Friday, May 24, 2013

5000 steg i Monsoon-regn

Turen opp til Adams Peak fortjener virkelig sitt eget innlegg. Fordi at for å komme opp på Adam`s Peak i Sri Lanka, må man klatre opp 5000 trappetrinn. Og det mest fantastiske med å være der, skal være å se soloppgangen om morgenen. Derfor sto Viola og jeg opp klokken 2 om morgenen og ofret varme dyner til fordel for monsoonregn og tre og en halv time i oppoverbakke. Med oss på veien hadde vi også Patrick, som vi møtte på hotellet i Colombo. Vi var skikkelig klare og opplagte:


Sammen klatret vi altså, og for en opplevelse det var. Eller. Vent. Jo, det var det da, men en litt annen enn vi kanskje hadde tenkt oss. Tåken lå så tett, at vi ikke en gang så ti trinn foran oss på veien opp. Etter å ha klatret i tre timer, spurte vi en lokalkjent mann hvor langt det var igjen. Da svarte han "30 minutter". Vi ble kjempe glade og ved godt mot spurte vi ham videre når solnedgangen ville være. Svaret var bare blank "nei". Hallo motivasjon, ingen soloppgang den dagen, bare tåke. Vi kunne jo bare ikke snu og gå ned igjen når vi var så nærme, så vi fortsatte vi.

Og da vi kom på toppen fikk vi derfor bilder ala disse:
Snakk om panoramautsikt å skrive hjem om!


Poeng for å være fornøyde fortsatt?


Og derfra gikk turen ned igjen, med godt mot, mens tåken i alle fall lettet litt.
Flaks var det, for da så vi i alle fall hvor vi gikk...



Å klatre opp et fjell i 3,5 time i regn, etterlater enhver stakkar ganske våt og kald, heldigvis fikk vi ta i chai te underveis. Mer skulle ikke til, før det ble god stemning igjen. 

Og halvveis nede fikk vi endelig se glimt til det vi hadde lest om; den fantastisk imponerende naturen det landet kan skryte av. Vi fikk i alle fall sett litt. Note to self: sjekk værmeldingen før neste tur. 


Det var det vi rakk av Sri Lanka.

Denne vakre damen tok oss derfra videre til Oman:

Kul uniform, eller? Mm, hun jobber i Sri Lankan Airlines



Hvis du har lyst til å se hvordan det egentlig ser ut fra Adam`s Peak, kan du ta en titt her


__________

No comments:

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten