeg er jo ikke akkurat avhengig av seertall eller noe i den duren, det betyr at jeg kan skrive akkurat det jeg vil. Derfor vil jeg bare nevne et par ting jeg har irritert meg over i dag. For det første mine egne tekniske ferdigheter. Min bitre fiende på BI, mikrobølgeovnen i kantina har for alvor lagt meg for hat i dag. Brukte sikkert ti minutter på å prøve å få den på i dag, trykket på alle mulige knapper, dro ut ledningen, satt den inn igjen og dro meg i håret. Det fikk jeg ikke satt inn igjen, så jeg ga opp og spiste kald vårrull til middag. To minutter etter at jeg hadde spist opp, kom det to jenter inn i kantina - trykket på EN knapp, og vips så var den på. Gratulerer lille meg - sertifikat i blondine?

Det andre er dette opplegget som er satt opp i psykologien. Jeg merket tidlig i året at psykologi var et fag jeg ville trives med å studere, jeg ble rett og slett litt engasjert i det. Så viste det seg at det er tre av tolv gitte oppgaver vi blir bedt om å skrive. Snakk om å drepe alt giv i et fag da. Herregud, da får man jo ingenting igjen for å jobbe jevnt med det faget. Med fire andre eksamener er det jo ikke spesielt mange som er interessert i å diskutere et plankefag mer enn de siste dagene før. Merker jeg er i ferd med å trå tilbake i mine gamle nerdespor når jeg blir sint fordi eksamen blir forutsigbar.. Makan..

Jaja, vi får håp det blir likar i mårra.. Livet kan jo egentlig ikke være så ille hvis det er det en bekymrer seg for mener jeg. Følg med videre, i neste episode: jakten på barbenken ;)

Wednesday, May 06, 2009

Strike one

Første eksamen denne våren er endelig overstått, og jeg legger lovsamlingen på hylla for denne gang. Nå er det en uke til neste eksamen, en uke, akkurat passe vil jeg si, for da rekker jeg å lande litt fra nummer en før neste treffer for fullt.

Med bindende avtaler, gyldige styrer og atter fred på jorden, håper jeg nå at helgen kan komme snikende uten for mye stress. I morgen er det tidlig opp for svømming, før en liten klikkerunde at the mall, før makro hela da`n efteråt. Jeg er redd dette blir det vanskeligste faget jeg har jobbet med i mine eldre dager, men har i alle fall en god innstilling, og håper den vil ta meg en lang vei.

Jeg lurer på hva det er som gjør at uansett hvor store planer man har i august og januar om å jobbe hardt hele året, ender man alltid opp med en eller annen form for skippertak på slutten av året. Tror man glemmer den panikkfølelsen man sitter med noen dager før eksamen når man innser at det er for sent å redde toppkarakteren. Blir så sinnsykt irritert på meg selv, for jeg vet det er mulig å oppnå A`en hvis jeg bare tvinger meg selv til å jobbe godt nok. Hvor blir det av det der de kaller selvdisiplin???

Fra høsten av.. DA

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten