Wednesday, May 22, 2013

Sri Lanka, baby

De fleste som flytter fra et land, vil kanskje syntes det virker fornuftig å fly direkte derfra og hjem. Jeg syntes det var en mye bedre idè å reise på tur med Viola. Heldigvis syntes Viola også det, så sammen satt vi ut på en litt hektisk, men veldig innholdsrik ti-dagers tur til tre land jeg aldri hadde vært i før; Sri Lanka, Oman og De forente Arabiske Emirater. 

Første steg på veien var Sri Lanka, og hovedstaden Colombo. Sri Lanka er kjent for de fantastiske strendene og den imponerende naturen i fjellene. Norske innbyggere har også en stjerne i boken der, etter arbeidet Norge bidro med i fredsarbeidet for bare noen få år siden, så det er bare å glede seg til å reise dit. I Colombo overnattet vi på et hostel til 90 kroner natten, og forventet derfor egentlig ikke så mye. Stedet var helt nytt, rent *aaa* og veldig sentralt, så vi var utrolig fornøyde. Dessuten traff vi den vakre gjengen på bildet under. En skikkelig kul gjeng, som i tillegg til å være innmari godt selskap, hjalp oss mye på veien for å finne ut hva vi burde gjøre mens vi var i Sri Lanka. Med bare fire dager i et land, er det jo veldig greit å vite akkurat hva man vil. 

Flere av bildene i dette innlegget har jeg forresten fått låne av Viola.
Takk for det :-)


Siden vi bare hadde fire dager, bestemte vi oss for å bestille en pakke gjennom et av turistkontorene. Derfra fikk vi en privatsjåfør, to netter på hotell og frokost inkludert. Prisen var ikke akkurat backpacker-vennlig, men vi bestemte oss for at det var en riktig investering for å sikre at vi faktisk fikk opplevd noe av alt det spennende Sri Lanka har å by på.  Det tror jeg vel jeg vil komme til å anbefale venner senere også, men vær obs på at ting kommer til å ta lenger tid enn du tror. Sjåfører i Sri Lanka er som Asiater flest, de har venner overalt som de "bare skal hilse på i fem minutter".

Så fra Colombo reiste vi til en av de viktigste buddhistiske serverdighetene i Sri Lanka; Adams Peak, etter tips fra en venninne av meg. Derfra kan man, dersom man ikke er buddhist, nyte soloppgangen med utsikt over så godt som hele Sri Lanka på en gang. Det kan man selvsagt om man er buddhist også, men da er det i tillegg veldig viktig å ha vært der av andre grunner. Mer om det i innlegget etter dette.

På veien til Adams Peak, fikk vi også anledningen til å treffe søte Sri Lankanere, og se litt hvordan de har det gjennom sjåføren vi leide. Som for eksempel sønnen hans:

Et buddhistisk tempel: 



Sri Lankanske kvinner på jobb. Vær obs, bilder vil de ha betalt for...

Jeg fikk prøve å kjøre på feil side av veien: 


Deretter gikk turen til den sørlige delen, der det er noen fantastiske strender. Jeg hadde gledet meg veldig til å teste surfe skillsene, men etter å ha klatret opp Adams Peak, kunne den planen bare kasseres. Det gjorde vondt å reise seg og gå på do.  Så da ble det med tanning og god mat. Ikke så verst bare det.



Herfra gikk turen videre til enda en magisk destinasjon: Oman. Vil du være med, så heng med. Bilder kommer i morgen.

____________________

1 comment:

Anonymous said...

I blog оften and I truly thаnκ уοu
fοr your contеnt. The агticle has гeally peаked my inteгest.
ӏ will booκmaгk youг blog and keep checking for new
details about once pеr week. I opted in for your RSS
feed too.

Fеel frеe to surf to my web blog; Varistors

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten