Monday, October 03, 2011

National Unity Day

I dag er en av de mange historiske dagene i Tyskland, det var nemlig på denne dagen Tyskland ble gjenforent til et land i 1990. I Berlin har de feiret dette helt siden fredag, og den store toppen ble nådd i går på Brandenburger Tor under Festival of Happiness. Hele helgen har gaten bak portalen vært fyllt av boder, aktiviteter og uendelig mange mennesker. Vi var en gjeng fra klassen som tok turen, og det var kjempe kjekt.

På forhånd ble det antatt at det kom til å være rundt 500.000 mennesker der, men det var antageligvis enda flere. Siden hele festivalen og alle konsertene var gratis har de ingen sikre tall, men uansett var det helt enormt å være der. Min egen definisjon av hva mange mange mennesker er; den er i ferd med å endres ganske kraftig.

På bildet over ser dere noen av de i klassen min, og et par stykker som har sneket seg med fra økonomi. Representert er Kazaksthan, India, Tsjekkia, Tyskland, USA og Canada.

I tillegg til at det er Unity Day, er det jo Oktober i Tyskland også, så disse fantastiske mennene er å finne nesten overalt. Love it!



I løpet av dagen gikk vi egentlig bare rundt og spiste Bratwurst og så på alle de forskjellige bodene og menneskene som fantes. Den gaten de har sperret av er 1,7 kilometer lang, og det var boder nedover hele - i tillegg til sidegatene. Det var nok å finne på med andre ord. Da det gikk mot kvelden, begynte selve konsertene. Fem band spilte, noen var bra, noen ikke. Noen var tyske, noen var svenske. Bra liv var det i alle fall, og jeg var passe sliten da jeg fant sengen her hjemme i går. Sliten, men definitivt fornøyd med dagen.

Mando Diao - Dance With Somebody


______________

1 comment:

Lillesmurf - Kari said...

Herlig bilder :D

SV. Hun har en super blogg <3

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten