Noe av det aller beste jeg vet er foccacia. Enten som tilbehør til tapas, som sandwich eller til grillings. Søstern til Morten har lært meg å lage foccachia fra bunnen av, ikke at jeg er blitt kjempe flink ennå, men fy søren så mye lettere det er enn jeg trodde! Og det er utrolig godt =)
Dette skal til:
1 pakke tørrgjær
3 dl. lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
2 ss olivenolje
6 1/2 del hvetemel
---> heve i en time
Putt deigen i en smurt ildfastform,
Hell på olivenolje (kanskje to spiseskjeer),
Dryss på havsalt, rosmarin, basilikum og annet bra krydder du har i skapet.
Trykk små søte hull litt rundt forbi på toppen
Stek den midt i ovnen på 250 grader i ca 20 minutter.
PASS PÅ SAKEN, den blir fooort svidd
(ingen bitre erfaringer med det..)
No comments:
Post a Comment