Omelett er både fantastisk enkelt og det går ganske raskt å lage det. Har man på svak varme kan man dessuten fikse seg ferdig samtidig. Og hva er vel bedre enn et varmt lavkarbo alternativ med masse smak, og utallige muligheter til å endre det etter hva man faktisk har liggende i kjøleskapet? Vanlig omelett lages av egg og vann, men dersom man har noen skjeer cottage cheese oppi, blir konsistensen mye bedre, og man holder seg lett mye lenger.
Min oppskrift på omelett består av noen få ingredienser, men forandrer seg litt etter hva tilgjengelig.
Dette trenger man til en porsjon:
3 egg
3 store spiseskjeer cottage cheese
2 skiver hamburgerrygg
1 teskje grillkrydder
Alt blandes sammen i en bolle på forhånd, og stekes på middels sterk varme i ca ti minutter. Server gjerne med noen grønnsaker som ligger igjen fra middagen i går. Andre ting som smaker fantastisk i omelett er grillet kylling, peperoni og champinjong. Omelett er veldig godt uten cottage cheese også, og det blir ikke noe mer smak ved å ha det oppi. Fordelen er som sagt at man holder seg mett lenger, samtidig som omeletten blir mye mer fluffy. Nam nam!
Bon appetit
_______
6 comments:
Godt tips! :) Man kan også bare slenge masse ost på toppen og brette den i panna slik at hele greia blir fylt av masse digg smelta ost! NAMMENAM! Mozarella feks er kjempegodt! :)
Mh! Alt blir bedre med mozarella! Skal jammen meg prøve å ha det i neste gang :)
Ser godt ut.Og fornuftig:)Du må fjerne advarselen om at man ikke finner noe fornuftig på bloggen din:)
Karen! Dine tips e veldig nyttige.
MEN, har du noen gode frokosttips som ikkje inneholde egg og som e nocarb/lowcarb så tas de imot med takk :D
KlemKlem
Det tar jeg som en utfordring Nina! Hva er galt med egg forresten?
Takk for det Bente, jeg skal vurdere den advarselen ;)
Syns egg SER kjempegodt ut, men takle ikje smaken... hehe.. går fint i stekt ris og oppi wok og sånn, men klarer ikkje eggerøre, speilegg, omelett osv... hehe...
Så utfordringen e herved din!
Post a Comment