Monday, September 28, 2009

Frokost på kafè

Det beste måltidet jeg kan tenke meg, er frokost på kafè. Hver eneste gang jeg skriver ønskeliste, står frokost på lista, og jeg anbefaler alle å gjøre det samme.

Jeg har alltid vært ganske flink til å spise frokost. Likevel har det alltid vært det måltidet som er lettest å "glemme" mer eller mindre bevisst. Bortsett fra søndagsfrokost i tolvtiden, er det ganske stress å skulle lage seg frokost når man har forsovet seg, eller man skulle gitt hva som helst for bare fem minutter til i senga. Når man derimot kan kombinere det å gå på kafè med det å slippe å lage frokosten hjemme - blir resultatet helt fantastisk.

Forrige uke var jeg og Therese på Ostehuset og spiste sen frokost, og må jeg få si det var herlig. Vi spiste verdens største sandwicher og drakk Moccha. Når en frokost varer i en time, blir det mye tid til venninneprat og dagen blir hundre ganger bedre enn den ellers ville blitt. Så neste gang skolen ikke begynner før tolv, ta kaffen før forelesning og utsett frokosten til da. Det er tusen ganger bedre enn lunsj i kantina!

Fem herlige frokost kafèer i Stavanger:
- La cafè Francais
- Ostehuset
- Choco Boco (ALLE burde prøve After Eight kaffe!)
- Steam
- Godt Brød

Saturday, September 26, 2009

Start spreading the news!

Om to uker skal jeg endelig besøke Line i New York. Det skal bli sinnsykt kjekt å reise til New York igjen, og denne gangen blir det et skikkelig "insidebesøk", siden Line bor der borte. Og det skal bli knallkjekt å henge med henne igjen!

Gleder meg til uendelige mengder med jenteprat, Ben and Jerrys, Starbucks, Dunkin`s Donuts, fetende saftige burgere og sex og singelliv på Manhattan. Herlig at dollaren er lavere enn noen gang også, snakker vi billig shopping, og masse rosa drinker, yes??

Sitter på nettsidene til den amerikanske ambassaden, hørte det var nye regler for visum, så nå sitter jeg og prøver å finne ut av dette her. Forrige gang vi reiste, var det nok bare å sette seg på flyet med passet. Those were the days.. Burde jo ha reist tilbake mye før, nå som favorittpersonen min bor der og alt, men endelig har jeg fått det til å passe i studentlivet. Dette skal bli så bra!

Blir sinnsykt kult å reise! Skulle ønske Leif kunne blitt med og hilst på Nelly, hunden til Line også. Han har visst lov, siden han er vaksinert og er så liten, men han skal bli hjemme sammen med Morten. Han kan heller bli med når han er litt eldre og stueren. Dessuten er dette tross alt jentetur :)

Friday, September 25, 2009

Tacopai!


I det siste har jeg hatt kjempe lyst på pai. Problemet har bare vært at det er ikke så greit å lage pai til en. Jeg har i alle fall til gode å finne en paiform som er passe stor for meg. I går fikk jeg imidlertid lurt Morten, Helene og Lars til å komme på besøk for å spille Buzz, og gi meg en bedre anledning til prøve det ut a!

Med litt inspirasjon fra matskapet, kjæresten og matprat, kom jeg frem til min egen versjon av pai, nemlig tacopai, og måtte jeg få anbefale den videre! Den ble kjempe god. En form var mer enn nok til å mette fire personer, og med tilbehør ville det nok blitt nok til flere også.

Dette brukte jeg:

1 stk Maizena ferdig pai-mix (litt juks kanskje, men den er kjempe god, og det tar et halvt minutt å lage den)
1,5 dl vann til mixen
400g Karbonade-deig (ikke så økonomisk på butikken, men jeg pleier å kjøpe de når de er på tilbud, derfor har jeg en del i fryseren)
1 pakke Taco krydder
1 boks mais
1 løk
En god porsjon ost

Det tok ca 45 minutter å lage alt sammen, det skal stå ca 35 minutter i ovnen, og ellers er det bare kjøttet som trenger forbedelser. Det eneste jeg kommer til å gjøre annerledes neste gang, er å ha noe salsa eller slikt oppi. Når kjøttdeigen er stekt på forhånd, blir den gjerne litt tørr etter en tur i ovnen. Ikke noe problem å servere den uten altså, vi hadde bare salsaen ved siden av. Knall godt!


Thursday, September 24, 2009

Leif på film

Hva betyr egentlig personnummeret?

Mistet bankkortet mitt i går, og ringte banken for å sperre det. De spurte meg selvfølgelig etter navn og personnummer, noe som har fått meg til å begynne å tenke litt. Bare i september har jeg blitt bedt om å oppgi det sikkert ti ganger.. Lyse vil ha det, banken vil ha det, netcom vil ha det, skolen vil ha det, forsikringsselskapet vil ha det, elkjøp vil ha det, stemmelokalene ville ha det, flyselskapene vil ha det, treningssentrene vil ha det.. Snart vil de vel ha det i matbutikken også.

Og hvor mye er det egentlig verdt som personlig trygghet hvis jeg må oppgi det til alle disse? Det skal ikke så veldig mye til for å få tak i det, særlig ikke mitt, siden dette er tredje gangen i år jeg bestiller nytt bankkort. Det som engang var ment som en aller høyst privat sikkerhet, har nå blitt et must bare for å få garantibevis på en brødrister.

SAS har innsett det for lenge siden. Der må du lese av fingeravtrykket. Selv har jeg visst flydd så mange ganger med dem nå, at jeg trenger ikke vise legg lenger en gang, de har meg på maskinen. Er det sånn det kommer til å bli? Fingeravtrykk i stedet for identifikasjon? "Du har glemt bankkortet sier du? Ikke noe problem, bare legg fingeren her.." Hva skjer når folk begynner å kopiere fingeravtrykket ditt og setter lunsjen på din regning? DNA?

Husker den gangen vi gikk i banken for å sette inn penger fra sparebøssa, og hun i banken husket oss, så det var greit. Den gangen det var mye kjekkere med tre femmere, enn en en tjuekroning, fordi det virket så mye mer. Har vi sluttet å stole på hverandre, eller er det bare meg som funderer på ingenting?

Tuesday, September 22, 2009

Livet med Leif

Nå har Leif flyttet inn, og det virker som om han kommer til å få det ganske kjekt her. Jeg er utrolig glad for at vi bestemte oss for å kjøpe akkurat han! Etter en helg med å reise fra mammaen sin, biltur og fly, har han ikke vist tegn til å bli nervøs en gang.

Da jeg kom hjem søndag kveld, hadde han allerede fått noen timer til å bli kjent i leiligheten. Han la sin elsk på tisseteppet på sofaen, og en liten lekerotte fra Ikea. Kombinert med et tonn oppmerksomhet, tok det ikke lange tiden før han slo seg til ro.

Morten var ute og gikk tur med ham da jeg kom hjem, så jeg satt fra meg kofferten og gikk mot ham litt rolig, for jeg var jo litt redd for å skremme ham. Unødvendig! Han kom løpende mot meg, kjempe blid, og med verdens morsomte hoppeskritt. Åh, skjønn!

Vi har kjøpt et bur til ham som vi håper han vil lære å sove i etterhvert, men det er tydelig at det kommer til å kreve litt innsats. Alene i denne store verden da vi hadde satt ham inni, stod han og klynket opp etter veggen kjempe lenge. TRIST! Jeg klarte i alle fall ikke la ham ligge alene, så første natten ble tilbragt liggende på parketten utenfor buret, med en hånd inni. Nå har Morten og jeg innført nattevakt, annenhver gang, for å venne han til det.

Det er utrolig morsomt å med hund! Rett utenfor der vi bor, pleier alle hundeeierne å møtes, så det er mange hunder der som er godt trent i å være snille med andre hunder. Fortsatt er Leif litt skeptisk til de andre, så når han endelig har rukket å bli nysgjerrig og vil hilse tilbake, har de andre hundene gått lei av å vente for lenge siden. Derfor har det ikke blitt så mye hilsner til nå. Leif syntes visst mennesker er mye kjekkere.

-Men det er en hund han virkelig har sansen for. Hun heter Enya, og jeg tror hun er en dvergschnauser. Enya bor i naboblokka vår, og vi har møtt henne fire ganger på tur så langt. Hver gang han møter henne blir han helt i hundre, løper og hopper etter skjegget hennes og slikker som en gal. Det skal visst ikke være mulig at han tenker på det allerede, men det har vist seg at hun fikk løpetid nå i natt. Tilfeldig? Neppe :p

Leif er utrolig glad i mennesker, han vil kose med alle med en gang han ser dem. Det er egentlig veldig lite han er redd for. Jeg trodde det var helt vanlig at valper måtte læres at biler ikke er skumle, at ulike lyder ikke betyr noe, men det virker ikke som han enser noe av det. Og borte hos oss er det jo en del lyder. To ting har han vist seg å være redd for: Nedover trinn som fortauskanter eller dørterskler, og sine egne leker når de piper. Han var veldig glad i den gule tennisballen sin, helt til han bet så hardt i den i går, at den lagde lyd. Etter det har han ikke rørt den.

I dag har han vært med en liten tur opp utenfor skolen for å si hei til jentene i klassen. Jeg var litt redd for at det skulle bli for mange mennesker, men han elsket virkelig all oppmerksomheten! Stod og slikket på hender og hoppet etter kos. Snakk om svineinfluensaspredning!

Mens jeg var på skolen, gikk han og Morten på besøk til naboen vår Lars, som bor sammen med Helene i klassen min. Etter forelesning kom vi hjem dit, og akkurat i det vi var på vei ut døra, snudde Leif seg og la igjen en skikkelig kake på det hvite stueteppet deres. Vi blir nok litt mer forsiktige med å gå på besøk fra nå av....

Hvis dere har lyst til å følge enda bedre med på hvordan det går, har Morten laget profil til ham på facebook. Løp og add ;)






Sunday, September 20, 2009

Rafting og temafest

Denne helgen har vært fyllt med utrolig mange inntrykk. Fredagen har jeg allerede skrevet om, og søndag har stort sett vært fyllt med kursevalueringer så langt. Før jeg møter Leif i kveld da, herregud jeg gleder meg! Tilbake til det jeg skulle fortelle om.. Lørdagen - Fantastisk!

Under gårsdagens møte skulle vi ha en "hemmelig aktivitet". Vi skulle avgårde med alle skolenes fagansvarlige og de økonomiansvarlige. Det eneste vi fikk vite på forhånd var at vi ville trenge joggebukse og gode sko. Alle var overbevist om at vi kom til å ende opp på treningsstudio, men da vi gikk forbi og endte nede ved Nidevla skjønte vi snart hva det kom til å gå ut på. Fjord Rafting!

I knallfint vær, var vi plutselig kledd i oransje termodress og skibriller, det var utrolig varmt, men det er lenge siden jeg har hatt det så gøy. I bølgene fra ferjene over fjorden, pådro jeg meg to kjempe støle lår fra å ha klamret meg fast.

Dere bør virkelig prøve dette når dere får mulighet, kan ikke forstå at jeg aldri har tenkt på det før! Skal gjentas ved første anledning.





Etter noen timer med motiverende foredrag og evaluering av kursevalueringene fra Stavanger, og resten av skolene selvfølgelig, var det endelig tid for temafest!


Alle lokalforeningene hadde kledd seg opp, vi fra Stavanger var Doktor Team. Oppkledd i sykepleieruniform var det en del blikk å plukke opp utover kvelden. Jeg elsker jo temafester, gi meg en anledning, så tar jeg jo helt av.
Vi var på Gossip, en plass som lå like ved hotellet, men likevel langt nok unna til at en barneskole på tur rakk å få seg litt av et syn når 10 dykkere, 10 discodansere, 1o detektiver, 10 doktorer og sykepleiere, 10 duskedamer(og gutter) og 10 røykdykkere gikk gjennom gatene.
Av en eller annen grunn stenger utestedene klokka to i Trondheim, så da bar det tilbake til hotellet på nach. Gitar, godsanger og slikt dro natten utover. I dag er jeg relativt sliten, men herregud, det ligger en valp hjemme og venter i leiligheten nå, jeg kunne ikke sovet om jeg prøvde. Og det pleier ikke være noe problem ellers.
Her kommer litt picture picture :)


Drammen Discodancers





Naugthy nurses fra Stavanger
Det er viktig å knytte bånd på tvers av foreningene, her med discohår, nice?









Svømmeføtter på byen en kveld? More power to yah











Saturday, September 19, 2009

Morten er og henter engelen!

Jeg får ikke treffe ham før jeg kommer hjem i morgen kveld, men nå er han vår. Denne helgen flytter Mopsen Leif inn i leiligheten. Gleder meg sinnsykt til å treffe ham :)








Friday, September 18, 2009

I Trondheim på NSF

Denne helgen er det Nasjonalt Styreforum gjennom BI i Trondheim. Ble vekket klokka fire i natt av en kjæreste som var redd jeg hadde forsovet meg. Noen som forstår hvor tidlig jeg var oppe?

Flyet til Trondheim gikk 06.40, og med de jeg kjørte med var jeg av de aller første på Sola i dag tidlig. Det har vært en slitsom dag, men samtidig kjempe gøy, og utrolig motiverende. Utrolig deilig å møte andre som jobber med akkurat det samme som meg på andre skoler, og høre hva de gjør for rundt forbi.

På NSF blir det selvsagt en del studentpolitikk og slikt, men vi har rukket å ha det ganske gøy også. I kveld har vi vært på en plass kalt Carl Johan og spist, etter det var vi på Crash som var en ganske kjekk plass. Dessuten fikk jeg tid til å treffe på Lisa fra folkehøyskolen også. Knallkjekt å se kjentfolk her oppe. Jeg er alt for dårlig til å reise på beøk til folk som holder til andre plasser, så når jeg først har en grunn til å være her er det jo kææænon! Utslitt etter dagen gikk jeg ganske tidlig hjem, men i morgen er det temafest, og gjett om jeg gleder meg! Her er noe av det dere har gått glipp av:


























Thursday, September 17, 2009

Endelig bilder fra Kina

Det tok sin tid, men her kommer de etterlengtede bildene. Turen var helt fantastisk, og jeg håper bildene taler litt for seg selv. Fortalte jeg dere at da vi spiste på Hard Rock Cafe, så sang jeg foran alle gjestene? Jepp, Come Together i mikrofon! Ikke verst eller hva? Vi hadde ikke med oss kamera den dagen da, kjedelig.. Men men.. her kommer altså bildene:







Pekingand, det ser kanskje litt grotesk ut, men det er knallgodt!



Kinamat!




Fugleredet, OL-arenaen!





Smiiiiil




Copenhagen










Gata vi bodde i, tiiiidlig på morgenen











Kunne jeg gått for å være kjendis?
I Kina var de i alle fall helt ville etter å se på oss. Halvparten av turistene i Beijing kommer fra Kina og har aldri sett "hvite" eller i mitt tilfelle "likbleke" mennesker før. Picture picture?







Temple of Heaven













Kinesiske ting å se på museum. Alle plakatene var kun på kinesisk, så det er litt uvisst hva det er for noe..






I tilfelle du lurer, så er du på muren..














Wednesday, September 16, 2009

Familieforøkelse

I helgen blir det en liten familieforøkelse her i Stavanger. Stay tuned ;)

Tuesday, September 15, 2009

Bursdagsfeiring!

I helgen hadde jeg altså bursdag, og det ble feiret tre dager til ende, very nice!

På fredag var vi på den nye Thai restauranten i fargegata og spiste. Det var skikkelig god mat, og de gjorde virkelig alt de kunne for at kvelden skulle bli en perfekt bursdag. Jeg kommer nok ikke til å gå tilbake dit, men det er en helt annen historie.

Se på denne vakre gjengen :) Det var kjempe koselig på restaurant altså, var en stund der jeg følte meg kjempe voksen, bursdag på restaurant og greier. Mangler Ivana på bildene, en av mine gode hjelpere på lørdagen.



Lørdag ble feiret med jentekveld og tapas. Det var kjempe koselig, vi fyllte hele barbenken min med tapasretter og det var nok snopemat til hele kvelden og dagen etter. Hadde aldri klart å servere så masse god mat uten Helene og Ivana, og jeg er kjempe takknemlig for all hjelp :) Love you guys!


































Søndagen var den ordentlige dagen, men to dager med feiring hadde satt sitt spor, og jeg var ikke akkurat i form for noe særlig store greier. Heldigvis har jeg verdens skjønneste kjæreste, som av bitter erfaring forutså akkurat den biten. Derfor dro vi til "steinen" vår på Tananger. Det var for en gangs skyld kjempe fint vær her, så vi ble sittende på steinen i timesvis i det knallfine været. I stedet for kake, ble det favorittisen min: Ben and Jerrys Chocolate Fudge Brownie. Elsker vi gutten og isen? Tror det ja!









Rødt igjen..

Stort sett har jeg blitt spurt om en ting av alle jeg har møtt i dag: "Er du fornøyd med valget da?". Også ler folk litt sånn ".. hehe.." Tror det er sånn fotballsupportere må ha det når laget deres taper. Selvfølgelig er jeg ikke fornøyd med valget. Jeg håpet jo på Bondevik 3, uten Bondevik. Men hva skal jeg si? Jeg er jo veldig fornøyd med at det ikke ble FrP og Høyre samtidig.

Det er ikke mye å si på valget. Jeg tror nok høyresiden skuslet seg vekk på ikke å lage et skikkelig alternativ, men jeg syntes det egentlig var riktig ikke å gjøre det. For man skal jo egentlig stemme på partiet man støtter, ikke stemme i redsel for noe annet. Enda verre er det med alle de som ikke stemte i dette landet.

Jeg forstår ikke hva som kan ha skjedd, når så mange lar være å stemme. Eller, på en måte forstår jeg det. Det føles litt maktesløst å sitte der med den ene lille stemmen, når man ikke alltid engang forstår hva forskjellene egentlig kan bli. For meg er det verdt det likevel når jeg tenker at jeg er med på noe som er mye større enn meg selv. Dessuten kan det fort snu seg imot en dersom en lar være. Jeg ville aldri akseptert ikke å ha en mulighet til å påvirke hva skattepengene mine ble brukt til. Det er greit at jeg ikke fikk viljen min denne gangen, men jeg har i alle fall gjort mitt.


----
Det kommer forresten bilder fra bursdagen min så fort jeg får kortleseren min til å fungere igjen ;)

Friday, September 11, 2009

Beklager kjære, du er litt for mye mann..

I det siste har jeg vært utrolig fascinert av den saken rundt den Afrikanske løperen som vant gull i 800 meter under VM. Tenk å være atten år og sinnsykt flink til å løpe. Du er jente, men har antagelig fått en og annen kommentar slengt i fjeset om hvor lite kvinnelig du er. Alle jenter jeg kjenner som er eller har vært atten tar akkurat den delen av identiteten sin ganske alvorlig.

Så vinner du VM, en prestasjon de aller fleste av oss bare ser på TV. Men verden er ikke glad på dine vegne, de begynner å rope ut om at, HUN HAR DYP STEMME, mangler kinnbein og har små pupper. DU får ikke cred for løpe ferdighetene dine, identiteten din blir gjennomlyst til siste detalj. Hva har skjedd med den verdenen vi lever i, når vi har samvittighet til å dra en 18 åring inn i mediamøkka på et slikt ydmykende grunnlag? Kan ikke alle være venner?

http://www.vg.no/sport/friidrett/artikkel.php?artid=580159

Thursday, September 10, 2009

Jeg hater kø!

Jeg har aldri hatt bil, jeg har kjørt bil - det har jeg - men aldri hatt bil, nog derfor begynner jeg å innse at jeg er blitt spart for utallige repetisjoner av mitt verste mareritt. Køen.

I dag skulle jeg en tur på Madla senteret, og tenkte ikke mer over at klokka var halv fire, enn det at halv fire var vi ferdige med å gjøre pristeorioppgaver. Det burde vi ha tenkt mer over. Vi brukte sikkert tjue minutter på å komme oss fra krysset ved E39 til de neste 1000 metrene til senteret.

Hva er det egentlig med kø som gjør at vi blir så utålmodige? Snakket med Helene om det hele den eviglange turen, og kom aldri frem til noe fornuftig svar på det. Det står kanskje tusen biler på rekke og rad som skal til samme sted, og vi vet vi må vente. Likevel drømmer vi om å kunne snike fremover, hoppe seg inn i bussfeltet ellerå kjøre scootern inn mellom feltene. Jeg kjenner jeg får vondt inni meg når jeg sitter og venter på å få bevege meg to meter fremover. Og dette problemet kunne jo vært løst hvis halvparten av oss bare tok bussen....

Men det er ikke bare på veiene vi står i kø. Jeg leste et eller annet sted at folk i vesten bruker i gjennomsnitt 3 år på å stå i kø. I bilkø, bankautomatkø, sikkerhetssjekkø, betalingskø, vi står i kø rundt baren, vi står i kø når vi skal sjekke inn på et fly, gå inn på et fly, ut av et fly, finne kofferten, baaahh.. Kan noen forklare meg hvordan man kan takle all denne ventingen?

Egentlig har jeg ikke noe imot ventingen i seg selv. Jeg liker å være ute i god tid til ting, det er først når jeg er en hårsbredd unna det jeg venter på, og grunnen til at jeg ikke når frem er at alle andre rundt meg også står helt stille uten at noe skjer.

Løsning, anyone?

Wednesday, September 09, 2009

Lesedag og oppgaveskriving


Hvis du ser vekk fra denne lille glippen med blogging, er jeg faktisk litt av en lesehest i dag. Sitter og leser og markerer i pensum som om det var neste uke eksamen var. Kan hende jeg ligger etter allerede, men i dag er en sånn dag jeg tror jeg tar inn igjen en god del.
Sitter og skal skrive første innlevering i Markedskanaler, og dagens oppgave går ut på styring og kontroll rundt Franchising. Det kan kanskje virke litt tørt ved første øyekast? Hvahh... jo, vent, det stemmer.
For tiden har jeg ikke så mye mer å melde, skal vel planlegge litt bursdagsfeiring med tiden, men det blir selvsagt senere i dag.
Imens hører jeg litt på denne:
(viktig å rose seg selv litt, er det ikke?)


Tuesday, September 08, 2009

En uke til valget, fem dager til bursdag og tre timer til Greys

Sitter på jobb og det er ganske så rolig her i dag kan man si. Har vært så heldig å få jobbe fast på tirsdagene i høst, så det blir noen gode kvelder utover, men dessverre er det bare tre timer hver gang. Kjedelig at det er så få timer, men på en måte er det ganske greit likevel. Tirsdag er en av de lengste skoledagene, og det å være ferdig to, og begynne på jobb halv fem, gjør at timene i mellom akkurat kan romme mat og en svømmeøkt sånn som i dag.

Samtidig er jeg hjemme til klokka ni, noe som gjør at det ikke blir sen kveld likevel. OG tre timer på jobb gir jo ikke rom til å bli sliten. Med denne økonomiske høsten vår, bidrar fire tirsdager med en etterlengtet liten lønnsforhøyelse. Egentlig skulle jeg bare jobbe noen få helger, men nå blir det jo litt likevel.
Nå har det akkurat kommet en ny utstilling på museet, en fotoutstilling med en fotograf som heter Styrk Lote. Bildene er av helt ordinære ting, og av søppel, men jeg må si jeg er imponert. Fotografen i meg ble nesten vekket igjen, så kanskje jeg skal gå ut å knipse litt en dag? Vil i alle fall anbefale alle som er i Stavanger å ta en tur, det er verdt tiltaket. Inngangsbilletten er bare 20 kroner for en student, dessuten har vi veldig god kaffe. Hva med å ta turen på en tirsdag ettermiddag? Da er det jo en ekstra hyggelig flicka i resepsjonen.
Har dere husket å stemme da? De siste ukene før valget er alltid de kjekkeste når man er politiker. Jeg har gått rundt på skolen og svart på masse politiske spørsmål i det siste, og det som er ganske ålreit med BI i forhold til det året mitt på Sosiologi, er at her er det jo en del som vurderer å stemme Høyre. Det liker vi! Har ikke tenkt til å overbevise noen i denne bloggen, men jeg syntes virkelig det er bra om dere stemmer. Hvis halvparten av de som ikke stemmer hadde gjort det, ville valgresultatene kanskje sett ganske annerledes ut enn de gjør ellers.

Når valget nærmer seg, kommer også en annen god grunn til å sprette champisen. BURSDAGEN MIN! Nå fyller jeg 22 i helgen, og det skal feires med middag på fredag, og kalas på lørdag. Bare å komme ;) Only girls allowed though..

Har lagt ut ønskeliste på facebook, så dere har vel lest den allerede. Hvis ikke, ta en titt, det er mye fint en jente kan ønske seg ;)

Monday, September 07, 2009

Fornyelse uten mening?


Dette året syntes jeg det er mange bedrifter som har byttet logo uten egentlig å få noe bedre. Hva skjer med pokemonlogoen til Posten? Den sammenkrøllede nye versjonen til Polly, og hva i all verden har egentlig Rimi tenkt på? Alle logoene var kjempe fine fra før, men neida...

Noen ganger forstår jeg ikke hvorfor merker som folk allerede kjenner og er glade i må forandres. Det må da gå an å finne andre måter å minne kundene på at bedriftene og produktene fortsatt finnes?

Åh, jeg kjenner jeg gleder meg til å kunne jobbe med ting som dette altså, gi meg to år, så er jeg der og forteller bedrifter det som det er :)














Sunday, September 06, 2009

Livet på budsjett


Fra og med 1.september har jeg og Morten satt oss selv på strengt budsjett med mål om å spare minst 2000 kroner hver i måneden frem til jul. Hva vi sparer til er litt uvisst ennå, men hvis vi klarer dette, er jo ikke en ferietur langt unna neste sommer heller. Til nå har jeg ikke vært kjempe flink, annet enn at jeg faktisk har vært ganske god til å gå forbi butikkvinduer denne uken.

Mens vi er på budsjett er jo målet å leve ganske bra, spise sunn og god mat, og vi skal kunne kose oss likevel. Vi har regnet på det, og funnet ut at det er jo mulig, det må bare kuttes ned på diverse kafe, byturer og kinobesøk.

Så utover høsten, skal dere ikke se vekk fra at det kommer noen gode sparetips, og innside stønn når salget starter igjen. Første tips, er middagen vi laget på fredag. Noe av det koseligste jeg vet er å lage mat sammen med andre. Selv om jeg kanskje ikke er så flink, og selv om det ikke høres kjempe spennende ut sånn på en fredag kan jeg nesten ikke ha det hyggeligere med andre enn når jeg står og kutter opp paprika eller steker noe i stekepannen. Her kommer dagens hit:
Kyllingwok med sursøtsaus:

Dette trenger man:

3 kyllingfileter (14,90 pr stykk på Kiwi)
1 pose nudler (3,90)
1 Uncle Benz ferdig sur-søt saus (36,50)
ca 100 gram Cashew nøtter
Diverse annen saus fra kjøleskapet så man kan blande sin egen miks
(barbeque saus, chilli saus eller lignende)

Så er det bare å blande i de grønnsakene man liker, dette brukte vi
1 boks med minimais (7,90)
1 boks oppskjært bambus (5,90)
1 paprika (7,50)
1 pose gulrøtter (11,90)
1/2 rød løk (4,90)
1/2 blomkål (6,90)


Når man skal lage ting med mye grønt, lønner det seg å handle på Kiwi herfra, for de har kuttet 12% av prisen i dette mumsstuntet sitt. Samtidig har de godhelg tilbud hver helg, så denne gangen ble det kylling i woken, sunt og kjempe godt!


Til sammen brukte vi altså 130 kroner, men da fikk vi masse god mat, og rester nok til å bli mette dagen etter :)









Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten