Monday, November 08, 2010

Frokosttips: Omelett med cottage cheese

Frokost er det viktigste måltidet i løpet av dagen, men det er også det måltidet det er lettest å hoppe over. Noen ganger fordi man har dårlig tid, og noen ganger fordi man bare ikke orker å spise det samme en gang til. Så hva er vel bedre enn å få litt innspill? Jeg er dritlei av brødskive med pålegg, og har for lengst fjernet det fra menyen. Omelett har trådt inn i stedet.

Omelett er både fantastisk enkelt og det går ganske raskt å lage det. Har man på svak varme kan man dessuten fikse seg ferdig samtidig. Og hva er vel bedre enn et varmt lavkarbo alternativ med masse smak, og utallige muligheter til å endre det etter hva man faktisk har liggende i kjøleskapet? Vanlig omelett lages av egg og vann, men dersom man har noen skjeer cottage cheese oppi, blir konsistensen mye bedre, og man holder seg lett mye lenger.


Min oppskrift på omelett består av noen få ingredienser, men forandrer seg litt etter hva tilgjengelig.

Dette trenger man til en porsjon:

3 egg
3 store spiseskjeer cottage cheese
2 skiver hamburgerrygg
1 teskje grillkrydder

Alt blandes sammen i en bolle på forhånd, og stekes på middels sterk varme i ca ti minutter. Server gjerne med noen grønnsaker som ligger igjen fra middagen i går. Andre ting som smaker fantastisk i omelett er grillet kylling, peperoni og champinjong. Omelett er veldig godt uten cottage cheese også, og det blir ikke noe mer smak ved å ha det oppi. Fordelen er som sagt at man holder seg mett lenger, samtidig som omeletten blir mye mer fluffy. Nam nam!

Bon appetit

_______



6 comments:

Thomas said...

Godt tips! :) Man kan også bare slenge masse ost på toppen og brette den i panna slik at hele greia blir fylt av masse digg smelta ost! NAMMENAM! Mozarella feks er kjempegodt! :)

Karen Marie said...

Mh! Alt blir bedre med mozarella! Skal jammen meg prøve å ha det i neste gang :)

Bente said...

Ser godt ut.Og fornuftig:)Du må fjerne advarselen om at man ikke finner noe fornuftig på bloggen din:)

Nina said...

Karen! Dine tips e veldig nyttige.
MEN, har du noen gode frokosttips som ikkje inneholde egg og som e nocarb/lowcarb så tas de imot med takk :D

KlemKlem

Karen Marie said...

Det tar jeg som en utfordring Nina! Hva er galt med egg forresten?

Takk for det Bente, jeg skal vurdere den advarselen ;)

Nina said...

Syns egg SER kjempegodt ut, men takle ikje smaken... hehe.. går fint i stekt ris og oppi wok og sånn, men klarer ikkje eggerøre, speilegg, omelett osv... hehe...

Så utfordringen e herved din!

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten