Thursday, November 26, 2009

Veien til kontantene..


De siste årene har jeg hatt en liten boks stående på nattbordet. En boks med hull i på toppen, helt lik en hermetikkboks på mange måter. Den har vært umulig å åpne, for så å lukke igjen, så den har fått stå i fred helt til i dag. Det aller beste med disse myntene, er at jeg ikke har merket noe til at jeg har spart dem. For jeg har bare puttet mynter jeg antageligvis hadde brukt på snop eller sånne ting oppi boksen i stedet.

Nå var det altså på tide å åpne den, både fordi den var stappfull, og fordi kontoen på sin side var relativt tom. En tom konto, og to uker til stipend, er en vanskelig utfordring en måned før jul, så noe måtte gjøres for å redde julegavene. Hva er vel bedre for humøret midt i eksamensperioden, enn å telle resultatet av sparingen de siste årene?

Det var jo selvfølgelig ikke nok å bare åpne den i banken, her skulle det telles. Vi gikk på jobben til Morten, og fikk etter mye om og men åpnet den og helt myntene ut på  bordet foran oss.

Sinnsykt kult å sitte der, man føler en viss respekt for pengene en har foran seg på en måte. For det er ganske mye penger i en sparebøsse. Og den mengden penger er ganske overveldende når det ikke bare er mye penger, men også maaange penger. Burde jo bare begynt å ha kontanter igjen hele tiden.


Slik ser innholdet i en sparebøsse ut før det er blitt telt:


Slik ser innholdet i en sparebøsse ut når det er vekslet til lapper:





______

2 comments:

Anonymous said...

I inclination not acquiesce in on it. I over warm-hearted post. Especially the designation attracted me to study the unscathed story.

Anonymous said...

Good dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten