Friday, January 22, 2010

Falafelkveld hos Line

I går hadde vi falafelkveld, og det både smakte bra og var kjempe koselig! Jeg har aldri smakt det før, men ifølge Nina, Morten og Line var vi innmari flinke. Falafel er vegetarversjonen av kebab, men vi hadde litt mer fancy tilbehør. Ved siden av kom det salat, paprika, tomat, agurk, tzatziki, salsa, pitabrød og mais. En ganske god miks, og i praksis er det vel nesten det samme som taco, bare litt mindre kjøtt da.

La meg presentere... en artig aften:

Falafler stekes egentlig i frityrkoker, men vi hadde olivenolje i stekepannen, funket fint! Se det freser!


Det hele begynte med at Morten fant denne esken med ferdig mixet falafel i en liten butikk på Kvadrat. Boksen koster 19 kroner og alt man tilsetter er vann før man har det i stekepannen. Det er ikke så veldig kompilsert, og det er nok til ca fem sultne personer i en pakke. Man tilsetter altså vann og lar de stå i en time mens man hygger seg med noe annet. Du kan for eksempel se på Vil du bli millionær Hot Seat mens du peker og ler. Når det har gått en time, former du Falaflene enten med hendene eller en spiseskje. Hvis man da er like flink som Line, blir de seende ut som dette:


Når de ser sånn ut, lar man det frese i ca to minutter i oljen. Jo lenger de står, jo mørkere blir de.
Hvordan man vil ha dem, er nok en smakssak.

Og dette er to av de endelige resultatene:


Det er nok ikke siste gang det blir laget falafel på denne flokken!

__________

2 comments:

Sara said...

NAM! siden jeg er nyoperert og deprimert består middagen min av potetskruer og smågodt... så jeg blei litt misunnelig!

Karen Marie said...

NYOPERERT????

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten