Monday, January 04, 2010

Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kylling er noe av det greieste jeg vet, både fordi det smaker kjempe godt, og fordi man vet man spiser noe sundt samtidig. Jeg syntes ofte kylling kan bli litt tørt hvis man steker det, men i ovnen - med sølvpapir over - blir det kjempe saftig. Det aller beste er at man kan få det til å smake nesten hva man vil!

Dette trenger man:

1 eller to kyllingfileter pr person (litt avhengig av tilbehør)
Olivenolje (ca like mye som du ville hatt i en stekepanne)
Krydder etter egen smak
Jeg liker å ha på chillipulver, pepper, havsalt og kanel


Ha krydderet i oljen, dypp kyllingen i det, og dryss havsalt og kanel over.


Legg sølvpapir på formen og sett kyllingen i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter. Det er ganske viktig å følge med på kyllingen underveis så den ikke blir tørr. Hvis du lager kyllingfilet til en eller to personer er det lurt å ha en liten form. Hvis formen er alt for stor, tørker kyllingen.
Man kan servere det med akkurat det man vil, blir godt med nesten ha som helst. På nyttårsaften brukte vi potetbåter, knall!


____________

2 comments:

Peder said...

Har faktisk prøvd oppskriften din i dag, nesten da. Ble bakt i ovnen med alufolie, men først dyppet i hjemmelaget oljemarinade. Skal gjentas! Keep up the good recipies!

Karen Marie said...

will do :) godt å høre sat det fungerer utenfor mine fire vegger også!

Andre blogginnlegg

Related Posts with Thumbnails
Blogglisten